Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iul 2008 - Anul XIII, nr. 176 (3857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu cere Guvernului să încheie mai repede documentaţia privind inundaţiile, pentru sprijinul UE

Marţi, 29 Iulie 2008 (15:19:14)


Preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului, în şedinţa de marţi, să elaboreze mai repede documentaţia privind pagubele produse de inundaţii, pentru a solicita sprijiin din partea Uniunii Europene, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.
  "Preşedintele a cerut Guvernului să se grăbească cu întocmirea documentaţiei, pentru a solicita sprijin din partea Uniunii Europene. El a arătat că este nevoie ca efortul să se concentreze cu prioritate asupra refacerii infrastructurii de comunicaţii şi a celei de alimentare cu energie", au afirmat sursele citate.

Şeful statului a mai spus miniştrilor că este necesar să fie chemaţi din concediu atât consilierii locali şi judeţeni, pentru a aproba modificarea bugetelor de cheltuieli în vederea reconstrucţiei zonelor afectate, cât şi personalul direcţiilor de muncă, pentru evaluarea cazurilor sociale din localităţile inundate.

Întrebat la finalul şedinţei de guvern dacă România va fi ajutată şi de Uniunea Europeană în cazul inundaţiilor, ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a arătat că sistemul UE prevede două mecanisme de sprijin, respectiv asistenţa de urgenţă şi alocarea de sume din Fondului de Solidaritate.

"Fondul poate fi mobilizat la o perioadă de până la zece săptămâni, după care evaluările cu privire la valoarea totală a daunelor trebuie să îndeplinească normele şi criteriile stabilite de UE, pentru ca aceste fonduri să poată fi mobilizate. În ceea ce priveşte ajutoarele de intervenţie de urgenţă, acestea au fost solicitate", a spus David.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu cere Guvernului să încheie mai repede documentaţia privind inundaţiile, pentru sprijinul UE.
 Vizualizări articol: 512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu cere Guvernului să încheie mai repede documentaţia privind inundaţiile, pentru sprijinul UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei