Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 aug 2008 - Anul XIII, nr. 187 (3868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţământ superior

Botoşani, judeţul cu cei mai mulţi studenţi veniţi să facă facultatea la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei mai mulţi dintre absolvenţii de liceu din alte judeţe care au ales să facă facultatea la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava provin din Botoşani.

După prima etapă de admitere la facultate din acest an, la universitatea suceveană au intrat sute de candidaţi din judeţul Botoşani, care au ales să studieze la toate dintre specializările pe care instituţia de învăţământ superior din Suceava le are.

După judeţul Botoşani, care are peste 400 de studenţi la Suceava, la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava au mai ales să studieze aproximativ 200 de absolvenţi din judeţul Neamţ, şi 46 de absolvenţi de liceu din judeţul Iaşi.

Acestea sunt judeţele cu un număr reprezentativ de studenţi din cadrul universităţii, însă la Suceava vor mai studia din această toamnă 15 gălăţeni, 12 absolvenţi de liceu din Bacău, 13 studenţi din Vrancea şi 11 vasluieni.

 

23 de studenţi din Republica Moldova

Majoritatea în universitate o deţin studenţii suceveni, care au ales să urmeze cursurile unei facultăţi chiar în judeţul în care locuiesc. Este vorba de peste 3.200 de absolvenţi de liceu din Suceava care au fost declaraţi admişi la Universitatea „Ştefan cel Mare”.

Din anul universitar viitor, la Suceava vor studia şi 23 de studenţi din Republica Moldova. Şase dintre ei au fost admişi pe locuirile bugetate, iar restul vor plăti taxă de şcolarizare. Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”, profesorul universitar Adrian Graur a declarat însă că „până la începerea anului vom mai avea o suplimentare a locurilor bugetate pentru candidaţii din Republica Moldova”.

Cifrele privind numărul total al studenţilor vor suferi modificări după cea de-a doua sesiune de admitere la facultate, din luna septembrie, şi după începerea anului universitar 2008-2009.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Botoşani, judeţul cu cei mai mulţi studenţi veniţi să facă facultatea la Suceava.
 Vizualizări articol: 2098 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Botoşani, judeţul cu cei mai mulţi studenţi veniţi să facă facultatea la Suceava3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bt trimis de
(11 aug 2008, 12:08:15
_ ce vrei sa te faci cand o sa fii mare?(intrebare pusa unui copil botosanean)

_ vreau sa ma fac sucevean!
1.1  RE: Bt trimis de
(11 aug 2008, 12:31:51
Ei, nici chiar asa... Exista o explicatie ceva mai simpla: apropierea de domiciliu. Si faptul ca aleg Suceava ar trebui sa fie un motiv de multumire pt. institutia suceveana.
2.   Hahahha trimis de
(11 aug 2008, 12:54:48
Asta e invazie oameni buni( invazia botosaneana)

O sa ajungem un oras de nimic,format doar din rromi, moldoveni si botosaneni.

Cel mai indignant lucru e k se ocupa locurile la facultate de catre moldoveni pe care de fapt nu ii intereseaza decat sa obtina acte prin intermediul facultatii.

Referitor la ceea ce a zis LECTOR mai sus ,si anume k asta ar trebui sa fie un motiv de multumire ptr.institutia suceveana, eu una consider k nu are dreptate, nu asi vedea de ce anume ar trebui sa le multumeasca.
2.1  RE: Hahahha trimis de
(11 aug 2008, 15:27:11
Motiv de multumire nu inseamna ca trebuie sa le multumeasca, ci sa fie multumiti. Universitatea Sorbona din Paris e celebra, printre altele, si prin larga ei audienta, fiind solicitata si de africani, latino-americani, asiatici ... Faptul nu-i reduce prestigiul, dimpotriva.
2.2  RE: Hahahha trimis de
(11 aug 2008, 15:45:23
Corectie, universitatea din Sorbona nu mai reprezinta ceea ce a fost odata !!! Asadar ....
3.   Pentru EL care esti ea trimis de
(11 aug 2008, 15:06:22
Se vede ca nu ai multa minte,daca taceai si nu comentai sa te dai desteapta tare nu te stia nimeni ca ai putini neuroni.
3.1  RE: Pentru EL care esti ea trimis de
(11 aug 2008, 16:37:20
Greseala. Are numai unul, si ala inflamat rau....
4.   Canta cucu in bucovina trimis de
(11 aug 2008, 20:33:39
de cand incepe anul scolar dispar din magazine toti tenisii;asa iti dai seama ca ne-au invadat bigudiurile.
5.   Vriem si noi faculati trimis de
(11 aug 2008, 21:58:11
faculati sau facultati ai shie drac ai,sii ni laudam apoi ca care am facut facultiti la sushiava
6.   Asta e universitate trimis de
(11 aug 2008, 22:03:47
toata suceava stie si sa fim seriosi ca e si adevarat universitatea de aici e scoala de maistri...vai de capul ei...dar asta e...nu conteaza cine vine...sau tocmai prin faptul ca vine cine vine arata ca e de doi lei
6.1  RE: Asta e universitate trimis de
(12 aug 2008, 10:22:55
Daca ai fi pasit macar cateva zile in aceasta universitate si ai fi cunoscut cativa profesori sunt sigur ca ai fi avut alta parere. Chiar daca este o univ. mica ini comparatie cu marile centre universitare din tara are personal pregatit si laboratoare suficient de dotate. Tot respectul profesorilor de la Suceava! Desigur exista si exceptii, dar izolate.
7.   SA VA PISH direct IN RECT trimis de
(12 aug 2008, 11:41:32
Cum va puteti permite sa vorbiti despre Botosani? Voi care sunteti un neam de bazaristi si cocalari incuiati la minte? Aveti Kaufland si Carefour si gata, va credeti oras European? Incultura si mitocania sunt ridicate la grad de virtute in munshipiu' susheava! Voi nu tot moldoveni sunteti? Cretinilor!
7.1  RE: SA VA PISH direct IN RECT trimis de
(12 aug 2008, 21:54:03
Nu,suntem bucovineni,mai "tara paielor".Cu "tizac" vrei tu sa intri in Europa?Daca vizitzm satele din judetele Suceava si Botosani,o sa descoperim,case din lut si tinuturi uitate de timp la voi,la tot pasul.Asadar,nu te mai prosti,lasa glumele si mai treci in vizita pe la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei