Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 aug 2008 - Anul XIII, nr. 187 (3868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE recomandă românilor să evite deplasările în Georgia

Luni, 11 August 2008 (15:41:40)


Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români evitarea călătoriilor în Georgia, mai ales în regiunile separatiste Osetia de Sud şi Abhazia, dar şi în zonele de frontieră cu Cecenia.
 
  MAE recomandă cu precădere evitarea deplasărilor în regiunile separatiste Osetia de Sud şi Abhazia, precum şi în zonele adiacente liniei de demarcaţie între Georgia şi acestea.

De asemenea, românii sunt sfătuiţi să evite deplasările în zonele de frontieră cu Cecenia - Shatili, Omalo, Valea Pankisi şi zonele adiacente.

Anunţul a fost postat pe site-ul MAE, la rubrica "Avertismente".

MAE aminteşte că Ambasada României din Tbilisi acordă asistenţă, la cerere, oricărui cetăţean român care doreşte să părăsească această ţară pe cont propriu.

Situaţia de securitate din această ţară este în continuă deteriorare după luptele violente derulate începând cu 7 august, în Osetia de Sud, conchide MAE.

Aproximativ 50 de români locuiesc în prezent în Georgia, dar, deocamdată, nu au formulat cereri de evacuare, a comunicat, duminică, MAE la solicitarea MEDIAFAX.

Potrivit MAE, Ambasada României la Tbilisi se află în contact cu cei aproximativ 50 cetăţeni români aflaţi în Georgia.

Aceştia locuiesc în zone care nu sunt afectate de conflict. Până în prezent nu au existat cereri de evacuare din partea cetăţenilor români aflaţi în zonă.

Ministerul de Externe precizează că autorităţile române sunt pregătite să organizeze evacuarea cetăţenilor români aflaţi în Georgia, în cazul în care situaţia o va impune.

Actualele condiţii din teren nu impun, deocamdată, declanşarea operaţiunii de evacuare, apreciază Ministerul de Externe.

Preşedinţia a anunţat, sâmbătă spre duminică noaptea, după şedinţa CSAT, că România reafirmă necesitatea respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Georgiei şi că s-a decis ca instituţiile să fie pregătite pentru evacuarea cetăţenilor români din Georgia, dacă situaţia va impune acest lucru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE recomandă românilor să evite deplasările în Georgia.
 Vizualizări articol: 454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAE recomandă românilor să evite deplasările în Georgia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei