Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 iun 2008 - Anul XIII, nr. 132 (3813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Piţurcă vrea trei puncte cu Franţa şi spune că o victorie a României nu ar fi o surpriză

Duminică, 8 Iunie 2008 (21:03:44)

Selecţionerul reprezentativei de fotbal a Românei, Victor Piţurcă, a declarat că vrea să obţină din start trei puncte în grupa C de la Euro-2008, după meciul de debut cu Franţa şi a apreciat că o victorie a "tricolorilor" în faţa vicecampioanei mondiale nu ar fi o surpriză "chiar atât de mare".
  Piţurcă a adăugat că nu a pregătit meciul cu Franţa pentru a obţine o remiză, transmite trimisul MEDIAFAX. "Când joci contra Franţei se poate întâmpla orice, iar cel mai probabil este să pierzi. Suntem două echipe tehnice, care joacă şi cine se va adapta cel mai bine va avea de câştigat. Strategia mea este ca echipa României să câştige primul joc, ca să plecăm cu trei puncte din start. Dacă se va termina nedecis, şansele rămân intacte în continuare. Numai dacă am mare nevoie de punct joc la egal. Cred că nu va fi chiar atât de mare surpriza dacă noi vom câştiga", a spus Piţurcă, într-o conferinţă de presă susţinută, duminică, la Zurich.

Victor Piţurcă speră ca după meciurile cu Franţa şi Italia din grupa C să nu se mai spună că jucătorii români sunt inferiori celor ai adversarelor de la Euro-2008. "Poate fi un mic avantaj pentru noi să pornim ca outsideri, însă e normal ca toată lumea să gândească asta pentru că echipa României pare inferioară celorlalte trei. Dar, după meciul cu Italia sper să se ridice la valoarea acestor mari jucători", a subliniat Piţurcă.

Selecţionerul României a subliniat că s-a decis "în linii mari" asupra echipei de start pentru meciul cu Franţa. "Unul, două posturi le mai gândesc. Până nu voi anunţa primul 11 nu vă pot spune numele jucătorilor. Pot fi două sisteme de joc dacă va apărea un singur jucător. Nu mă înţelegeţi greşit, nu sunt probleme. Absolut toţi jucătorii sunt conectaţi la miza acestui joc. Este un meci foarte important pentru că e primul la acest turneu final, sper ca la final rezultatul să ne fie favorabil şi să avem şanse de a ne califica", a punctat Piţurcă.

Victor Piţurcă a precizat că nu are emoţii înainta "primului turneu final de asemenea anvergură" din cariera de antrenor. Piţurcă a mai participat la un Campionat European cu reprezentativa de tineret a României, în 1998. Tot cu el la comandă, prima reprezentativă a României s-a calificat, fără înfrângere, şi la Euro-2000, însă Piţurcă a fost demis înainte de turneul final, în urma unui conflict cu mai mulţi dintre jucători.

Piţurcă s-a declarat mulţumit de starea terenului de pe stadionul Letzingrund din Zurich, unde se va disputa meciul cu Franţa: "Am luat un prim contact cu stadionul în vederea meciului de mâine. Este un stadion frumos, cu gazon bun, dar suprafaţa de joc este cam tare, deşi a plouat foarte mult în ultima perioadă".

Selecţionerul a vorbit şi despre Adrian Mutu, care în ultimele zile s-a confruntat cu decesul bunicii sale şi cu decizia prin care este obligat să plătească grupării Chelsea despăgubiri în valoare de 12 milioane de euro. "Nu am simţit nicio stare tensionată. Deocamdată nu este dator cu nimic clubului Chelsea iar până se va finaliza va mai trece mult timp", a spus Piţurcă.

Victor Piţurcă speră ca la meciul cu Franţa să asiste cât mai mulţi suporteri ai naţionalei României. "Publicul este foarte important pentru noi şi pentru orice echipă. Sunt convins că mâine jumătate din stadion va fi plină cu români. Sper să fie calzi cu noi, generoşi şi sper să le oferim un rezultat pe măsură", a punctat Piţurcă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piţurcă vrea trei puncte cu Franţa şi spune că o victorie a României nu ar fi o surpriză .
 Vizualizări articol: 671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piţurcă vrea trei puncte cu Franţa şi spune că o victorie a României nu ar fi o surpriză0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ROMANIA..... ROMANIA...... trimis de
( 9 iun 2008, 14:47:43
MULTA BAFTA ECHIPEI NATIONALE

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei