Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 iun 2008 - Anul XIII, nr. 140 (3821)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Rămas bun, doamnă! Tu rămâi, eu plec din toamnă-n clasa-ntâi”

Copiii grupei mari pregătitoare de la G.P.N. „Piticot” Adâncata, plini de emoţie şi cu lacrimi uşor tremurate sub gene, au spus într-un cadru festiv „ADIO, GRĂDINIŢĂ!”.

Fiecare perioadă de vârstă îşi are însemnătatea ei în evoluţia fiinţei umane şi în conturarea personalităţii. Fiecărui copil din grupă trebuie să-i acorzi o atenţie deosebită, iar acest lucru nu poate fi făcut dacă nu se cunoaşte în detaliu psihologia copilului de vârstă preşcolară. Anii copilăriei sunt şi anii grădiniţei care trebuie să fie un ţinut al basmelor şi al poeziilor, o oază educativă, jocuri, veselie şi cântec unde copilul îşi întregeşte experienţa socială venind în contact cu copii de aceeaşi vârstă.

Grădiniţa are o importanţă deosebită în formarea personalităţii tinerei generaţii, deoarece la această vârstă copilul îşi însuşeste foarte multe cunoştinţe, accentul căzând pe educarea copiilor în spiritul cooperării, al întrajutorării, al exprimării libere, al responsabilizării şi al toleranţei.

Noi, educatoarele, avem nevoie de calm, răbdare şi perseverenţă pentru a interveni şi rezolva cerinţele copiilor cu succes. În sala de grupă am încercat să creez un climat familial, fiind în acelaşi timp mamă şi educatoare. În perioada preşcolară am desfăşurat multe activităţi cu copiii acestei grupe, din care aş aminti parteneriatele încheiate cu G.P.N. Hânţeşti, „Copil ca tine sunt şi eu”, „Lumină din lumină”, Bibliotecă, grădiniţă, şcoală.

Copiii au parcurs pas cu pas programa grupei pregătitoare şi sunt sigură că se vor adapta progresiv şi dinamic la cerinţele muncii de şcolar.

Activităţile extracurriculare, drumeţiile, excursiile şi, nu în ultimul rând, un merituos loc II la Festivalul „Voinicelul”, festival la care au participat şi colegii lor din grupa mijlocie, au întregit activitatea desfăşurată cu această grupă de copii.

La serbarea care a marcat încheierea ciclului preşcolar, pe melodia „Fluturi şi flori”, copiii grupei pregătitoare, cu un vast bagaj de cunoştinţe dobândite, şi-au luat zborul spre următoarea treaptă de învăţămant unde îi aşteaptă noii prieteni, literele şi cifrele cu tainele lor nedesluşite încă. Eu, ca educatoare, le doresc multă sănătate, putere de muncă, să facă cinste grădiniţei din care tocmai au plecat, iar soarele să strălucească mereu în calea lor.

Vacanţă plăcută!

Ed. Doina Grosu
G.P.N. „Piticot”, Adâncata

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Rămas bun, doamnă! Tu rămâi, eu plec din toamnă-n clasa-ntâi”.
 Vizualizări articol: 1968 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
„Rămas bun, doamnă! Tu rămâi, eu plec din toamnă-n clasa-ntâi”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei