Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 aug 2008 - Anul XIII, nr. 187 (3868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După 41 de ani

“Apus de soare” în Cetatea de Scaun a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cetatea de Scaun a Sucevei intră de astăzi în atenţia publicului, chiar dacă festivitatea deschiderii oficiale a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” 2008 - Ediţia ORANGE, care se desfăşoară la Suceava pe parcursul întregii săptămâni, figurează în programul manifestării pentru ziua de vineri, 15 august, la ora 16:00 (pentru că atunci vor fi prezenţi la Suceava membrii tuturor trupelor, companiilor artistice şi ordinelor cavalereşti participante).

 

Marius Rogojinschi, în rolul lui Ştefan cel Mare

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani prezintă, la ora 17:00, premiera spectacolului „Apus de Soare” de Barbu Ştefănescu Delavrancea, spectacol care nu a mai fost jucat în cetate de 41 de ani, din vara anului 1967 (consemnat în presa suceveană - „Zori noi”, nr. 6110, Duminică 6 august 1967), când rolul lui Ştefan cel Mare a fost interpretat de actorul Teofil Vâlcu, numit şi „voievodul scenei româneşti”, pentru că acesta a fost rolul vieţii sale.

De data aceasta, rolul lui Ştefan cel Mare este interpretat, în decorul natural al Cetăţii de Scaun a Sucevei, de actorul şi regizorul Marius Rogojinschi, cel care l-a întruchipat pe voievodul moldav şi în scenele istorice prezentate la ediţiile anterioare ale festivalului medieval sucevean.

 

Trei zile la rând, câte două spectacole

De fapt, ca urmare a acestor scene şi a solicitării adresate de directorul general al Complexului Muzeal Bucovina, Constantin-Emil Ursu, ca la ediţia din acest an piesa „Apus de soare” să fie prezentată în cadrul festivalului medieval sucevean, spectacolul a fost pregătit şi inclus în repertoriul teatrului din Botoşani, teatru care are în proiect şi realizarea celorlalte două piese ale trilogiei lui Delavrancea, „Viforul” şi „Luceafărul”.

Actorii botoşăneni vor susţine, începând de astăzi şi până miercuri inclusiv, câte două spectacole pe zi, programate la orele 17:00 şi 19:00.

La premiera de astăzi vor fi prezenţi în cetate, alături de colectivul Teatrului „Mihai Eminescu” în frunte cu directorul Traian Apetrei, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, şi primarul municipiului Botoşani, Cătălin Mugurel Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Apus de soare” în Cetatea de Scaun a Sucevei.
 Vizualizări articol: 969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
“Apus de soare” în Cetatea de Scaun a Sucevei4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   !!! trimis de
(11 aug 2008, 11:16:34
excelent

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei