Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mai 2008 - Anul XIII, nr. 125 (3806)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

OAMM: Pregătirea tot mai slabă a asistenţilor medicali contribuie la accidente în actul medical

Vineri, 30 Mai 2008 (15:29:12)


Preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România (OAMMR), filiala Bucureşti, Gheorghe Georgescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că pregătirea asistenţilor medicali este tot mai slabă, acest lucru contribuind la accidentele care apar în actul medical. 
  Gheorghe Georgescu consideră că în afară de deficienţele locale care ţin de management, o problemă importantă o constituie formarea personalului medical, care este tot mai slabă de la an la an, mai ales în cazul absolvenţilor de şcoli particulare.

"Este imposibil să pregăteşti asistenţi medicali în şcoli particulare, care nu au acces la stagii de practică decât dacă au nişte relaţii personale. Învăţământul medical este foarte slab pentru că nu se mai face niciun triaj înainte de examen, nu se verifică dacă îndeplinesc anumite condiţii", a precizat Georgescu.

Preşedintele OAMMR, filiala Bucureşti susţine că în unele cazuri a constatat că solicitanţii autorizaţiei de liberă practică au făcut concomitent liceul şi şcoala postliceală sau au fost angajaţi ca şi asistenţi medicali înainte de finalizarea studiile sau de obţinerea autorizaţiei care le dă dreptul să practice această meserie.

"Avem situaţii cu contracte de muncă încheiate de către medici în cabinetele de medicină internă, în cabinetele de stomatologie cu elevii, pe post de asistenţi medicali. Sunt contracte de muncă tipizate care sunt înregistrate şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Iată care sunt hibele sectorului sanitar!", a mai spus Georgescu.

El susţine că a sesizat aceste lucruri unor foşti miniştri ai Educaţiei şi ai Sănătăţii, însă după plecarea lor din funcţie situaţia a rămas neschimbată. De asemenea, Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România, filiala Bucureşti a sesizat şi Poliţia, a mai spus Georgescu.

Acesta a dat ca exemplu un caz de la Spitalul "Sfântul Luca" din Capitală, unde un asistent medical generalist a absolvit în acelaşi timp (2002 - 2005) specializarea balneo-fizioterapie şi asistenţă generală, iar acum are două contracte de muncă, câte unul pe fiecare specialitate, pe care a lucrat un număr de ani fără să aibă autorizaţie de liberă practică.

De asemenea, Georgescu a făcut referire şi la cazuri de asistent farmacist care profesează înainte de termina studiile şi de obţinerea unei diplome care să ateste cunoştinţele în domeniu.

Potrivit lui Georgescu, majoritatea celor care au făcut în acelaşi timp şi studiile liceale şi cele postliceale sunt absolvenţi ai Şcolii postliceale "Carol Davila".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului OAMM: Pregătirea tot mai slabă a asistenţilor medicali contribuie la accidente în actul medical.
 Vizualizări articol: 613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OAMM: Pregătirea tot mai slabă a asistenţilor medicali contribuie la accidente în actul medical0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei