Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mai 2008 - Anul XIII, nr. 109 (3790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ancheta privind jurnalistul ce a dormit în Parlament arată nereguli grave la Direcţia Pază şi Ordine

Luni, 12 Mai 2008 (17:35:05)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat, luni, că raportul anchetei privind incidentul cu jurnalistul clujean care a dormit o noapte în Parlament relevă nereguli grave la nivelul Direcţiei de Pază şi Ordine a Camerei şi Centrului Internaţional de Conferinţe.
 
  "Am primit raportul privitor la ancheta asupra incidentului de securitate de săptămâna trecută, când un jurnalist a anunţat că a petrecut o noapte în Parlament. Ancheta a descoperit nereguli grave la nivelul Direcţiei de Pază şi Ordine a Camerei Deputaţilor şi la nivelul Centrului Internaţional de Conferinţe, atât în ce priveşte întregistrarea persoanelor care intră în clădire în tururi organizate de vizitarea clădirii, cât şi în ce priveşte ghidarea lor şi supravegeherea lor pe durata vizitei", a susţinut Bogdan Olteanu.

Referindu-se la Direcţia de Pază, preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că Secretariatul General va lua măsurile care se impun, pe care le va face publice în zilele următoare.

"În ce priveşte Centrul Internaţional de Conferinţe, dat fiind că este vorba de o funcţie numită de Biroul Permanent, secretarul general va veni în Biroul Permanent cu propuneri vizavi de poziţia de conducere de acolo, după care mărurile vor fi luate pe linie ierarhică în jos până la toţi cei care sunt responsabili", a adăugat Olteanu.

El a menţionat că, în paralel, s-a instituit un mecanism nou de înregistrare a persoanelor care vin în vizită la Palatul Parlamentului, "un mecanism electronic care să permită supravegherea şi indentificarea lor în fiecare moment".

Întrebat dacă jurnalistul a dormit sau nu în clădire, Olteanu a spus că l-a întâlnit pe acesta la Cluj şi i-a spus că, dacă l-ar fi anunţat, îi dădea o saltea, pentru că nu crede că este foarte comod covorul.

"Dânsul spune că a dormit. Nu cunosc probele administrate şi în ce măsură ele sunt edificatoare sau nu. În orice caz, au existat carenţe de securitate, pentru că dânsul nu a fost înregistrat în documente nici când a intrat, nici când a ieşit din clădire, astfel încât, indiferent că a ieşit mai devreme sau mai târziu, e clar că problema a fost una de securitate şi eu i-am mulţumit şi când l-am văzut că mi-a semnalat această problemă de securitate. Ea nu trebuie să se mai repete", a spus Olteanu.

El a menţionat că jurnalistul apare în anumite momente pe camerele de supraveghere, dar că, potrivit filmărilor, se pare că şi-a petrecut cea mai mare parte a timpului în această clădire la nivele în care nu sunt amplasate astfel de camere şi care nu sunt publice.

"Camerele de supraveghere sunt amplasate doar la nivelurile publice. La nivelurile cu birouri nu există camere de supraveghere şi probabil domnia sa a fost mai curând acolo. Dar toate aceste date precum şi vinovaţii ca persoane şi propunerile de înlocuire o să le prezinte secterarul general, miercuri, în şedinţa Biroului Permanent", a menţionat preşedintele Camerei.

Bogdan Olteanu a mai spus că suspendarea directorului Sorin Bădescu rămâne valabilă până în momentul în care va fi propusă înlocuirea acestuia sau o altă sancţiune de către secretarul general.

El a mai spus că problema securităţii nu este legată foarte mult de inexistenţa camerelor de filmat în zonele nepublice, ci de introducerea unor bariere între nivelurile publice şi cele care nu au caracter public din Palatul Parlamentului, menţionând că toate acestea sunt stabilite şi vor fi puse în aplicare de Secretariatul General.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a anunţat, marţi, măsuri speciale pentru persoanele care vor vizita Palatul Parlamentului, cum ar fi purtarea de ecusoane electronice, ca urmare a cazului jurnalistului clujean Alex Covaşă, care susţine că a dormit în Palatul Parlamentului.

"Am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţii conducerii aparatului tehnic al Camerei Deputaţilor şi cu reprezentantul SPP, pentru a clarifica situaţia inacceptabilă apărută în urma rămânerii unei persoane în cursul nopţilor trecute", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, după întâlnirea cu secretarul general al Camerei Deputaţilor, Titu Gheorghiof, şi cu directorul SPP, Lucian Pahonţu.

Jurnalistul clujean Alex Covaşă susţine că a reuşit să petreacă o noapte întreagă în clădirea Palatului Parlamentului, pe care o vizitase împreună cu mai mulţi turişti şi unde a decis apoi să încerce să rămână cât mai mult timp pentru a testa sistemul de securitate.

Bogdan Olteanu i-a solicitat secretarului general al Camerei să-l suspende din funcţie pe directorul Direcţiei afaceri interne, Sorin Marian Bădescu, pe durata anchetei interne privind cazul jurnalistului care susţine că a petrecut o noapte în Parlament.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ancheta privind jurnalistul ce a dormit în Parlament arată nereguli grave la Direcţia Pază şi Ordine.
 Vizualizări articol: 434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ancheta privind jurnalistul ce a dormit în Parlament arată nereguli grave la Direcţia Pază şi Ordine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei