Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iun 2008 - Anul XIII, nr. 146 (3827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MECT: Investigăm dacă persoana identificată în scandalul subiectelor de la bacalaureat are complici

Marţi, 24 Iunie 2008 (17:26:39)

Ancheta în cazul privind fraudarea examenului de bacalaureat a dus la identificarea unui vinovat, însă cercetările continuă pentru a se stabili dacă persoana respectivă a avut complici, a declarat, marţi, consilierul personal al ministrul Educaţiei, Mihaela Suciu.
  Potrivit lui Suciu, până la această dată a fost identificată o singură persoană responsabilă de faptul că subiectele de bacalaureat au fost transmise prin internet altor persoane decât cele autorizate.

Consilierul ministrul Cristian Adomniţei a precizat şi că persoana respectivă nu este angajată în sediul central al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT), pentru că sistemul securizat nu i-ar fi permis să trimită acele mesaje.

Totodată, Suciu a spus că ancheta continuă pentru a stabili dacă persoana respectivă a acţionat singură sau a avut complici.

Poliţiştii de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din Inspectoratul General al Poliţiei Române au declanşat o anchetă în acest caz, după ce la cabinetul inspectorul general al Poliţiei Române a fost primită, luni seară, o solicitare venită din partea Ministerului Educaţiei.

Potrivit Poliţiei Române însă, până în prezent nu a fost identificată nicio persoană care să se facă vinovată de transmiterea prin internet a subiectelor de bacalaureat altor persoane în afara celor autorizate, ancheta fiind în desfăşurare.

O plângere a Ministerului Educaţiei, semnată de un secretar de stat, a fost transmisă prin fax, tot luni seară, cabinetului procurorului general al României, în care este semnalat faptul că subiectele de bacalaureat au fost transmise prin internet altor persoane decât cele autorizate.

Biroul de presă al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a precizat că urmează a se stabili a cui este competenţa de soluţionare a sesizării Ministerului Educaţiei, precizând totodată că nu este indicată vreo persoană care ar fi furnizat nelegal subiectele de examen.

Ministrul a spus, luni, într-o conferinţă de presă de la Timişoara, că a contactat Serviciul de Protecţie a Informaţiilor - Divizia de Criminalitate Informatică din cadrul MIRA şi DIICOT după ce a fost sesizat că există scurgeri de informaţii privind subiecte de la bacalaureat.

"Apreciez sprijinul organismelor de stat care au aflat în foarte scurt timp, sursa de informaţie, adică cine a pus pe e-mail informaţiile privind cerinţele. Cu siguranţă că va fi tras la răspundere. Pot spune că pentru prima dată au fost identificaţi făptaşii, deşi, de mai multe ori au fost semnalate fraude la bacalaureat'', a declarat, luni, ministrul Educaţiei pentru MEDIAFAX.

Totodată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a început, marţi, ancheta în cazul scurgerii de informaţii privind subiectele de la bacalaureat, după ce a fost sesizat în acest caz de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, care a depistat un elev clujean care a aflat subiectele înainte de examen.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MECT: Investigăm dacă persoana identificată în scandalul subiectelor de la bacalaureat are complici.
 Vizualizări articol: 371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MECT: Investigăm dacă persoana identificată în scandalul subiectelor de la bacalaureat are complici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei