Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 aug 2008 - Anul XIII, nr. 187 (3868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Utilizatorii de telefonie vor avea acces la o bază de date a abonaţilor, online şi telefonic

Luni, 11 August 2008 (13:40:31)

Utilizatorii de telefonie vor beneficia de un registru al abonaţilor companiilor de profil, care va conţine numerele de telefon şi datele de identificare ale acestora, baza de date urmând să fie realizată de un furnizor de serviciu universal desemnat după o licitaţie organizată în acest sens.
  Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI) a lansat pentru consultare publică caietul de sarcini pentru desemnarea unui companii care să furnizeze un serviciu de informaţii privind abonaţii şi un registru al abonaţilor, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Furnizorul de serviciu universal desemnat în urma licitaţiei va avea obligaţia de a realiza şi administra o bază de date completă, care să includă numerele de telefon şi de fax şi anumite date de identificare ale tuturor abonaţilor serviciilor de telefonie care doresc ca numerele lor de telefon şi de fax să apară în registrul abonaţilor.

Baza de date va fi pusă la dispoziţia utilizatorilor finali, inclusiv a utilizatorilor de telefoane publice cu plată, indiferent de tipul reţelei şi de tehnologia utilizată, în maxim 250 de zile calendaristice de la data comunicării deciziei de desemnare şi va fi actualizată lunar de către furnizorul de serviciu universal.

Registrul abonaţilor va fi disponibil on line, accesul la acesta fiind gratuit pentru toţi utilizatorii.

Serviciul de informaţii privind abonaţii va fi disponibil prin intermediul unui număr naţional scurt de forma 118(xyz), pe care furnizorii care doresc să participe la licitaţie au obligaţia de a îl obţine în prealabil de la ANRCTI, apelurile către acest număr fiind tarifate pe apel.

ANRCTI propune, în caietul de sarcini, ca tariful de interconectare maxim pentru terminarea apelurilor la serviciul de informaţii privind abonaţii specificat de către solicitant în propunerea tehnică să nu depăşească 0,23 euro pentru un apel.

Propunerile tehnice depuse de furnizorii interesaţi să participe la licitaţie vor fi analizate în funcţie de mai multe criterii, precum tariful pentru serviciul de interconectare pentru terminarea apelurilor la serviciul de informaţii privind abonaţii, experienţa anterioară în punerea la dispoziţia utilizatorilor finali a serviciilor de informaţii privind abonaţii şi a registrului abonaţilor, furnizarea de servicii suplimentare şi a unui registru al abonaţilor în forma tipărită, timpul maxim de răspuns al operatorului serviciului de informaţii privind abonaţii pentru apelurile recepţionate şi numărul de accesări simultane posibile pentru registrul abonaţilor disponibil on line.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Utilizatorii de telefonie vor avea acces la o bază de date a abonaţilor, online şi telefonic.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Utilizatorii de telefonie vor avea acces la o bază de date a abonaţilor, online şi telefonic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei