Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mai 2008 - Anul XIII, nr. 125 (3806)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Sănătăţii organizează o campania antitutun în Capitală şi reşedinţele de judeţ din ţară

Vineri, 30 Mai 2008 (13:49:01)

Ministerul Sănătăţii organizează, sâmbătă, de “Ziua mondială fără tutun”, o campanie naţională prin care vor fi instalate corturi, în Bucureşti şi toate reşedinţele de judeţ din ţară, unde doritorii îşi vor putea măsura vârsta plămânului şi concentraţia de monoxid de carbon din aerul expirat.
  Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat ziua de 31 mai “Ziua mondială fără tutun”, sloganul propus pentru acest an fiind "Tinereţe fără tutun".

Cu această ocazie, Ministerul Sănătăţii va organiza o campania naţională care va consta în instalarea unui cort în zonele centrale ale celor mai importante oraşe, unde se va măsura vârsta plămânului pentru persoanele interesate, concentraţia de monoxid de carbon în aerul expirat şi vor fi oferite pliante privind efectele tutunului asupra sănătăţii.

În Bucureşti, cortul va fi amplasat la intersecţia dintre Strada Ion Câmpineanu şi Aleea Kreţulescu (în faţa Bisericii Kreţulescu).

Şi Agenţia Naţională Antidrog (ANA) organizează, cu aceeaşi ocazie, o campanie pentru sensibilizarea opiniei publice privind adoptarea şi implementarea unor măsuri legislative pentru interzicerea totală a formelor de publicitate şi promovare a produselor din tutun.

Potrivit ANA, Eurobarometrul special al Comisiei Europene privind atitudinea cetăţenilor UE cu privire la consumul de tutun arată că, în 2007, 32 la sută dintre europeni sunt fumători, cea mai ridicată prevalenţă fiind în Grecia (42 de procente), Letonia şi Bulgaria (36 la sută). La polul opus se află Portugalia (64 la sută dintre cei intervievaţi declarând că nu au fumat niciodată), Slovacia (59 la sută) şi Malta (57 la sută).

În România, 31 la sută dintre respondenţi au declarat că sunt fumători (aproximativ 6,5 milioane persoane), în timp ce 57 la sută susţin că nu au fumat niciodată.

Consumul de tutun este a doua cauză a morbidităţii şi mortalităţii în lume şi în Europa, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi eurobarometrului. Fumatul este responsabil pentru 75 la sută dintre infarctele la fumătorii cu vârsta sub 50 ani şi pentru 30 la sută dintre decesele cauzate de diferitele forme de cancer.

În România, se înregistrează anual aproximativ 33.000 de decese ca urmare a consumului de tutun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Sănătăţii organizează o campania antitutun în Capitală şi reşedinţele de judeţ din ţară.
 Vizualizări articol: 477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Sănătăţii organizează o campania antitutun în Capitală şi reşedinţele de judeţ din ţară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei