Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 iun 2008 - Anul XIII, nr. 132 (3813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cercetări

Anchetă internă în şcoală, în cazul Braicu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anchetă internă la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava în cazul profesorului Ioan Gavrilă Braicu, dirigintele elevului care şi-a pus capăt zilelor în urmă cu aproape o săptămână.

Acuzaţiile colegilor elevului mort cu privire la comportamentul deplasat al profesorului faţă de băiatul care a murit, dar şi faţă de ei, pe care le-am publicat în ultimele zile în paginile cotidianului nostru, au avut în sfârşit ecou şi la conducerea şcolii.

Joi după-amiază, elevii clasei a IX-a F, din care a făcut parte şi Cosmin Trandafir, elevul care şi-a luat zilele spânzurându-se, au fost supuşi unor chestionare în scris, în care, sub protecţia anonimatului, au fost întrebaţi care este relaţia lor cu dirigintele, şi dacă au probleme cu el.

 

Asigurări că ancheta nu va fi tergiversată

Crăiţa Buda Niga, directorul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, nu a dorit să ne spună câţi dintre copii au confirmat faptul că Braicu îi înjură şi jigneşte la ore, invocând faptul că nu doreşte să se antepronunţe înainte de finalizarea anchetei.

Cert este că răspunsurile elevilor au dus la hotărârea de a se declanşa o anchetă internă, în zilele următoare elevi din mai multe clase şi părinţii acestora urmând a fi chemaţi la şcoală pentru mai multe discuţii.

„La nivelul conducerii şcolii am demarat o procedură internă de analiză a situaţiei, care necesită discuţii cu elevii, părinţii şi cadrele didactice, pentru a lămuri aspecte de relaţionare a profesorului diriginte Braicu cu clasa”, este declaraţia Crăiţei Buda Niga, care ne-a dat asigurări că şi ea doreşte ca această problemă apărută în interiorul şcolii să fie rezolvată şi, dacă este cazul, să se ia măsuri faţă de vinovaţi. La începutul săptămânii viitoare va fi convocat consiliul profesoral al liceului, ocazie cu care se va numi o comisie de analiză care va cerceta cazul. Directorul unităţii de învăţământ ne-a dat asigurări că ancheta internă va fi finalizată în scurt timp, iar rezultatul va fi comunicat imediat. 

 

Elevii cer ca ancheta să nu fie muşamalizată

În urmă cu câteva luni de zile, în urma depunerii la Ministerul Educaţiei de către mama uneia dintre fetele din clasa a IX-a F a unei plângeri scrise în care dirigintele era acuzat de comportament total inadecvat faţă de fiica ei (reclama folosirea de către profesor a unor expresii de genul  „scroafă, vacă nesimţită, putoare ordinară”), în şcoală s-a demarat o anchetă, elevii fiind şi atunci chestionaţi (de un angajat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava) cu privire la comportamentul lui Ioan Gavrilă Braicu.

Deşi tinerii care au vorbit cu noi ne-au declarat că au confirmat şi atunci în scris atitudinea profesorului faţă de ei şi colega lor, dirigintele nu a fost găsit vinovat pentru nici unul dintre aspectele sesizate.

Aceştia se tem ca situaţia să nu se repete din nou, aşa că au apelat din nou la „Monitorul de Suceava”, „pentru a nu se mai muşamaliza din nou chestionarele”, aşa cum ne-a scris într-o declaraţie una dintre eleve. Aceştia au dorit să ne redea ceea ce au scris şi în chestionare.

„Este sever, când trebuie să mergem la ora dumnealui mergem cu frică, iar pe elevi îi înjură, pe fostul nostru coleg Trandafir Gheorghe îl scotea în faţa clasei şi îl umilea, zicea că pute <a closet putred>, că are faţă de <bidon turtit>, şi că este un <morcofan>, este declaraţia aproximativă din chestionar a uneia dintre colegele elevului.

 

Colegii de catedră trebuie să stabilească dacă Braicu este vinovat

Rămâne de văzut dacă profesorii colegi de catedră ai lui Braicu, care vor face parte din comisia de analiză, vor lua vreo măsură împotriva sa, ori dacă, la fel ca la precedenta anchetă internă (desfăşurată în prima parte şi de un inspector al ISJ), acesta va fi găsit nevinovat.

Cozmin Gheorghe Trandafir era din comuna Todireşti, satul Părhăuţi. Băiatul stătea în chirie într-o casă de la ieşirea din Suceava spre Plopeni, la o rudă îndepărtată, unde a şi fost găsit spânzurat, de grinda din camera sa. Nici măcar părinţii nu-şi pot da seama de ce s-a sinucis băiatul, la mijloc putând fi vorba de o decepţie în dragoste ori de problemele de la şcoală.

Nimeni nu poate şti în ce măsură comportamentul dirigintelui Braicu faţă de el, confirmat de colegi şi de apropiaţi, are vreo legătură cu sinuciderea, însă cu siguranţă că această tragedie reprezintă un punct de plecare pentru a se trage un semnal de alarmă cu privire la atitudinea acestui profesor.

Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, Ioan Gavrilă Braicu şi-a menţinut poziţia de a nu comenta în nici un fel acuzaţiile care i se aduc.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchetă internă în şcoală, în cazul Braicu.
 Vizualizări articol: 1046 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 7 voturi
Anchetă internă în şcoală, în cazul Braicu4.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ...... trimis de
( 7 iun 2008, 11:24:15
Imi aduc aminte de Braicu,,,de ani de zile tot asa e?nimic nu s-a schimbat? Cu ani de zile in urma, cind eram in liceu, profesorul nostru era in concediu si Braicu il inlocuia. A venit la ora, tipa la toti elevii si apoi nu stiu de unde m-am trezit cu o palma peste fata de la el. VAd ca nimic nu s-a schimbat nici in vocabularul lui.Tot asa nesimtit a ramas,,,credeam ca nu v-a mai fi in invatamint. Nu lasati sa fie trecut cu vederea. Rusine cadrelor de invatamint si conducerii scolii.
2.   Numai la liceul 3....... trimis de
( 7 iun 2008, 11:40:40
eu m-am convins ca la liceul 3 coruptia si ipocrizia sunt la ele acasa!!!!!!!!!!!!!trebuie facut ceva..........
3.   EVRIKA! trimis de
( 7 iun 2008, 11:48:02
Evrika!! Dragi forumisti cred ca am descoperit ocupatia TEMIDEI. Dupa opinia mea cred ca e pastor la o biserica ce tine slujba sambata(sambatasi cred ca se numesc). Uite cat e ceasul, aproape 12 si inca nu a postat pe forum nici o judecata de valoare. Astfel s-ar explica si pasiunea ei pt vorbit...mult ,prost si fara rost.
3.1  RE: EVRIKA! trimis de
( 7 iun 2008, 12:31:39
AM ...POSTAT , DAR AM GRESIT ...ARTICOLELE !!

NU , NU SUNT...PASTOR .
3.2  RE: EVRIKA! trimis de
( 7 iun 2008, 13:29:43
am intarziat c-o trebuit sa caut prin oras un...meserias sa-mi schimbe amortizatoarele de pe spate de la masina ,de altfel .....n-am gasit.

todeauna graba strica....treaba , ca si ...acum cu comentariile mele .

imi pare rau c-am gresit , dar sunt si eu un...lucru lumesc .
3.3  RE: EVRIKA! trimis de
( 8 iun 2008, 20:09:53
temido noi am crezut ca esti planta dar vad ca esti lucru. Presupun ca bidon turtit si conform traditiei invocat in articol asteptam sa te ineci/spanzuri
4.   AI RAMARCAT SI TU LIPSA TIMIDEI. trimis de
( 7 iun 2008, 12:11:00
ORI E PASTOR ORI A PLECAT LA PIATA SA-SI CUMPERE CARNE DE OAIE.LUNI SE LAUDA CA-SI FACE UN BORS DE OAIE.SAU I-A FURAT CINEVA BIBLIA SI NU ARE DE UNDE LUA CITATE...
4.1  RE: AI RAMARCAT SI TU LIPSA TIMIDEI. trimis de
( 7 iun 2008, 12:21:38
tocmai am vazut ca nu lipseste. ea citeste doar stirea de pe prima pagina si deja a incurcat borcanele. si celalat copil care s-a spanzurat e "bidon turtit" dupa ea

Fericiti cei saraci cu duhul...
4.2  RE: AI RAMARCAT SI TU LIPSA TIMIDEI. trimis de
( 7 iun 2008, 12:32:14
Nu te impacieta prea tare, vine acusi. TEMIDA, nu te mai obosi sa scrii din nou la tastatura. Da doar copy-paste de pe celalat forum.
5.   Multumim, ziarului,,monitoru'' trimis de
( 7 iun 2008, 12:29:56
Dupa cum decurg lucruriile,e cum merge melcu, noroc de ziaru ,,monitoru'', ca mai scrietii, si sa continuatii, dupa parerea mea,.....interesul e sa se uite,cea fost///////
6.   UNDE SUNT ORGANELE ...LEGISLATIVE ?? trimis de
( 7 iun 2008, 12:37:19
adica , dreptate poate face doar.....colegiile ??

din nou ca , cu cazul cand femeia decedata in spital a...asteptat aproapr 20 ore pe patul de suferinta al...spitalului ??

acolo la fel s-a cerut ca ..."ordine" sa faca ...colegiul medical iar ei au anuntat ca daca vor reusi pana la...toamna sa dea un raspuns , tre sa fim multumiti !!

UNDE ESTE LEGEA DIN SUCEAVA , UNDE SUNT EXECUTORII LEGII , NU AU NIMIC DE....ADAUGAT ?

sau poate ei inca n-au ..aflat ?
6.1  RE: UNDE SUNT ORGANELE ...LEGISLATIVE ?? trimis de
( 7 iun 2008, 12:47:56
Draga, doar tu esti singura care poate face dreptate, "colegiile...nu poate face dreptate" .Tu vad ca te erijezi si in colegiu profesoral si medical. Mare noroc are Suceava asta cu tine mai TEMIDA.

Inca o data se vede ca tu nu stii decat sa arunci cu noroi,tu nu citesti, tu nu auzi, tu nu gandesti...tu ai doar gura de vorbit (degete de scris mai precis). Eu am citit in zilele urmatoare pe net ca spitalul nu avea acces la masina de la morga, camera unde sa tina mortul nici pomeneala, asistentele alea au platit pt. vina directorilor din ultimii 20 ani care nu au rezolvat problema.

Daca te-ai obosi putintel sa mai si citesti tare bine ar mai fi. Poate ai mai invata si tu sa scrii romaneste cu ocazia asta.
6.2  RE: UNDE SUNT ORGANELE ...LEGISLATIVE ?? trimis de
( 7 iun 2008, 13:23:08
ha ha ha ha ha ha , auzi le el (ea)....."vina directorilor din ultimii 20 ani " !!!!

stii ce ? daca spuneai ca-i.....VINA MORTILOR , ca mor in spital , te...credeam !!

am gresit intr-adevar cu exprimarea , dar n-am gresit cu ...afirmarea !!

daca spuneai poate....ultimii 19 ani , ar fi...elucidat cazul , dar ai ...adaugat un...an ca sa...induci lumea in...eruare !!

nu-i frumos ce...faci , chiar daca stii...gramatica !!
6.3  RE: UNDE SUNT ORGANELE ...LEGISLATIVE ?? trimis de
( 7 iun 2008, 17:03:13
Mai TEMIDA, mai draga...se spune "eroare" , nu "eruare".

20 de ani era un fel de-a spune,nu tineam socoteala ca nu-s contabil.Voiam sa subliniez ca erau probleme nerezolvate de mult.

De altfel si tu gresesti cand spui 20 de ore si ele au fost de fapt vreo 11.
6.4  RE: UNDE SUNT ORGANELE ...LEGISLATIVE ?? trimis de
( 8 iun 2008, 07:22:53
Organe ...legislative?????!!!!!!!!!!! intre picioarele tale ,acolo unde iti este si creerul tau plat precum baraganul....

7.   Domnului Florin Paiu trimis de
( 7 iun 2008, 13:01:59
Am avut senzatia ca acest caz avea sa se stinga daca nu era Florin Paiu, deaceea il rog in numele bunei cuviinte si a civilizatiei ce trebuie sa fie intronata in intreaga societate, sa continue cu aceeasi tenacitate a dezvalui aberatii comportamentale ale celor platiti sa lucreze pentru cetatean, indiferent daca acestia sunt profesori, medici sau functionari publici!
7.1  RE: Domnului Florin Paiu trimis de
( 7 iun 2008, 15:30:18
"antepronunte inainte" E clar: ori se antepronunta inainte ori se antepronunta dupa....
8.   Inca mai preda? trimis de
( 7 iun 2008, 14:25:54
Am terminat liceul acum 10 ani si l-am avut profesor de sport in clasa a IX-a pe Braicu. Si atunci, ca si acum din cate vad, injura ca la usa cortului, era agresiv si lipsit de orice norma de bun simt.

Imi aduc aminte ca o colega s-a dus la cancelarie sa se invoiasca pentru ora de sport deoarece nu se simtea bine, iar dl. Braicu a luat-o de par (la propriu), a facut-o curva si nesimtita ... asta in fatza cancelariei profesorilor.

Inca ma mai intreb de ce sistemul de invatamant tolereaza astfel de comportamente din partea unor oameni care sunt formatori de profesie.

Si e si mai grav cand un astfel de comportament deviat are un impact negativ asupra elevilor.

Probabil ca intr-un mediu educational normal, acel tanar elev nu si-ar fi luat viata.

Ar fi momentul ca parintii elevilor sa sanctioneze dur astfel de situatii (si nu ma refer la agresivitate fizica).

9.   Era digitala trimis de
( 7 iun 2008, 17:48:16
Oameni buni, acuma o gramada de copii au telefoane mobile cu camera video integrata, nu exista chiar nici o inregistrare audio/video a comportamentului acestui profesor? Parca nu cred, mai dragi copii de la liceul3, scormoniti prin telefoane poate gasiti ceva si bagati pe youtube!
10.   Jaleeeeeeeee trimis de
( 7 iun 2008, 18:11:24
invat la acest liceu ...si vreau sa zic ca profesori cand sunt intrebati de ce acest profesor mai este in sc ...se feresc sa raspunda ,..........si cica ar fii ceva important pe acolo si de asta nu il pot da afara ...........
11.   .... trimis de
( 7 iun 2008, 19:30:47
cu siguranta n-o sa se rezolve nimik nici de data asta...si stiti de ce?...pt doamnei director Buda Niga Craita ii e frica de braicu cu de altfel le este frika tuturor profesorilor de la i3...tare m-as bucura daca nu ar fi asa si in sfarsit cineva va reusi sa-l scoata pe asta din scoala fara drept de practica...
12.   ,,lupu-si schimba parul...'' trimis de
( 7 iun 2008, 20:54:07


Locul acestui om nu e la catedra...n-a stiut niciodata ce inseamna PEDAGOGIE...

nici ce inseamna sa fii OM...
13.   Trebuia? trimis de
( 7 iun 2008, 21:15:50
Chiar trebuia sa moara un copil, ca un asemenea individ ,ca om nu poate fi, sa ajunga in sfarsit in atentia conducerii scolii??uneori jignesti animalele cand le compari cu asemenea ticalosi. locul lui nu e la cadedra ci la puscarie!! profesor de basebal ,si ma rog ce performante are cu sportul asta de rahat ??
13.1  RE: Trebuia? trimis de
( 8 iun 2008, 08:50:09
Esti un mare bou,daca nu te pricepi la sportul asta mai bine TACI.
14.   Rusine domnule dimofte trimis de
( 7 iun 2008, 22:24:41
Rusine domnule dimofte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14.1  RE: Rusine domnule dimofte trimis de
( 7 iun 2008, 23:20:17
prea multa liberate dedicata elevilor de liceu .. si am comentat tot ce trebuia sa zic
15.   Lipsa de respect trimis de
( 7 iun 2008, 23:22:19
... fratilor mai aveti putin si sunteti in stare sa il omorati pe omul aflat in cauza ... il cunosc pe dl. Braicu de aprox 6 ani ... este tipul profesorului care face orice ca ora sa nu ii fie deranjata atat timp cat el este platit pt asa ceva ...

si acum sa vb serios ... niste nespalati si niste lichene ca voi acolo la i3 mai rar gasesti ... aici nu includ toata populatia liceului cei care nu se simt cu musca pe caciula sa se excluda ... insa la cat tupeu aveti in voi asa zisi "smecheri" ai Sucevei cum **** sa nu va ia unul ca Braicu la puricat cand voi injurati ca la usa cortului si mai ales ca stati toata ziua cu carnea in gura si in frigiderul colegului de palier .. nu cred o iota din toate scrise in articol .. insa daca este adevarat bine va face ca prea vi sa urcat democratia la cap ...

Concluzie : Intrebatii pe cei mai batrani aici ma refer la parintii vostrii .. aveau tupeul vostru de **** sa comenteze la vreun profesor in anii de liceu ??? ... Astept raspuns ..
16.   Tipic pentru directoare trimis de
( 8 iun 2008, 06:56:51
"Craita Buda Niga, directorul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentara Suceava,...., invoc�nd faptul ca nu doreste sa se antepronunte �nainte de finalizarea anchetei."

Nu dreste sa se antepronunte inainte? Poate doreste sa se antepronunte dupa....
16.1  RE: Tipic pentru directoare trimis de
( 8 iun 2008, 12:39:50
e tipic nu pentru directoare ci pentru ziarist, ca doar nu directoarea a redactat articolul....
16.2  RE: Tipic pentru directoare trimis de
( 8 iun 2008, 16:01:37
La ce nume are, zau ca as crede ca e tipic pentru ea. Buda.laughing))

17.   Logica elementara! trimis de
( 8 iun 2008, 09:11:00
Citate Monitorul:

"S-a sp�nzurat, pentru ca r�deau colegii de el la scoala...."

Cazul Trandafir:" Acestia se tem ca situatia sa nu se repete din nou, asa ca au apelat din nou la ,,Monitorul de Suceava", ,,pentru a nu se mai musamaliza din nou chestionarele", asa cum ne-a scris �ntr-o declaratie una dintre eleve. Acestia au dorit sa ne redea ceea ce au scris si �n chestionare.

,,Este sever, c�nd trebuie sa mergem la ora dumnealui mergem cu frica, iar pe elevi �i �njura, pe fostul nostru coleg Trandafir Gheorghe �l scotea �n fata clasei si �l umilea, zicea ca pute , ca are fata de , si ca este un , este declaratia aproximativa din chestionar a uneia dintre colegele elevului."

Chiar nu e evidenta influenta negativa asupra acelui fost elev a comportamentului delirant si deviant al dirigintelui? Pentru mine e evident.

Faceti legatura
17.1  RE: Logica elementara! trimis de
( 8 iun 2008, 16:32:25
"Asculta si partea cealalta" si nu trage concluzii false si pripite. Ai dreptate insa cind subliniezi prin citate (neintentionat) pozitia unilaterala a ziaristului... O analiza obiectiva ar fi pastrat echidistanta...Ceea ce incearca tardiv si neconvingator materialul de astazi. Concentrarea si concertarea acuzelor asupra profesorului lasa puternica impresie ca se acopera aspecte neplacute si "secrete" ale cazului (parinti, colegi, gazda,fata simpatizata, restante la multe materii, neputinta de a se confrunta cu realitatile vietii).
18.   Ancheta interna? Ha! trimis de
( 8 iun 2008, 17:36:10
In ziarul de ieri scria:

"�n cursul zilei de ieri ne-am deplasat la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Suceava, pentru a purta o discutie cu directorul scolii.

�n biroul acesteia ne asteptau mai multi profesori, toti foarte deranjati de faptul ca �n presa s-a scris at�t de mult de colegul lor, profesorul Braicu, pe care ei �l considera un cadru didactic corect.

Trec�nd peste faptul ca o parte dintre profesori si-au cam iesit din fire la un moment dat"

Va dati seama de pe acuma de rezultatul asa zisei anchete.
19.   Toate sunt adevarate trimis de
( 8 iun 2008, 17:58:17
tatal meu are 45 de ani si mi-a povestit candva ca l-a avut pe Braicu profesor. si tatal meu fuma si la o ora i-a cazut pachetul de tigari din buzunar ; a zis ca palme ce a luat de facea mereu contact cu podeaua.

varul meu (care semestrul asta s-a mutat de la i 3 ) la avut profesor pe Braicu.

avea sportul de la 7 joia cred, saracul se trezea de la 5,30 verifica de doua ori daca are pus echipamentul ; era saracul terorizat. Imi povestea mereu joia seara ce perle le-a mai adresat profesorul.

eu nu-l stiu pe profesor dar coincidenta face ca multe din cele auzite din familie sa bata cu cele scrise zilele astea in presa (ma refer la comportamentul profului).

ma gandesc ca oricum de-acuma e in varsta, si asa a terorizat atatea generatii , mai bine sa se retraga singur ca deja se agraveaza situatiile ; nu mai sunt acele generatii care erau jignite si treceau usor peste, acum tinerii sunt foarte sensibili si vedem cu totii ce se intampla.

20.   CONTINUARE trimis de
( 8 iun 2008, 18:07:54
colegii d-nului Braicu normal ca ii iau apararea pt ca multi sunt in varsta. mai zicea cineva de profii de la 3 ca is mana in mana cu mita- mare dreptate avea. profesoarele alea in varsta de acolo primesc tot ce le dai, daca nu le dai cer :gaini la greu, oua etc. varmiu dupa ce s-a mutat diriginta ii zicea ca trebuia sa ramana ca ea gasea o modalitate sa termine; da de unde ca matusa-mea era terorizata si avea scurta la mana de cate cereau alea si le cara la greu.

ns cum se face ca acuma la Lic Pedagogic la care s-a mutat e chiar elev de mijloc si nu mai cara la nimeni nimic.

sa speram ca mai ies la pensie din ele si poate Braicu no sa mai aiba categra la anu.
21.   SI PROFESORII LA CARE AVEA POSIBILELE CORIGENTE trimis de
( 8 iun 2008, 20:30:47
Acei profesori la materiile care trebuia sa ramana corigent nu au nimic de spus????Cred ca au contribuit si ei cumva.!!!!!
21.1  RE: SI PROFESORII LA CARE AVEA POSIBILELE CORIGENTE trimis de
( 8 iun 2008, 21:09:34
E clar ce sugerezi: profesorii sa nu mai lase corigenti ca altfel elevii se sinucid si o sa aibe necazuri !! Halal concluzie...Asa se formeaza viitorii specialisti, fara invatatura, fara respect pentru altii, fara interesul (propriu) de a progresa....
22.   Aceeiasi marie trimis de
( 8 iun 2008, 22:23:40
in '82 am facut scoala la acest liceu.am facut sportul cu acest nauc braicu.ne injura ne lovea eram tare speriati cind era prin preajma noastra.un comunist imputit care mai rezista si acuma.chiar sintem asa de slabi?toti care l-au cunoscut aceleasi lucruri le vor spune si ei.asigurati-va......
23.   Care specialisti??? trimis de
( 8 iun 2008, 22:26:15
Nu toti trebuie sa iasa specialisti,mai ales care termina si se duc la capsuni mare specialisti cu liceul.

Corigenti sunt lasati cei fara bani,saracuti si nedescurcareti.
24.   CEL MAI TARE A INRAUTATIT SITUATIA trimis de
( 8 iun 2008, 23:27:54
LA ROMANA PROF.STRUGARU I-A PUS UN 4, APOI 5 SI IN ULTIMA SAPTAMANA A MAI LUAT UN 4 CA SA NU -I MAI IASA MEDIA SI LA ACEST OBIECT,CU 4 IN TEZA
25.   Si eu am vazut ce poate face prof Braicu trimis de
( 8 iun 2008, 23:53:25
Am terminat si eu liceul la nr 3 acum 18 ani...si l-am avut ca profesor de sport pe Braicu...nu spun d-ul ca nu a avut niciodata un comportament de domn sau pedagog. Are un caracter urat, este violent(fizic si verbal). Imi aduc aminte ca venise mama unei fete care fusese batuta si ,,porcaita,, de el...si saraca femeie...numai nu a iesit batuta de el pentru simplu fapt ca a indraznit sa-i ceara o explicatie. Apoi peste ani am auzit ca Braicu si-a luat-o pe cocoasa de la niste persoane...care nu i-au tolerat comportamentul...si desi nu-mi place violenta...mi-am spus ca si-a gasit nasul. Pacat ca nu a invatat nimic. Tot un animal cu chip de om a ramas...si tot mai face copii sa sufere. Pacat. Nu cred ca exista un singur elev de al lui sa nu-i fi cunoscut caracterul...macar fiind martor la scenele lui...daca nu implicat direct. Poate aude cine trebuie..si-l pensioneaza...macar!!!!
25.1  RE: Si eu am vazut ce poate face prof Braicu trimis de
( 9 iun 2008, 08:37:24
Am avut si eu ani grei la sport avandu-l pe Prof. Braicu la ore. Imi era frica de el, uram sa merg la ora de sport. Am primit un pumn peste spate si mi-a adresat cuvinte jignitoare indiferent de ce faceam. Asa pateau si celelalte colege ale mele, avea ceva cu fetele. Sper ca macar de data aceasta sa se rezolve problema, elevii sa nu mai fie jigniti de acest profesor care nu are ce cauta intr-o scoala.
26.   Pentru cetetori. trimis de
( 9 iun 2008, 09:35:51
Amintiti-va ca in urma cu ceva vreme, o gramada de profesori de la Lic.3 erau cercetati de Parchet pentru falsuri in inscrisuri, mai pe romaneste au pus note din burta la elevi plecati pe afara din tara/.
27.   Braicu trimis de
( 9 iun 2008, 10:09:51
Am observat tot mai multe mesaje trimise de fosti elevi care se plang ca au luat bataie de la acest domn profesor. Cred ca daca pe timpul lui Ceausescu nu s-a luat o masura impotriva acestui om, ar trebui ca macar acum sa fie uniti nu doar victimele cat si ceilalti pentru a se da o lectia acestor oameni. Faptul ca unii copii nu respecta scoala si institutiile asta nu inseamna ca trebuie torturata toata lumea. Am terminat liceul 3 si imi este rusine cu o asemenea institutie care tine prima pagina a ziarelor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei