Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iun 2008 - Anul XIII, nr. 129 (3810)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MCC solicită instituţiilor de cultură din România să stingă luminile de Ziua Mediului

Miercuri, 4 Iunie 2008 (14:21:22)

Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC) solicită instituţiilor de cultură din România să oprească progresiv iluminatul exterior al clădirilor în care funcţionează, de Ziua Mediului (5 iunie), începând cu ora 21.30, potrivit unui comunicat postat pe site-ul MCC.
  Astfel, MCC se alătură instituţiilor naţionale preocupate de importanţa conservării resurselor. Astfel, cu ocazia manifestărilor ocazionate de Ziua Mediului - 5 iunie 2008 - va avea loc în toată ţara o campanie, al cărei scop este conştientizarea populaţiei cu privire la necesitatea protejării resurselor naturale. Ziua se va încheia cu un moment de maximă audienţă, la ora 21.30, când, în mai multe locaţii din Bucureşti şi din ţară, se va organiza un moment de tipul "Stinge lumina ca să protejezi planeta!".

În acest sens, MCC solicită instituţiilor culturale din Bucureşti şi din ţară să oprească progresiv iluminatul exterior al clădirilor în care funcţionează, joi, cu începere de la ora 21.30.

Ziua Mondială a Protecţiei Mediului - 5 iunie a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei "Ecologia Umană" de la Stockholm. Această sărbătoare este marcată anual şi reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Naţiunilor Unite (UNEP).

În acest an, atenţia va fi îndreptată asupra soluţiilor şi oportunităţilor pe care ţările, companiile şi comunităţile le pot folosi pentru a promova eliminarea carbonului din sistemele economice. Astfel, de Ziua Mediului, în Noua Zeelandă va avea loc o întâlnire sub sloganul "Kick the habit", în care vor fi dezbătute măsuri ce vizează eficienţa energetică a clădirilor, energia regenerabilă şi sistemele de transport.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MCC solicită instituţiilor de cultură din România să stingă luminile de Ziua Mediului .
 Vizualizări articol: 429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MCC solicită instituţiilor de cultură din România să stingă luminile de Ziua Mediului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei