Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 aug 2008 - Anul XIII, nr. 187 (3868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Oda Bucuriei la Olimpiadă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rar mi s-a întâmplat să citesc o declaraţie de două rânduri a unui om implicat în fotbal, fie el jucător, antrenor sau orice altceva, care să îmi inducă o asemenea stare de bine. Omul este Josep Guardiola, abia ce a devenit antrenor la FC Barcelona, după ce avea în spate un singur an pe bancă, la echipa B a catalanilor. E drept, avea şi alţii, mult mai mulţi, ca jucător emblematic pentru Barcelona, mai apoi şi căpitan. După toată tevatura cu Messi, după neaşteptata decizie a Curţii de Arbitraj Sportiv care permitea clubului să-l reînregimenteze pe argentinian, Guardiola a apărut la rampă cu următoarele cuvinte: “Să-l lăsăm pe Messi să se bucure de Olimpiadă şi să sperăm că se va întoarce fericit de acolo”! Este un exemplu inteligent de investiţie pe termen lung. Deşi pe moment l-a pierdut, de fapt l-a câştigat... Pe lângă palmaresul său complet ca jucător la Barcelona (titluri de campion, cupe, supercupe, başca prima Cupă a Campionilor din istoria clubului), Guardiola mai deţine şi o medalie olimpică de aur, câştigată în 1992 cu reprezentativa Spaniei. L-a înţeles pe Messi, poate nici nu i-a fost greu să fie empatic, căci argentinianul este un tip cu simţul măsurii, nu are aroganţa de a-şi impune dorinţele prin atitudini ireverenţioase, cum mai procedează Cristiano Ronaldo cu Manchester.

Fără legătură cu fotbalul, dar tot pe filiera olimpică, felicitări şi din acest colţ de pagină pentru prima noastră medaliată cu aur la Olimpiadă, pe cât de rapidă pe atât de neaşteptată. Alinei Dumitru, judoka noastră, i se potrivesc cel mai bine cuvintele “am venit, am văzut, am învins”! Mi se pare, totuşi, ciudat să se termine atât de repede Olimpiada pentru un sportiv. Unii nici măcar n-au aterizat, iar alţii sunt deja turişti. Acest blitzkrieg de la judo mi se pare un pic nedrept, inclusiv pentru învingători. Prea multă muncă, prea lungă aşteptarea, iar clipele de glorie atât de scurte!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oda Bucuriei la Olimpiadă.
 Vizualizări articol: 986 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oda Bucuriei la Olimpiadă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei