Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iun 2008 - Anul XIII, nr. 129 (3810)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatul a respins propunerea lui Băsescu de declarare a zilei de 15 august nelucrătoare

Miercuri, 4 Iunie 2008 (16:36:27)

Senatorii au votat, miercuri, împotriva propunerii preşedintelui Traian Băsescu ca data de 15 august - când e Ziua Sărbătoririi "Adormirii maicii Domnului" la ortodocşi şi "Înălţarea Maicii Domnului" la catolici – să fie declarată sărbătoare legală.
  Ei au respins, în acest sens, o cerere de reexaminare formulată de Băsescu, prin care a returnat la Parlament un proiect de lege transmis spre promulgare prin care erau incluse printre zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează prima şi a doua zi de Rusalii.

Iniţiativa legislativă a cărei reexaminare a fost cerută de şeful statului modifică Legea 53/2003 privind Codul Muncii.

Comisia de sepecialitate care a fost sesizată în fond, respectiv Comisia pentru muncă a Senatului, a recomandat plenului respingerea cererii de reexaminare, deoarece includerea zilei de 15 august ca sărbătoare legală "ar crea divergenţe", "nefiind sărbătorită în acelaşi mod în toate regiunile ţării".

Întrebată despre punctul de vedere al Guvernului referitor la solicitarea preşedintelui, reprezentantul Executivului la şedinţa Senatului, Denisa Pătraşcu, s-a referit la un alt proiect de lege fără ca nimeni să sesizeze eroarea, ea revenind, ulterior, cu scuze pentru greşeala făcută.

În cererea de reexaminare, Traian Băsescu solicita, "pentru păstrarea coerenţei legislative în acest domeniu", ca Ziua Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului (15 august) să fie declarată la rândul său sărbătoare legală.

"Aceasta este o sărbătoare declarată legal nelucrătoare în zece ţări europene: Germania (în unele landuri), Franţa, Belgia, Spania, Italia, Grecia, Luxemburg, Austria, Polonia, Portugalia", preciza preşedintele.

El menţiona că această sărbătoare datează din secolul al VI-lea şi este deosebit de importantă pentru creştini, fiind celebrată de numeroase ţări europene cu tradiţii constituţionale diferite.

Cererea de reexaminare transmisă Senatului, ca primă Cameră sesizată, menţiona că "această iniţiativă legislativă este binevenită, având în vedere că România este una din ţările care beneficiază de cele mai puţine zile de sărbătoare legală cu însemnătate spirituală".

În data de 15 august se sărbătoreşte şi Ziua Marinei.

Iniţiativa legislativă de modificare a Legii 53/2003 privind Codul Muncii, având ca iniţiatori senatori de la toate grupurile parlamentare, a fost adoptată de Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională, în data de 18 martie, după ce proiectul de lege nu întrunise, la Senat, în data de 27 noiembrie 2007, numărul necesar de voturi favorabile pentru a fi adoptat, ca lege organică.

Iniţiatorii proiectului sunt Gheorghe David, Cornelia Cazacu şi Radu Ţârle (PDL), Sogor Csaba (UDMR), Teodor Meleşcanu şi Viorel Duca (PNL), Ilie Sârbu, Ioan Chelaru şi Doina Silistru (PSD), Nicolae Iorga (PRM) şi Corneliu Pascu (PC).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul a respins propunerea lui Băsescu de declarare a zilei de 15 august nelucrătoare.
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul a respins propunerea lui Băsescu de declarare a zilei de 15 august nelucrătoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei