Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 sep 2008 - Anul XIII, nr. 208 (3889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu va vizita localităţi din judeţele Suceava şi Botoşani, afectate de inundaţiile din iulie

Joi, 4 Septembrie 2008 (13:39:20)
Preşedintele Traian Băsescu va vizita, joi, localităţi din judeţele Suceava şi Botoşani afectate de inundaţiile care au avut loc în această vară, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Sursele citate au menţionat că în jurul orei 12.00 şeful statului se va afla în localitatea Moldoviţa, din judeţul Suceava, iar în jurul orelor 13.30 şi 14.00 în localităţile Rădăuţi Prut şi, respectiv, Baranca, din judeţul Botoşani.

Potrivit datelor centralizate de Prefectura Suceava, în urma inundaţiilor de la sfârşitul lunii iulie, au fost afectaţi 200 kilometri de drumuri judeţene, 846,69 de kilometri de drumuri comunale, 22 de poduri pe drumuri judeţene şi 189 de poduri pe drumuri comunale, 27 de podeţe pe drumuri judeţene şi 614 podeţe pe drumuri comunale.

În judeţul Suceava, potrivit datelor comisiei de evaluare, urmează să fie reconstruite 197 de case, din care 42 au fost distruse total de inundaţii, iar alte 155 urmează să fie demolate întrucât au fost grav avariate structural. Totodată, alte 59 de case vor fi consolidate, iar 2.105 case vor fi reparate.

În comuna botoşăneană Rădăuţi Prut, cel mai grav afectată de inundaţiile din luna iulie, aproape 80 de familii ale căror case au fost distruse de ape au înaintat un memoriu prin care solicită Guvernului să le permită să-şi ridice locuinţele în acelaşi loc, însă autorităţile locale susţin că acestea nu pot fi reconstruite pe vechile amplasamente întrucât legislaţia nu permite reconstrucţia imobilelor în zone inundabile. Strămutarea locuinţelor este însă problematică din cauză că nu există teren liber suficient, iar proprietarii din zona unde ar trebui reconstruit satul nu vor să vândă terenurile, aşteptând, probabil, un preţ mai bun.

Potrivit subprefectului de Botoşani Mihai Elvădeanu cele 79 de familii care au adresat Guvernului memoriul respectiv au dat declaraţii pe propria răspundere că nu au nicio pretenţie în situaţia în care vor mai fi alte inundaţii. Subprefectul afirmă însă că nu se mai poate reconstrui pe actualul amplasament, care a fost afectat grav de inundaţii.

Lucrările de reconstrucţie a caselor dărâmate la Rădăuţi Prut, dar şi cele de amenajare a taberei provizorii pentru sinistraţi sunt întârziate, deşi Consiliul local are bani suficienţi în cont. Elvădeanu a spus că sunt asigurate fonduri pentru lucrări, care costă 1,1 milioane de lei şi că aproximativ 300.000 de lei sunt la dispoziţia Consiliului Local Rădăuţi Prut, pentru a putea fi utilizaţi la achiziţionarea terenului.

O sută de familii dintre cele care trebuie să-şi reconstruiască locuinţele la Rădăuţi Prut au terenul necesar în zona noului amplasament, Consiliul Local fiind nevoit să cumpere teren doar pentru 44 de case.

Şi în localitatea botoşăneană Baranca, din comuna Hudeşti, zeci de case au fost inundate în cursul lunii iulie, după revărsarea râului Prut, care a înregistrat, potrivit autorităţilor locale, debite "mai mult decât istorice".

În cursul zilei de miercuri, preşedintele Traian Băsescu s-a aflat în judeţul Neamţ, unde a inspectat stadiul lucrărilor de reconstrucţie a caselor distruse de ape în timpul inundaţiilor din această vară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu va vizita localităţi din judeţele Suceava şi Botoşani, afectate de inundaţiile din iulie.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu va vizita localităţi din judeţele Suceava şi Botoşani, afectate de inundaţiile din iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei