Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 aug 2008 - Anul XIII, nr. 187 (3868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Ce ţi-e şi cu colecţionarii ăştia!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Îi înţeleg perfect pe colecţionarii care-şi ciopârţesc averea pentru a înhăţa un tablou sau o sculptură semnată de un autor celebru sau în curs de-a deveni celebru. În fond, când e vorba de-o operă de artă, ai un motiv temeinic s-o vrei la îndemână, s-o admiri necontenit şi să te iradiezi cu vraja ei, biruitoare peste secole şi peste milenii.

Dar teribil de încâlcită este psihologia acelor colecţionari care aruncă bani pe anumite flecuşteţe ce-au aparţinut unor personalităţi, flecuşteţe scoase din uz şi apărute ulterior, naiba ştie pe ce căi, pe tarabele licitaţiilor.

Unele - cum ar fi un tricou îmbibat cu năduşeala lui Cristinel Chivu, un pieptene ştirb folosit pentru bretonul lui Crin Antonescu ori un stilou cu care şi-a ştampilat contractele tenorul José Carreras – tot mai pot fi spălate, dezinfectate şi-apoi întrebuinţate la ceva. Sau poate că ele iau loc în vitrina cu trofee ori tocmai în seif, graţie valorii lor sentimentale, deşi unele nici în clin nici în mânecă n-au cu activităţile de bază, prin care foştii proprietari s-au impus în ochii lumii.

Alte asemenea lucruşoare ţin însă de ţarcul încăpător al patologicului. Aud că s-au vândut la licitaţie crâmpeie din gunoiul menajer azvârlit la pubelă de Paris Hilton, incluzând o conservă goală pentru câini, o periuţă de dinţi folosită, câteva beţigaşe care i-au desfundat toaleta urechilor, o cutie de cola şi două scrisorici fierbinţi, primite de starletuţă în pârnaia onorată de ea cu prezenţa, din păcate pentru un timp mult prea scurt.

O lume bolnavă la etajul superior, în aşa ceva trăim. Astfel încât, dacă vedeţi chiloţeii micuţei Băsescu agăţaţi pe sârmă la uscat, nu staţi pe gânduri. Umflaţi-i şi iviţi-i la licitaţie pe net, deoarece colecţionarii cu portofelul plin abia aşteaptă! Dacă respectivii chiloţei nu-s foarte temeinic spălaţi şi dau semne că-s înnobilaţi de-o mică hartă apărută din motive pur hrebenciuciene, preţul se dublează sau chiar se triplează, aşa că vă puteţi aştepta să daţi lovitura vieţii voastre, echivalentă cu o chiverniseală şi jumătate.

Mai multe perechi de chiloţei, mai multe surse de câştig!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce ţi-e şi cu colecţionarii ăştia!.
 Vizualizări articol: 996 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ce ţi-e şi cu colecţionarii ăştia!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei