Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mai 2008 - Anul XIII, nr. 109 (3790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Regia Naţională a Pădurilor se reorganizează, pentru atragerea de fonduri UE

Luni, 12 Mai 2008 (14:49:15)

Regia Naţională a Pădurilor Romsilva se va reorganiza, prin înfiinţarea a 27 de unităţi cu personalitate juridică, pentru atragerea de fonduri UE, în timp ce actualele direcţii silvice vor funcţiona în continuare fără personalitate juridică.
  "Regia trebuie să se reorganizeze astfel încât să fie rentabilă şi să poată absorbi fonduri UE. Am propus crearea a două centre de lucru. Un centru de profit constituit din cele 41 de direcţii silvice, plus animalele de blană şi caii de rasă, iar un al doilea centru format din 27 de unităţi care vor avea persoanlitate juridică fără patrimoniu, care să absoarbă fonduri UE", adeclarat directorul general al Romsilva, Dan Ioan Aldea.

El a adăugat că Romsilva urmează să primească zece milioane de euro, fonduri UE, pentru ariile protejate.

"Suntem într-un stadiu avansat pentru a primi bani pentru arii protejate de zece milioane euro, iar dacă proiectul de hotărâre privind reorganizarea nu este aprobat într-o săptămână Regia va pierde aceşti bani pentru arii protejate, care vor continua să înregistreze aceleaşi pierderi anuale de două milioane euro", a spus Aldea.

Unităţile cu personalitate juridică vor fi Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice "Marin Drăcea", Agenţia de Silvoturism, Unitatea de Prelucrare şi Industrializare a Lemnului , Silvafruct Piatra Neamţ, Muzeul Cinegetic al Carpaţilor "Posada" şi 22 de parcuri naturale.

"Unităţile care vor avea personalitate juridică nu vor avea patrimoniu. Vor avea în folosinţă, dar patrimoniul este al statului", a spus Aldea.

Patrimoniul Romsilva înregistrat în evidenţele contabile la data de 30 iunie 2007 totalizează 92.317.168 lei, fiind constituit prin însumarea patrimoniilor unităţilor din structura sa. Patrimoniul unităţilor din structura Romsilva se stabileşte de consiliul de administraţie al Romsilva şi se predă acestora, prin protocol, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, se arată în proiect.

Reorganizarea Regiei vine şi ca urmare a aprobării noului Cod Silvic.

Romsilva a încheiat 2007 cu o cifră de afaceri de 1,06 miliarde lei şi şi-a propus pentru acest an un avans de 10%, la 1,18 miliarde lei. Profitul brut va creşte cu 7,9%, de la 76 milioane lei la 82 milioane lei în 2008.Pentru acest an Romsilva îşi mai propune să valorifice 230 de tone de carne de vânat, în creştere cu 4,5% faţă de 2007, circa 750 de tone de păstrăv, în scădere cu aproape 3%, 5.400 de tone de fructe de pădure, nivel similar celui înregistrat anul trecut, şi 1.050 tone de ciuperci comestibile, în creştere cu 7%.

Totodată, Romsilva intenţionează să construiască un hipodrom în apropiere de Bucureşti, pentru care a solicitat de la Agenţia Domeniilor Statului un teren de 100 de hectare.

În acelaşi timp, Regia poartă discuţii pentru a transfera activităţile din sectorul cailor de rasă şi animalelor de blană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regia Naţională a Pădurilor se reorganizează, pentru atragerea de fonduri UE .
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Regia Naţională a Pădurilor se reorganizează, pentru atragerea de fonduri UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei