Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iun 2008 - Anul XIII, nr. 129 (3810)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Monocolor

Toată conducerea CJ Suceava va fi portocalie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a obţinut 46,7% din voturile sucevenilor, Gavril Mîrza(PSD) – 34,6%, iar Tiberiu Prodan (PNL) – 9,08%.

 

PD-L nu cedează nici una din cele două funcţii de vicepreşedinte CJ

Preşedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a câştigat detaşat preşedinţia Consiliului Judeţean, în faţa principalului său contracandidat, liderul PSD Suceava, Gavril Mîrza.

Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor din judeţul Suceava, prezentate de Biroul Electoral Judeţean, Gheorghe Flutur a obţinut 46,7% din voturile alegătorilor suceveni, în timp ce procentul înregistrat de Gavril Mîrza a fost de 34,6%.

Flutur a fost votat de 133.285 de alegători, în timp ce Mîrza a primit 98.755 de voturi, cu 34.530 mai puţine.

În clasament, cei doi au fost urmaţi de liderul PNL Suceava, senatorul Tiberiu Prodan, care a obţinut 9,08% din sufragiile alegătorilor, respectiv 25.930 de voturi.

Rezultatele finale ale alegerilor locale arată faptul că PD-L s-a situat pe prima poziţie şi la Consiliul Judeţean, Consiliile Locale şi la primari, luându-se în calcul numărul total de voturi.

Astfel, la Consiliul Judeţean Suceava, PD-L a obţinut un procent de 42,54%, urmat de PSD – 32,78% şi PNL – 9,23%.

Celelalte partide sau candidaţi independenţi care au participat la alegerile locale nu au reuşit să treacă de pragul electoral de 13.767 de voturi, necesar pentru a ocupa un loc în deliberativul judeţean.

Prin procentul obţinut, PD-L va deţine majoritatea în Consiliul Judeţean Suceava, respectiv 18 mandate de consilieri judeţeni, la care se va mai adăuga şi mandatul şi votul preşedintelui Gheorghe Flutur.

Celelalte partide care vor mai face parte din Consiliul Judeţean sunt PSD, cu 14 mandate şi PNL, cu 4.

 

PD-L ar putea să obţină ambele funcţii de vicepreşedinte

În condiţiile în care PD-L deţine majoritatea în Consiliul Judeţean Suceava, teoretic este posibil ca această formaţiune politică să obţină cele două funcţii de vicepreşedinte, printre candidaţii cu cele mai mari şanse numărând-se Vasile Ilie, Daniel Cadariu şi, de ce nu, actualul „vice” Eugen Uricec.

În ceea ce priveşte consilierii judeţeni ai PSD, primii 14 pe lista acestui partid sunt Gavril Mîrza, Corneliu Popovici, Gheorghe Iacob, Mihai Creţeanu, Mihai Grozavu, Carmen Agoutin, Petru Ştirbu, Gheorghe Dascălu, Ioan Bota, Ioan Corjuc, Roman Stecyk, Simion Slevoacă, Patru Paul Leşanu, Dumitru Mălăşincă şi Florin Creţu.

Nu în ultimul rând, primele locuri pe lista de candidaţi a PNL sunt ocupate de Tiberiu Prodan, Mihai Sandu Capră, Mihai Aurel Steiciuc, Nicolai Vranău, Angela Zarojanu, Bogdan Cristache, Brînduşel Nichitean şi Dorel Guliciuc.

În condiţiile în care primii doi sunt parlamentari, iar Angela Zarojanu s-ar putea să opteze pentru un mandat de consilier local, este posibil ca viitorii consilieri judeţeni ai PNL să fie Mihai Steiciuc, Nicolai Vranău, Bogdan Cristache şi Brînduşel Nichitean.

 

Flutur vrea ca toată conducerea CJ să fie portocalie

Preşedintele ales al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi, că PD-L va avea cei doi vicepreşedinţi ai CJ Suceava având în vedere că partidul său a obţinut majoritatea mandatelor de consilier judeţean.

„E cea mai mare realizare din cariera mea. Această majoritate îmi dă posibilitatea să-mi pun în aplicare programul”, a spus Flutur.

El a afirmat că este bucuros că PD-L a obţinut suficient de multe voturi pentru a avea o majoritate confortabilă şi că nu va fi obligat să facă alianţe.

Mai mult, Flutur a precizat că şi cele două funcţii de vicepreşedinte vor fi ocupate tot de colegi de-ai săi de partid. Preşedintele ales al CJ a refuzat să facă vreo nominalizare, el a spus că miercuri se va întruni Biroul Politic Local şi se va lua o decizie în privinţa candidaţilor la funcţiile de vicepreşedinte.

„Vom alege cele mai bune soluţii, vor fi oameni care vor face reformă alături de mine. Trebuie să aibă pregătirea necesară, experienţă în administraţie şi disponibilitate să se înhame la treabă”, a creionat Flutur profilul viitorilor vicepreşedinţi.

Conform liderului PD-L, dintre viitorii consilieri judeţeni PD-L sunt 4-5 persoane care s-ar încadra în cerinţele sale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toată conducerea CJ Suceava va fi portocalie.
 Vizualizări articol: 742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Toată conducerea CJ Suceava va fi portocalie3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cu asa unu va faceti de ras trimis de
( 4 iun 2008, 11:28:29
cu unul ca URICEC va faceti de ras....problema e ca era bine si aici cu votul uninominal...acest personaj care nu poate fi de nici un exemplu....e jale ptr un partid care inseamna ceva
2.   Bravo trimis de
( 4 iun 2008, 11:39:51
FELICITARI DOMNULE PRESEDINTE CA ATI SCAPAT DE RELICVE GEN MARZA,ASTA TREBUIE TRIMIS LA MITITICA, SA-I ARUNCE LUMEA PESTE GARD COVRIGI CU LAPTE. TREBUIE SA VA FACETI O ECHIPA BUNA, SA MATURATI BOSOROGII DIN CJ SI LA TREABA CA SUNT MULTE DE FACUT IN JUDET.
2.1  RE: Bravo trimis de
( 4 iun 2008, 12:45:17
bosorogii aia sunt mai destepti decat tine si tot neamul tau la un loc....las ca va veti musca mainile cand veti vedea cum fluturas papa banii alocati...nu degeaba isi vrea neaparat tot CJ-ul in portocaliu..ca sa nu dea si altora..ci ei intre ei sa se infrupte, sa taie si sa spanzure....vai de capul vostru suceveni!!!!!!!!...ati vrut sa scapati de dracu dar l-ati luat pe tacsu!!!!!!!
2.2  RE: Bravo trimis de
( 4 iun 2008, 21:43:26
BA NAIVILOR!!! CREDETI VOI CA MIRZA FLUTURICA NU SE AU LA MANA CU CEVA AFACERI INVARTELI ? CA DACA MERGE UMFLATU LA MITITICA IL TRAGE SI PE FLUTURICA DUPA EL ASA CA NU VA MAI CHINUITI DEGRTELE PE COMENTARII
3.   Pentru noul presedinteal C.J.Suceava trimis de
( 4 iun 2008, 12:42:56
FELICITARI DOMNULE FLUTUR, ACUM SA VA VEDEM DUPA CE V-AM VOTAT DACA SE VA SCHIMBA CEVA IN JUDETUL SI MUNICIPIUL NOSTRU, IN BINE DESIGUR. AR FI BINE SA FITI ATENTI LA RELICVELE COMUNISTE STRECURATE DEJA PRINTRE CEI 14 CONSILIERI P.S.D. d-l Stirbu Petru, d-l Paul Lesanu SI ALTII. N-AR FI RAU SA DA_TI DE PAMANT CAT MAI URGENT CU UN ALT REPREZENTANT DE FRUNTE AL VREMURILOR APUSE, OMUL DESIGUR AL LUI MARZA< MA REFER LA NEISPRAVITUL DE Nistor Atanasa CARE A FOST PE CAI MARI LA SECTIA AGRARA A p.c.r , IAR DUPA 1989 , A REUSIT ADUS DE DOMNUL MARZA SA CONDUCA DESTINELE AGRICULTURII (vai de acea perioada si de coducerea agriculturii judetului), ACUM< SE PARE CA ESTE MARE SEF LA DIRECTIA DE PATRIMONIU A C.J. HALAL CELUI CARE L-A PUS PE LUP PAZNIC LA OI> SICTIR p.s.d.
3.1  RE: Pentru noul presedinteal C.J.Suceava trimis de
( 4 iun 2008, 12:50:29
toti am fost comunisti...doar daca te-ai nascut dupa 89..iar in cazul asta n-ai ce vb despre ce nu stii...in rest toti am fost comunisi, toti ati lins si pupat c..i atunci, asa erau vremurile..dar de ce va dati acum mari democrati nu inteleg...niste fatarnici, asta sunteti, iar flutur a si demonstrat-o..se tot muta unde e mai bine si o taia din loc cand se imputea treaba...exact ca sobolanul de pe vasul care se scufunda!..asa va face si in judetul asta...va papa cat va putea si apoi pa...alt partid, alta locatie!..dar nui bai..si asa banii aia nu-i vedeam ::))))) numa sa se sature mai repede si sa plece ca numai ura a adus!
3.2  RE: Pentru noul presedinteal C.J.Suceava trimis de
( 4 iun 2008, 13:52:32
"toti am fost comunisi, toti ati lins si pupat c..i atunci"

Interesant! Toti AM fost comunisti dar toti ATI pupat cururi. Ce bine iti merge cu standardele duble!
3.3  RE: Pentru noul presedinteal C.J.Suceava trimis de
( 4 iun 2008, 15:19:52
Pt EU Ma ****, tu esti un dobitoc_comunist imputit, ori poate vreun retardat_democrat nespalat, idea e ca ultima oara Flutur a plecat de la guvernare si a trecut in opozitie, deci unde s-a mutat oligofrenule? Exact: IN OPOZITIE!

Ca acuma prin munca lui a ajuns din nou la putere, bravo lui si lor PD_L si sper BRAVO noua ca i-am votat. Vom vedea, teapa mi-am mai luat de la conventie asa ca nu mai bag mana in foc pt nimeni. D. ajuta!
3.4  RE: Pentru noul presedinteal C.J.Suceava trimis de
( 4 iun 2008, 20:01:15
Numitul EU este o zdreanta comunista care latra aici pentru PSD/PCR. El trebuie sa stie ca nu toti au fost comunistii, ba mai mult el nu poate face deosebire intre calau si victima. aici e pricina.

Un dobitoc de om. Nu merita sa fie auzit. Pliskul mic, dijectie retardata!
4.   Asteptam Radautiul trimis de
( 4 iun 2008, 12:56:02
Dupa Marzacu vine randul si lui Frunzulita si numai asa vom avea in persoana domnului Olarean un primar din partea locului, eliminand stuful de pe emblema Radautiului. Cu cea mai buna echipa de consilieri domnul Olarean poate transforma municipiul Radauti dintr-un oras al carutelor si biciclistilor intr-un oras european, bineinteles, cu sprijinul d-lui Flutur. Succes in turul doi d-le Olarean, toate tirurile lui Golanu si mafiotii lui Frunza nu va pot impiedica sa CASTIGATI PRIMARIA RADAUTI.
5.   Sa vina investitiile trimis de
( 4 iun 2008, 13:09:26
Acu sa vedem daca ,,dreapta" portocalie o s-aduca si alti investitori ,nu numai din aia ce fac supermarket-uri si mall-uri.Daca o sa fie ca la Timisoara, Cluj sau Sibiu, jos palaria si la noi voturi in continuare. Daca nu, degeaba (pentru noi,ca pentru ei n-o fi degeaba).
5.1  RE: Sa vina investitiile trimis de
( 4 iun 2008, 15:22:37
De acord cu matale NEA NELU.
6.   Bravo Fluluturica! trimis de
( 4 iun 2008, 13:33:18
D-le Flutur Uricec este omul care-i mananca din palma lui Mirza ca si Prodan,deci atentie pe cine puneti vice in CJ,caci altfel o sa simtiti mereu respiratia lui mIrza in ceafa d-voastra!!! Deci,atentie la ...neatentie d-le Flutur(dar si cu d-nul Gheorghe!!!)!!!!

In rest ,va doresc multa bafta si sa demonstrati bucovinenilor ca nu s-au inselat atunci cand v-am acordat acest vor de incredere,caci acum chiar aveti acesta sansa venita din sufletul multor suceveni!

Si inca un sfat,faceti curatenie in CJ,angajati oameni tineri,profesionisti caci acest judet chiar are f multi tineri f bine pregatiti.Doar Mirza a subestimat acesti tineri si a incercat sa promoveze doar non valori,nu le mai enumerez caci chiar este penibil.

Baftaaaaaaaaaaaaa PDL!!!!
7.   Vinovat este Prodan trimis de
( 4 iun 2008, 13:52:28
Rezultatele proaste din campanie pe care le-a obtinut PNL- ul se datoreaza in mare parte domnului Prodan. Consider ca este singurul vinovat pt declinul PNL-ului. Cei de la municipiu si-au dat demisia de onoare....dar cel care trebuia sa-si dea demisia este de fapt Prodan.
8.   UTECISTII DE IERI ....... trimis de
( 4 iun 2008, 14:00:39
Domnii Stirbu, Stecyk , etc. sunt fosti activisti fruntasi la utc, apoi la pcr si acum la psd. Vedeti ce consilieri judeteni avem ??? Vai de capul nostru !!!
9.   Frunza verde trimis de
( 4 iun 2008, 14:25:48
Poate il schimba cineva si pe secularul ala de havriliuc cu toata sleahta de la Ans.Ciprian PORUMBESCU,ca a facut dezastru acolo
10.   Radeti cancerul psd ist din radacini trimis de
( 4 iun 2008, 15:04:47
d le Flutur daca mentineti pe ucicec si relicvele de 100 de ani securisti in CJ ve ti pierde totul,ne mai auzim....da ti afara toti bosorogii comunisti si lenesi de acolo,daca nu va vor induce in eroare si ve ti pierde din imagine,mult succes
10.1  RE: Radeti cancerul psd ist din radacini trimis de
( 4 iun 2008, 16:21:21
Stimate domn sau doamna...

1.Dati dovada de lipsa de originalitate,cand va asumati numele altuia pe forum...Chiar nu mai erau nume de gasit decat nostradamus?? In fine...

2. Invatati sa scrieti corect gramatical...in limba romana==> textul dvs. e plin de greseli

3.Securistii si bosorogii sunt doar in capul dvs....In schimb, hotii,homosexualii, si borfasii sunt acum la putere in vazul nostru al tuturor (Prietenii stiu ...de ce!)

4.Uricec, a fost si este unul din cei mai valorosi oameni ai aliantei DA, la Suceava

"Sa traitzi bine!"...in prostia dvs....

11.   Daca........ trimis de
( 4 iun 2008, 15:08:53
Daca Flutur ar fi neamt..., adica de cuv�nt iar nu razbunator, ar deschide calea spre afirmare at�t pentru tineri c�t si mai putin tineri. Toti avem nevoie de locuri de munca, de o industrie sustinuta , macar moral , caci at�t de multi bani care vor veni de la UE e pacat sa se aleaga praful de ei. Dar c�nd vezi in jur numai hipermarcheturi care in scurt timp dau faliment, industria rasa de pe fata pam�ntului iar prin Primarii si Prefecturi numai pilosi, te apuca o stare de groaza si deprimare. Doamne ajuta sa se mai salveze corabia.
12.   ... trimis de
( 4 iun 2008, 16:27:31
Poate e mai bine ca majoritatea factorilor de decizie din CJ fac parte din PD-L. Asa nu o sa mai aiba scuze peste patru ani ca nu si-au putut dezvolta proiectele deoarece celelalte partide le-au pus bete in roate.
12.1  RE: ... trimis de
( 4 iun 2008, 17:25:23
Ai dreptate ALEXX dar din pacate s-a terminat cu democratia la Suceava atit in CL cit si in cel judetean. Trio :gemenii LUNGU si cu FLUTUR au sa faca tot ce vor pentru interesele lor personale. Pierdere !!!!!!!!!
13.   PENTRU EU trimis de
( 4 iun 2008, 16:32:21
"PENTRU EU" TREBUIE SA FI UN COMUNIST DE-AL LUI MARZA UN CATEL CARE II FACE PAPUCI DIMINEATA SI II SPUNE CAT DE FRUMOS ESTE SI EL ESTE URAT CA DRACU PROBABIL CA TINE. VOI PSD NICI IN ULTIMUL MOMENT NU REALIZATI CA ATI PERDUT LA DIFERENTA DE 35000 VOTURI NU CUM AFIRMA LUZARUL DE MARZA LA 1000 DE VOTURI. ATI PIEDUT RUSINOS HAHALERELOR. CIOCU MIC SI LA REVEDERE.
14.   CLANURI trimis de
( 4 iun 2008, 16:42:33
D-le Flutur indraznesc sa va sugerez sa nu refaceti cxlanuti asa cum a facut tov.Mirza si a gresit amarnic.Ma refer aici la familia Vatafu,el aspirant la scaunul de vicepresedinte ,ea aspiranta la scaunul de directoare la Asistenta sociala.La fel a facut Mirza cu familia Nichifor si a fost sanctionat de electorat,el europarlamentar ea nu stiu ce mare sefa la Asistenta sociala!!!! Seamana ca doua picaturi cele doua familii dar ma gandesc ca numai d-voastra sunteti difetit de Gavril Mirza.V-am votat cu increderea ca astfel de combinatii nu se vor repeta ,sperand ca ele caractezizeaza doar partidul stat ,PSD!!! Ganditi f bine cand o sa numiti anumite persoane in functii si nu lasati loc interpretarilor,caci sunt convins ca PDL-ul nu duce lipsa de oameni!

In rest bafta!
14.1  RE: CLANURI trimis de
( 4 iun 2008, 21:18:51
Sper ca va citi cine trebuie expunerea dumneavoastra pertinenta.Sper....
14.2  RE: CLANURI trimis de
( 5 iun 2008, 15:25:42
oana vatafu nu si a dorit nici macar in vis postul de directoare, iar nechifor a devenit europarlamentar fara sprijinul lui marza , ci poate doar cu sictirul lui marza , schimbat radical in acceptare dupa castigarea concursului care i a conferit locul pe lista eurocandidatilor

marza i a propus pentru europarlamentare pe alti doi , un demnitar si marea eminenta cenusie iulian bancescu , prietenul fiului lui marza

15.   FELICITARI trimis de
( 4 iun 2008, 18:01:52
FELICITARI DOMNULUI TEODOR STOLOJAN PENTRU SUCCESUL PDL.
15.1  RE: FELICITARI trimis de
( 4 iun 2008, 19:19:12
Felicitari domnului Stolojan ptr succesul PD-L!Felicitari!
15.2  RE: FELICITARI trimis de
( 4 iun 2008, 21:48:52
HAI SICTIR GIO(VANI) !
16.   Da Raluca ce,n-a contribuit ? trimis de
( 4 iun 2008, 19:55:36
Deja se cearta la impartirea ciolanului !Sa vedeti ce circ o sa iasa in continuare.In curind apare legea cu alocarea fondurilor dupa anumite criterii ,obiective,fiecarei comunitati locale,ca nu da Zarone ,de la el sau de la matusile din Germania.Sa vedeti ce-o sa zbiere ,ca n-are destula putere si de aia nu poate face nimic( aria Crucisatorului).Asezati-va comod,ca circul de-abia incepe,cu trupa de zburatori de la un partid la altul si cu vestite scamatorii cu banul public.Lume,lume ,spectacol ati vrut, circ aveti !
16.1  RE: Da Raluca ce,n-a contribuit ? trimis de
( 4 iun 2008, 20:09:45
Fault, dijectie comunista, nu mai e loc pe aici pt. tine. Valea, c'o papi toata la le mine!
17.   Vigilenta la CJ trimis de
( 4 iun 2008, 20:07:26
Ilie este bun pt. vice...nu insa si uricec.

Coane Gica, te rog da dovata de vigilenta, nu lasa nici o zdreanta PSD/PCRista sa se apropie de CJ. Ei sa mearga la Mirza pe prispa, acolo este locul lor.

Iar fetitzele de seara de la PNL, sa mai astepte pana la ..toamna

Traiasca PDL, partidul poporului!

18.   HIIIC !! trimis de
( 4 iun 2008, 21:47:07
HAI LA VOMA PORTOCALIE !!!!
19.   Clar trimis de
( 5 iun 2008, 01:26:44
Sa vedeti voi ce bani o sa faca nea Flutur de pe urma noastra...o sa rada copacii din judet si o sa-si bage banii in buzunar.Bravo suceveni
20.   Vom vedea trimis de
( 5 iun 2008, 11:09:50
avem primar, consiliu local, presedinte de judet si consiliu judetean portocaliu.deci ar trebui sa creasca judetul in 4 ani precum fat frumos.o fi adevarat? .vor creste doar averile lor? sa speram ca nu.acum au totul pe tava deci..........la treaba!!!!!(sau la puscarie)
21.   Hotilor din pesede nu le tace meklele trimis de
( 6 iun 2008, 16:48:35
hahaha si hihihi

mor de ciuda zoaiele psd/pcr ca nu mai pot fura. ne-au pradat destul infractorii si dijectiile astea comuniste. de aceia, o sa-i tinem pe linia moarta 4 ani si inca patru dupa aia..pana ajung ca partidul lui vadim 4%.

Cinste PDLeului!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei