Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 aug 2008 - Anul XIII, nr. 187 (3868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Apicultorii au cerut doar o mică parte din fondurile UE şi de la buget alocate pentru acest an

Luni, 11 August 2008 (17:57:51)

Apicultorii au depus, până la termenul limită 1 august, 66 de solicitări pentru obţinerea sprijinului financiar prevăzut în Programul Naţional Apicol, însumând finanaţări de 2,49 de milioane lei, de peste cinci ori mai puţin decât valoarea fondurilor UE şi de la buget prevăzute pentru acest an.
 
  Crescătorii de albine au putut solicita, prin Programul Naţional Apicol 2008-2010, sprijin pentru două activităţi, respectiv combaterea varoozei (o boală a albinelor) şi refacererea şeptelului apicol, prin achiziţia de mătci, roi la pachet, roi pe faguri şi familii de albine.

Până la termenul limită apicultorii au cerut fonduri de 1,09 milioane lei pentru finanţatarea tratamentul contra varoozei, iar pentru refacerea şeptelului apicol sumele cerute au fost de 1,40 milioane lei, potrivit datelor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), transmise MEDIAFAX.

În total, cererile crescătorilor de albine au însumat 2,49 de milioane de lei.

Potrivit Ministerului Agriculturii, sprijinul prevăzut pentru acest an este de 6,71 de milioane de lei de la bugetul de stat, la care se adaugă o sumă egală de la Uniunea Europeană, fondurile totale însumând peste 13,4 milioane lei.

În condiţiile în care cererile au însumat doar 2,49 de milioane de lei, jumătate din aceşti bani vor fi asiguraţi de la buget, iar jumătate vor fi solicitaţi UE, întrucât programul apicol prevede că finanţarea crescătorilor de albine este realizată în mod egal de statul membru şi de UE, conform ministerului.

Programul Naţional Apicol va fi aplocat în perioada 2008-2010 şi este un instrument prin care apicultorii pot beneficia anul de fonduri UE şi de la buget pentru investiţii.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, la finele anului trecut producţia totală de miere din România a fost de 19.000 tone, dintre care 10.500 de tone au fost exportate. Consumuil mediu de miere pe cap de locuitor este de 500 grame anual.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apicultorii au cerut doar o mică parte din fondurile UE şi de la buget alocate pentru acest an.
 Vizualizări articol: 475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apicultorii au cerut doar o mică parte din fondurile UE şi de la buget alocate pentru acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei