Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 iun 2008 - Anul XIII, nr. 132 (3813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Daniel Niculae: Un mic detaliu va face diferenţa, iar acest detaliu poate funcţiona pentru România

Duminică, 8 Iunie 2008 (19:14:52)

Atacantul Daniel Niculae a declarat că, deşi este adevărat că România porneşte cu şansa a patra în grupa C la Euro-2008, din cauza lipsei de experienţă internaţională, diferenţa va fi făcută de micile detalii, care ar putea funcţiona în favoarea "tricolorilor", informează cotidianul L'Equipe.
 
  "Sper să plecăm de la Euro cu capul sus. Dacă joci bine şi pierzi, nu este grav. Am convingerea că una dintre echipele din grupa noastră va juca finala. Mă gândesc mai mult la Italia şi la Franţa. Noi? Va fi o mare surpriză. Oamenii consideră că plecăm cu a patra şansă şi asta este realitatea. Sunt opt ani de când nu am mai participat la o mare competiţie. Suntem în urma Olandei pentru că avem mai puţină experienţă şi un palmares mai sărac. Un mic detaliu va face diferenţa, iar acest detaliu poate funcţiona pentru România. Ne este foame de rezultate şi vom avea o prestaţie bună. La echipa Franţei se poate alege între Henry, Benzema, Anelka şi Trezeguet. La noi, nu sunt jucători de acelaşi calibru, dar există o concurenţă destul de mare", a spus Niculae, atacant legitimat la gruparea franceză AJ Auxerre.

Un alt internaţional român de la Auxerre, fundaşul Gabriel Tamaş, a subliniat că, indiferent de rezultate, participarea la Euro-2008 va fi un câştig pentru România şi pentru jucătorii antrenaţi de Victor Piţurcă. "Toată lumea spune că suntem a patra echipă din grupă, o echipă mică. Cred că dacă pierdem cu Franţa, Italia şi Olanda, pierdem în faţa celor mai mari echipe din Europa. Mergem la acest Campionat European pentru a câştiga ceva în plan fotbalistic, pentru a căpăta experienţă. Nu avem nimic de pierdut. Nimeni nu este invincibil. Şi Grecia a devenit campioană a Europei în 2004, nu? Cine ar fi crezut atunci? Nu cred că România poate repeta performanţa Greciei, dar cele două echipe care vor ieşi din grupa C vor avea un avantaj în lupta pentru titlul european. Avem jucători buni, dar fotbalul nostru este mai puţin structurat decât în Franţa. În trei, patru, cinci, sau poate chiar zece ani, vom avea o naţională foarte bună", a punctat Tamaş.

L'Equipe notează că adversarii României la Euro-2008 nu trebuie să se lase păcăliţi de lipsa de experienţă internaţională a "tricolorilor". "Primul adversar al Franţei, care a devansat Olanda în calificări, ar dori să se bucure de statutul de «buturugă mică» a grupei. În ciuda lipsei de experienţă internaţională, nu păcăleşte, însă, pe nimeni. Jucătorii români vor să zdrobească tot", scrie publicaţia franceză.

Cotidianul francez mai scrie că în echipa României se îmbină "disciplina echipelor din Est" şi "talentul latinilor". "România nu a mai jucat la un turneu final din 2000. Dar generaţia lui Hagi a inoculat urmaşilor dorinţa de a face mai mult decât figuraţie (...). Generaţia lui Mutu şi Chivu nu are mai puţine argumente decât cea precedentă. Aşa cum s-a văzut şi cu ocazia impresionantei victorii din meciul cu Rusia (scor 3-0), România îmbină coeziunea echipelor din fostul bloc estic şi un talent specific latinilor", a mai notat L'Equipe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daniel Niculae: Un mic detaliu va face diferenţa, iar acest detaliu poate funcţiona pentru România.
 Vizualizări articol: 486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daniel Niculae: Un mic detaliu va face diferenţa, iar acest detaliu poate funcţiona pentru România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei