Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 iun 2008 - Anul XIII, nr. 140 (3821)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România ar mai putea trimite 700 de tone de ajutoare în China

Marţi, 17 Iunie 2008 (14:13:22)

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat, marţi, la Beijing, că Guvernul român şi Ministerul Apărării analizează posibilitatea de a mai trimite aproximativ 700 de tone de materiale de primă necesitate în China, ţară afectată puternic de cutremurul devastator din 12 mai.
  Teodor Meleşcanu a făcut aceste declaraţii în cursul vizitei oficiale pe care o face în China, în perioada 16-20 iunie.

Conform unui comunicat MAp remis agenţiei MEDIAFAX, Meleşcanu s-a întâlnit, marţi, cu omologul său chinez, generalul Liang Guanglie, cei doi discutând despre efectele cutremurului din 12 mai, precum şi intervenţia armatei chineze în sprijinul populaţiei afectate. Generalul Guanglie a mulţumit autorităţilor române pentru ajutoarele trimise, precum şi pentru solidaritatea exprimată.

Meleşcanu a declarat că Guvernul României şi Ministerul Apărării analizează posibilitatea de a mai trimite ajutoare, o parte printr-un transport umanitar aerian şi o parte pe calea ferată. "Este vorba de aproximativ 700 tone de materiale de primă necesitate", a spus ministrul Apărării.

Potrivit sursei citate, Teodor Meleşcanu a spus, referindu-se la cooperarea româno-chineză, că, în Asia, China este cel mai important partener al României şi a accentuat necesitatea dezvoltării relaţiilor militare bilaterale. Astfel, potrivit MAp, instituţiile de învăţământ militar din cele două ţări vor continua programele de training şi participarea la exerciţii comune. De asemenea, se va intensifica colaborarea la nivel de experţi în domeniul managementului crizelor şi al comunicaţiilor militare. Totodată, va continua cooperarea în domeniul medicinei militare şi vor fi abordate noi domenii de interes reciproc, printre care schimburile de experienţă privind participarea în teatrele de operaţii.

Cei doi oficiali au convenit şi asupra necesităţii continuării dialogului la nivelul conducerii celor două ministere, mai ales în ceea ce priveşte găsirea soluţiilor la provocările mediului internaţional de securitate, în cadrul eforturilor globale de combatere a terorismului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România ar mai putea trimite 700 de tone de ajutoare în China .
 Vizualizări articol: 515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România ar mai putea trimite 700 de tone de ajutoare în China0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei