Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iun 2008 - Anul XIII, nr. 146 (3827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Ideea unui pact de neagresiune electorală cu PNL este nerealistă şi contraproductivă

Marţi, 24 Iunie 2008 (14:05:24)


 Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, la o dezbatere organizată de ISD şi Fundaţia Friedrich Ebert, că propunerea avansată de ISD, într-un raport de analiză politică, privind realizarea unui pact de neagresiune electorală între PSD şi PNL, este nerealistă şi contraproductivă.
  "O parte dintre propunerile avansate de studiul ISD sunt nerealiste sau contraproductive. Un aşa-numit pact de neagresiune cu PNL este, din punct de vedere politic, o propunere puţin nerealistă", a arătat Geoană.

El şi-a argumentat poziţia precizând că şansa reală pentru un partid de opoziţie de a-şi maximiza voturile este să se raporteze critic la guvernare.

"PSD va continua linia de a critica de plano puterea de dreapta. Vom critica, la grămadă, pentru că aşa merită, şi PDL şi PNL", a arătat liderul PSD.

În opinia lui Geoană, ideea că PSD este un partid disperat să formeze o majoritate după alegerile parlamentare este profund greşită din punct de vedere tactic.

"PSD îşi propune ca împreună cu PC să obţină un scor suficient de mare care să îi permită să ne poziţionăm ca ax central al viitoarei guvernări. Ideea că singura variantă de a câştiga este protejarea relaţiei cu PNL în vederea unei guvernări comune este profund greşită din punct de vedere electoral", a subliniat Geoană.

Conform lui Geoană, PSD are o singură şansă să ajungă la guvernare, respectiv aceea de a obţine maximum de scor politic.

"Este singura garanţie de guvernare, restul de formule combinatorii şi chestiuni predeterminate, că dacă a făcut sau n-a făcut Cristi Chivu şi Adelina un acord prenupţial, au mai fost încercări de acest gen, sunt contraproductive. Vom sta pe linia noastră, suntem un partid de stânga şi ne batem cu partidele de dreapta pentru a avea o alternativă de centru-stânga", a conchis Geoană.

Institutul Social Democrat "Ovidiu Şincai" a recomandat, într-un raport de analiză politică prezentat luni, ca PSD şi PNL să realizeze un pact de neagresiune electorală pentru alegerile parlamentare, care să constituie o fază pregătitoare pentru o guvernare comună.

Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, referindu-se la recomandarea Institutului Social Democrat "Ovidiu Şincai" ca PSD şi PNL să încheie un pact de neagresiune electorală, că liberalii au decis să meargă singuri în alegeri, urmând să discute alianţele după.

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că recomandarea Institutului Social Democrat "Ovidiu Şincai" de încheiere a unui pact de neagresiune electorală între PSD şi PNL la alegerile generale nu este o variantă care să îi intereseze pe liberali.

"Poziţia noastră este foarte clară şi nu am avut niciodată dileme în această privinţă: noi vom merge singuri în alegeri, vom merge cu un program al nostru şi vom merge hotărâţi să le câştigăm, în sensul de a obţine cele mai multe voturi. Din punctul meu de vedere, nu cred că e o variantă care să ne intereseze", a susţinut Crin Antonescu.

Liderul PNL a subliniat că i se pare ciudat că această propunere vine din zona de influenţă a PSD, care a criticat până acum guvernarea, adăugând că o discuţie privind încheierea unui pact de neagresiune este superfluă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Ideea unui pact de neagresiune electorală cu PNL este nerealistă şi contraproductivă.
 Vizualizări articol: 361 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Ideea unui pact de neagresiune electorală cu PNL este nerealistă şi contraproductivă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei