Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mai 2008 - Anul XIII, nr. 109 (3790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şi-a părăsit copiii şi a plecat cu iubitul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără în vârstă de 20 de ani şi-a părăsit copiii în locuinţa socială în care stăteau de câteva luni şi a fugit cu iubitul.

Speriaţi că au rămas singuri în casă, cei doi micuţi, o fetiţă de patru ani şi un băieţel de trei ani, au ieşit din locuinţă şi s-au rătăcit prin apropierea Gării Iţcani.

Pe 5 mai, la ora unu noaptea, minorii au fost găsiţi în parcul Gării Iţcani de către un poliţist. Copiii au fost duşi imediat la Centrul de Primire Minori în Regim de Urgenţă Suceava.

Cei doi fraţi provin dintr-o relaţie de concubinaj, nefiind recunoscuţi de tatăl natural.

 

Şapte luni în Centrul Maternal

Din datele pe care le-am obţinut de la asistenţii sociali care au instrumentat cazul celor doi minori reiese că mama acestora nu şi-a neglijat niciodată copiii, ci, mai mult, şi i-a crescut în condiţii foarte grele, fără să fie de acord cu abandonul lor într-un centru de plasament.

Femeia a trăit în concubinaj cu tatăl copiilor mai mulţi ani, în diferite locuinţe închiriate, cu mari sacrificii. Tânăra mamă era bătută de concubin şi cu greu îşi putea creşte copilaşii.

Anul trecut, în luna octombrie, femeia şi-a luat copiii şi a solicitat sprijin din partea Centrului Maternal Suceava. Ea a fost internată în acest centru, unde copiii au primit toate îngrijirile necesare, iar femeia a fost consiliată psihologic.

Tânăra a fost ajutată de Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Suceava să primească o locuinţă socială, în cartierul Iţcani. Cei doi copii frecventau cursurile Centrului de Zi, unde erau aduşi zilnic de către mamă, încă din luna martie a anului trecut.

La sfârşitul lunii aprilie a acestui an, femeia a anunţat personalul de la Centrul de Zi că nu mai poate aduce copiii în centru, pentru că şi-a găsit un loc de muncă. Din câte se ştie, femeia a lucrat doar două zile.

După ce copiii au fost găsiţi în miez de noapte în parcul Gării Iţcani şi au fost preluaţi de Protecţia Copilului, mama minorilor a fost dată dispărută.

 

Şi-a pierdut locuinţa socială

După trei zile, mama copiilor a venit singură la Centrul de Urgenţă să-şi vadă copiii, dar nu a putut să explice cum au ajuns minorii în parcul gării, în miez de noapte.

„A stat doar cu capul în jos. Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Suceava a făcut o anchetă socială la locuinţa femeii. Ancheta s-a dovedit a fi nefavorabilă. Femeia şi-a pierdut locuinţa”, ne-a explicat purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Nicoleta Lenţa.

Deşi femeia a dorit să-şi ia copiii înapoi, ea nu mai are acum o locuinţă şi nici un venit şi va sta, în perioada următoare, la noul iubit.

„Ea îşi vrea copiii înapoi, dar este conştientă cu nu are cu ce să-i îngrijească. Copilaşii au fost daţi în asistenţă maternală”, ne-a mai spus Lenţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi-a părăsit copiii şi a plecat cu iubitul.
 Vizualizări articol: 783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Şi-a părăsit copiii şi a plecat cu iubitul5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mama trimis de
(12 mai 2008, 18:36:52
degeaba li se o sansa,ca tot nesimtite sunt

2.   Mdeah trimis de
(13 mai 2008, 03:06:56
vagaboante ordinare ! pana si copiii si-i parasesc

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei