Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iul 2008 - Anul XIII, nr. 176 (3857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Codul roşu de inundaţii, prelungit până miercuri, la 16.00, pentru Siret şi Prut

Marţi, 29 Iulie 2008 (15:15:59)

Hidrologii au prelungit avertizarea de cod roşu, până miercuri, la 16.00, atenţionarea vizând cursul mijlociu al Siretului, sectorul Nicolae Bălcescu –acumularea Galbeni, şi Prutul, pe sectorul din aval de Oroftiana - amonte acumularea Stânca Costeşti, zone din judeţele Botoşani, Neamţ şi Bacău.
  Avertizarea hidrologică a fost actualizată ca urmare a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice şi a prognozei hidrologice pentru următoarele 24, se arată pe site-ul Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Astfel, avertizarea de cod roşu a fost prelungită pentru cursul mijlociu al Siretului, în sectorul Nicolae Bălcescu – acumularea Galbeni, iar pentru Prut, pe sectorul din aval de Oroftiana - amonte de acumularea Stânca Costeşti. Aceste cursuri de apă sunt în judeţele Botoşani, Neamţ şi Bacău.

De asemenea, hidrologii au prelungit şi avertizarea de cod portocaliu pentru cursul mijlociu al Siretului, pe sectorul acumularea Galbeni – Adjudul Vechi, pe Prut, în secţiunea de la intrarea în ţară, la Oroftiana, şi pe sectorul aval de acumularea Stânca Costeşti – Stânca Aval, din judeţele Bacău, Vrancea şi Botoşani.

Totodată s-a prelungit, pentru aceeaşi perioadă, şi avertizarea de cod galben pentru râul Prut, pe sectorul din aval de Stânca-Aval – Prisăcani, zone din judeţele Bacău, Vrancea, Botoşani şi Iaşi.

Avertizarea hidrologică a fost ridicată de pe celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.

În urmă cu o zi, avertizarea hidrologică de cod roşu, valabilă până marţi după-amiaza, viza râul Siret, pe cursul mijlociu, de la Lespezi la Drăgeşti, pe teritoriul judeţelor Iaşi, Neamţ şi Bacău şi râul Prut, pe sectorul din amonte de acumularea de la Stânca Costeşti, pe teritoriul judeţului Botoşani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Codul roşu de inundaţii, prelungit până miercuri, la 16.00, pentru Siret şi Prut .
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Codul roşu de inundaţii, prelungit până miercuri, la 16.00, pentru Siret şi Prut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei