Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iun 2008 - Anul XIII, nr. 129 (3810)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ştefăneşti: Şase persoane cu date de identitate false, trei au votat fără drept, alta, de două ori

Miercuri, 4 Iunie 2008 (15:04:46)

Anchetatorii au identificat, până în prezent, zece persoane de la Ştefăneşti care au încălcat legea electorală la scrutinul de duminică, respectiv au prezentat date de identitate false, nu aveau drept de vot sau au votat de două ori, potrivit unor surse autorizate. 
  Astfel, s-a constatat că datele de identitate pentru şase persoane nu corespund cu cele din Registrul Naţional pentru Evidenţă Persoanelor, fiind posibil să fie date de identitate false, alte trei persoane au votat deşi nu aveau dreptul, în urma condamnărilor cu închisoarea primite, iar o persoană a votat de două ori.

Sursele au mai precizat că ancheta continuă pentru identificarea tuturor persoanelor care au comis nereguli în primul tur al alegerilor locale desfăşurat duminică.

Ministrul Internelor, Cristian David, a anunţat, miercuri, că verificările preliminare în cazul scrutinului de la Ştefăneşti indică aspecte care întrunesc elementele constitutive ale unor infracţiuni prevăzute de legea electorală, respectiv votarea fără drept sau vot repetat.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut ministrului, în şedinţa de miercuri a Guvernului, să ia toate măsurile pentru evitarea în turul al doilea al alegerilor locale a unor incidente similare.

PNG şi PC au depus deja contestaţii privind anularea scrutinul de la Ştefăneşti, unde la peste 4.000 de alegători au fost doar două secţii de vot şi unde alegerile au fost câştigate de PSD.

Ministrul Internelor a cerut încă de duminică seara începerea unei anchete penale la Ştefăneşti, deoarece existau "indiciile de influenţare şi determinare a cetăţenilor în ceea ce priveşte opţiunile de vot în localitatea Ştefăneşti".

Cercetarea este efectuată de Poliţie şi Inspectoratul Naţional pentru Evidenţa Persoanelor, cu sprijinul Direcţiei Generale Informaţii şi Protecţie Internă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ştefăneşti: Şase persoane cu date de identitate false, trei au votat fără drept, alta, de două ori.
 Vizualizări articol: 360 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştefăneşti: Şase persoane cu date de identitate false, trei au votat fără drept, alta, de două ori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei