Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 iun 2008 - Anul XIII, nr. 140 (3821)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vecini mai bine plătiţi

Salariul botoşănenilor, constant mai mare decât cel al sucevenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salariile celor mai bine de 107.000 de angajaţi din judeţul Suceava sunt şi în coada listei salariilor din judeţele Moldovei, doar în Vaslui înregistrându-se în ultima perioadă lefuri mai mici decât în judeţul nostru.

Oarecum surprinzător probabil pentru unii, şi vecinii din Botoşani au salarii mai mari decât angajaţii din judeţul nostru, iar această situaţie reprezintă o constantă în ultimii ani.

Conform datelor statistice contabilizate de Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava, în luna aprilie a acestui an salariul mediu brut din judeţ a fost cifrat la 1280 de lei, în creştere cu aproape 5 % faţă de luna precedentă.

În topul judeţelor din zona de nord-est a ţării (în care sunt incluse Suceava, Botoşani, Iaşi, Bacău, Vaslui şi Neamţ), Suceava este pe penultimul loc. Cel mai bine în această zonă a ţării câştigă ieşenii, cu un venit mediu brut de 1645 de lei, urmaţi de salariaţii din Bacău (1539 de lei), şi de cei din Botoşani, care au avut în luna aprilie un salariu mediu brut cifrat la 1331 de lei.

După cum aminteam, situaţia din luna aprilie reprezintă o constantă, cel puţin în ultimii doi ani. În această perioadă, Suceava s-a aflat între locurile patru şi şase din punct de vedere al salariilor din regiunea de nord-est, devansând periodic doar judeţele Neamţ şi Vaslui.

Situaţia este aproximativ aceeaşi în ceea ce priveşte salariul mediu net. În luna aprilie salariaţii din Suceava au luat în mână, în medie, câte 954 de lei, în creştere uşoară faţă de luna precedentă, dar cu mult sub media din alte judeţe din ţară.

Câştigul mediu net al angajaţilor din judeţul Suceava este mai mic cu 25,6% decât salariu mediu net din România, cifrat în luna aprilie la 1282 de lei. Lefurile noastre reprezintă doar ceva mai mult de jumătate din câştigul mediu al salariaţilor din capitală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariul botoşănenilor, constant mai mare decât cel al sucevenilor.
 Vizualizări articol: 759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 3 voturi
Salariul botoşănenilor, constant mai mare decât cel al sucevenilor2.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sclavi trimis de
(17 iun 2008, 11:35:02
Suntem niste sclavi si niste carausi ieftini... Nu stiu de unde sunt datele din articol, pentru ca in Bucuresti salariul mediu e de ~ 2250 lei. Iar cel mediu al nostru, de 954, nu cred ca este putin mai mare decat jumatate din cel al bucurestenilor.

Noi ne multumim si cu atat, ne e frica de schimbare, am prefera sa iesim la pensie de la acelasi loc de munca unde ne-am inceput cariera, suntem usor de condus... Pacat.
1.1  RE: Sclavi trimis de
(17 iun 2008, 12:06:01
Frica si lasitatea e ceea ce ne caracterizeaza .Ne meritam soarta.Ani la rand am votat masiv partidul aflat la guvernare.Drept rasplata in Moldova sau facut cele mai mici investitii.Dupa o prestigioasa revista economica pana in 2011 decalajul dintre salariile bucurestenilor si a celor din regiunea nord-est(sv-bt) se va adanci.
1.2  RE: Sclavi trimis de
(17 iun 2008, 12:32:42
Ba Sonice, tu n-ai decat sa vorbesti in numele tau. Doar pentru ca tu esti frustrat si nu ai bani de gume la masina asta nu inseamna ca cei din jurul tau se invart in aceeasi oala cu tine. Hai noroc!
1.3  RE: Sclavi trimis de
(17 iun 2008, 13:38:29
Fii tu linistit, am bani de "gume" pentru doua masini, nu-i asta problema. Incer, in general, sa ma feresc de cei care vorbesc, gandesc si scriu cu cacofonii. Deci in mod sigur nu ne invartim in aceeasi "oala".

Din pacate statisticile astea vorbesc pentru noi toti. Loserii Romaniei. Si regiunea cea mai saraca din UE. PUNCT. Si pacat...
1.4  RE: Sclavi trimis de
(17 iun 2008, 14:22:48
Nu inteleg la ce cacofonii faci referire... probabil tu ai studiat o alta limba romana. Ceea ce tu nu ai inteles si tocmai ceea ce te face pe tine om de nimic este ca in prima parte te plangi ca esti un sclav si un caraus ieftin, ca mai apoi... in a doua parte sa imi scrii ca tu ai bani de gume pentru 2 masini. Si da, din puntul meu de vedere oamenii de nimic sunt tocmai aia care se lamenteaza si se plang si cer sa li se dea de undeva de sus fara sa miste un deget si fara sa faca ceva constructiv (in primul rand pentru sine si apoi pentru ceilalti).

Statisticile vorbesc pentru tine, pentru cei ca tine... pentru cei care prefera sa piarda timpul gandindu-se la "cum ar fi daca?". Pana la urma... ce ne-am face fara sclavi, nu?
1.5  RE: Sclavi trimis de
(17 iun 2008, 14:35:26
Nu inteleg la ce cacofonii faci referire... probabil tu ai studiat o alta limba romana. Ceea ce tu nu ai inteles si tocmai ceea ce te face pe tine om de nimic este ca in prima parte te plangi ca esti un sclav si un caraus ieftin, ca mai apoi... in a doua parte sa imi scrii ca tu ai bani de gume pentru 2 masini. Si da, din puntul meu de vedere oamenii de nimic sunt tocmai aia care se lamenteaza si se plang si cer sa li se dea de undeva de sus fara sa miste un deget si fara sa faca ceva constructiv (in primul rand pentru sine si apoi pentru ceilalti).

Statisticile vorbesc pentru tine, pentru cei ca tine... pentru cei care prefera sa piarda timpul gandindu-se la "cum ar fi daca?". Pana la urma... ce ne-am face fara sclavi, nu?
1.6  RE: Sclavi trimis de
(17 iun 2008, 14:37:02
Mai, daca te simti "om de nimic" e treaba ta. Si reciteste-ti postul de mai sus, poate-poate de data asta iti sare in ochi cacofonia. Nu conteaza prea mult, insa eu cred ca de la cei care le folosesc in scris te poti astepta sa le foloseasca si in cap. Si n-am timp de pierdut cu balbaielile lor.

Statisticile vorbesc pentru toti. Chiar daca tu esti varful... care ia 2000 de lei pe luna, media se va face intotdeauna cu necajitii care iau 4-500 hamalind la Metro/Selgros etc.

Exact asta scriam si acum cateva zile. Si nu-mi pare bine ca imi confirmi. Asa-s romanii, saraci, lenesi, imobili DAR fuduli si cu atentie sporita la capra vecinului... Din tot postul meu tu asta ai inteles, ca ma plang, ca nu fac nimic?
1.7  RE: Sclavi trimis de
(17 iun 2008, 15:08:53
Ok! Tu n-ai decat sa ramai la statutul de salariat iar eu sa raman cu ale mele. E cel putin ciudat ca spui ca nu ai timp de pierdut cu balbaielile unora ca mine si totusi gasesti brese in programul tau pentru a-mi raspunde. Nu uita... munca nu e o solutie, e doar un mijloc pentru prosti. Sanatate!
2.   Cultul muncii trimis de
(17 iun 2008, 12:11:09
Faptul ca botasanenii au avut un nivel de trai mai scazut,decat cel al sucevenilor, i-a determinat sa plece afara,iar acolo s-au mai "cizelat" si au vazut ce inseamna munca. Si in jud Suceava sunt zone care au "explodat" in dezvoltare pe acelasi principiu: MUNCA IN EUROPA. Cand angajatul/patronul vad si un alt mod de abordare a munci/retribuirii e normal sa se intample ceva schimbari de mentalitate, disciplina si stil/nivel de trai. Mai ramane problema alcoolului si rromii si apoi vom vedea ce, cat si cum se traieste si la noi in judet. Cand vom avea un "cult" al muncii (ca in occident-nu mai zic de asiatici) atunci sa vedem cum vom negocia si plata. Am avut ocazia sa lucrez/colaborez pentru/cu firme importante (multinationale) din UE si SUA/Canada.E o diferenta uriasa intre modul nostru de a munci/gandi si al lor,dar si aprecierea valorii muncii e alta.Trebuie schimbari de la scola, facultate si pana la politic si apoi sa speram ca-i vom ajunge tehnologic si financiar pe ei.
2.1  RE: Cultul muncii trimis de
(17 iun 2008, 14:40:29
Abia acum am citit. Bine scris. Asa e, din scoala trebuie inceputa schimbarea. Dar guvernantii nostri ne vor prosti si needucati in continuare. Suntem mai usor de condus, de stapanit.
3.   F bine! trimis de
(17 iun 2008, 12:56:39
PAIU .. la cum scrii nici nu ma mira ca ai salar mai mic decat.. Betii Tovarasi (BT)

..

Asa iti trebuie! Crezi ca daca scrii la ziar despe asta.. o sa-ti mareasca astia leafa?
4.   Salarii trimis de
(17 iun 2008, 14:55:26
Aceeasi poveste este si in sanatate. La noi, ca sa primesti un spor la salariu trebuie sa astepti nu stiu cate norme de aplicare de la Minister, sa se scarpine in...inteligenta unul sau altul dintre sefi etc. La Botosani se aplica legea imediat, si controalele efectuate in toti acesti ani, arata ca nu s-a aplicat gresit! Ca sa nu mai vorbim ca in Botosani n-au parte de ziaristii agresivi pe care ii are din belsug Suceava, ziaristi care atata populatia impotriva personalului medical, din invatamant; acolo nu vor fi comentariile idioate care sunt in Suceava.
4.1  RE: Salarii trimis de
(17 iun 2008, 15:45:50
E un proverb: Nu iese fum fara foc! Dar vad ca unii o "freaca" pana iese fum, aveti grija sa nu va frigeti!! Daca ati fi corecti in "sanatatae"/invatamant/justi etc, ar fi someri in presa, dar la cati "ziaristi" sunt intr-un judet(SV de ex.) raportezi doua-trei cazuri si vezi situatia reala. Ca mai scriu si "pe langa"... e alta poveste, dar dece nu sunteti voi corecti si nu ar mai fi "scandaluri de presa" si V_ATI PUTEA NEGOCIA SI SALARIILE, dar asa puneti batista pe tambal si va complaceti cu ce, cat si cum vi se da... Prietenii stiu de ce....
5.   ASTA SPUNE TOT trimis de
(17 iun 2008, 16:52:42
HA,HA,HA!!!VA LAUDATI CU HYPERMARKET-URI,MALL-URI SI MC.DONALD'S.LA CE VA AJUTA DACA MURITI DE FOAME?HA,HA,HA
5.1  RE: ASTA SPUNE TOT trimis de
(17 iun 2008, 17:30:20
nu starni paiele ca sare colbul.... Prietenii stiu de ce....
5.2  RE: ASTA SPUNE TOT trimis de
(17 iun 2008, 17:32:52
Erata: Un nebun in loc de Unj nebun

al dracului "lapetop" iar bate litere in plus, pana ma invat cu el... Prietenii stiu de ce....
6.   In Suceava economia subterana e tare trimis de
(17 iun 2008, 18:36:01
CU ACORDUL TACIT AL ALESILOR ECONOMIA SUBTERANA E CEA CARE DA LOVITURI PUTERNICE,RESTUL PRIMIM LOVITURI LA SALARII.Care este corect e fraier si le rad desteptii in nas.
7.   ORGANIZATI-VA= URGENT ! trimis de
(18 iun 2008, 10:26:11
Toti aveti dreptate,dar pe rand!Daca ar disparea din tonul comentariilor dvs.aroganta,ura,dispretul,infatuarea,"desteptaciunea"-adoptand o atitudine corecta-civica-fata de tot ce se intampla in societate-in Suceava si-n Romania-s-ar inregistra si progrese!Nu uitati ca un articol de ziar este o secventa existentiala-care pentru a fi inteleasa-depinde de modul cum este prezentata si de masa receptiva!Ei,aici cu masa receptiva e problema!Nivelul educational,treapta de evolutie a individului,prisma prin care "vede",frustrarile cotidiene-starea de sanatate fizica si psihica......samd.!Cu ajutorul societatii civile-organizati-va,autorizat un club-in care sa va si cunoasteti !La umbra ..comentatorului anonim,unii isi permit....fabulatii!Cei cu dorinta sincera,sa contribuie la bunul mers al societatii-au inteles(sper),la ce ma refer !Nu uitati,e vremea prasitului si ar fi cazul de prasit buruienile-din" lanul comentatorilor-anonimi" ! SUCES !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei