Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iun 2008 - Anul XIII, nr. 146 (3827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu vrea ca România să aibă bugete multianuale corelate, până în 2013, cu bugetul comunitar

Marţi, 24 Iunie 2008 (15:28:31)

România trebuie să aibă bugete multianuale, pe diferite domenii, care să fie corelate, până în 2013, cu bugetul comunitar şi să permită angajarea unor planuri pe termen lung, a declarat premierul Tăriceanu, în contextul discuţiilor din Guvern privind Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă.
  "Strategia stabileşte obiective concrete pentru trecerea la un nou model de dezvoltare, bazat pe cunoaştere şi inovare, elemente cheie care stau la baza strategiilor tuturor ţărilor europene", a spus premierul Călin Popescu Tăriceanu la începutul şedinţei de marţi a Guvernului, în care dezbaterea Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Durabilă a constituit primul punct de pe agenda reuniunii.

Premierul a arătat că strategia trebuie corelată cu obiectivele stabilite prin Planul Naţional de Reforme, stabilit pe baza Strategiei Lisabona a Uniunii Europene şi a apreciat că dezbaterea trebuie extinsă "şi la ceilalţi actori ai vieţii publice, politici, instituţionali sau societate civilă", întrucât este propusă o viziune a dezvoltării durabile a României în perspectiva următoarelor două decenii, cu obiective care trec dincolo de durata ciclurilor electorale şi "de preferinţele politice de moment", se arată într-un comunicat al Executivului.

"Am convingerea că noul model de dezvoltare va putea să scurteze perioada în care România va recupera decalajele care o separă de celelalte state europene", a afirmat Tăriceanu, citat în comunicat.

Şeful Executivului a declarat că unul dintre obiectivele promovate prin această strategie va fi folosirea celor mai bune tehnologii disponibile din punct de vedere economic şi ecologic în proiectele investiţionale care se realizează din bani publici, precum şi reducerea efectelor schimbărilor climatice.

El a amai arătat că se impune realizarea bugetelor multianuale, pe diferite domenii, care să dea posibilitatea angajării unor planuri pe termen lung.

"O variantă ar fi, de exemplu, ca, până în 2013, să corelăm aceste bugete cu bugetul comunitar", a mai spus premierul Tăriceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu vrea ca România să aibă bugete multianuale corelate, până în 2013, cu bugetul comunitar.
 Vizualizări articol: 394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu vrea ca România să aibă bugete multianuale corelate, până în 2013, cu bugetul comunitar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei