Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mai 2008 - Anul XIII, nr. 109 (3790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Chinezii au obţinut legume uriaşe din seminţe trimise în spaţiu

Luni, 12 Mai 2008 (16:51:36)

Chinezii au reuşit să obţină nişte legume uriaşe din seminţe pe care le-au trimis în spaţiu şi care au stat pe orbita Pământului două săptămâni, informează dailymail.co.uk.
  Plantele au fost obţinute dintr-un set de 2.000 de seminţe lansate pe orbită în 2006. După ce au fost recuperate din spaţiu, seminţele au fost cultivate în sere, unde au produs specimene de legume monstru.

Specialiştii chinezi sunt de părere că seminţele de fructe şi legume trimise în spaţiu pot fi răspunsul la criza mondială de alimente.

Cercetătorii de la Academia de ştiinţe agronomice din Guangdong au reuşit să obţină roşii cu o greutate de 9,5 kilograme, dovleci de 95 de kilograme, castraveţi cu o lungime de 60 de centimetri, ardei chilli cu o lungime de 22 de centimetri, vinete cu o greutate de 6 kilograme şi pepeni verzi enormi. Legumele pot hrăni mai multe persoane decât verişorii lor originali şi conţin mai mulţi nutrienţi, spun specialiştii.

China se ocupă cu experimentele asupra plantelor trimise în spaţiu din anii '80.

Anterior, specialiştii au obţinut, în condiţii de microgravitate, plante de orez şi grâu mai înalte, roşii şi ardei mai mari cu 10 - 20% decât legumele normale.

China este disperată să găsească metode mai bune de a hrăni cei 1,3 miliarde de locuitori ai săi, în timp ce terenurile cultivabile sunt înhăţate de fabrici.

Autorităţile chineze spun că legumele obţinute din seminţe de la "plantele spaţiale" au fost deja vândute în Japonia, Thailanda şi Singapore. Companii din Europa s-au arătat, de asemenea, interesate.

Cercetătorii care au obţinut legumele uriaşe au declarat că încă nu au aflat de ce seminţele au produs legume atât de mari. O posibilă explicaţie ar fi radiaţiile cosmice care au bombardat racheta ce le transporta în timpul petrecut pe orbită sau condiţiile de microgravitate.

"Nu credem că acest lucru reprezintă o ameninţare pentru oameni, pentru că nu li s-au mutat genele, ci doar secvenţele acestora", au adăugat specialiştii.

Cercetătorii din Vest se arată sceptici. Specialiştii de la NASA spun că beneficiile obţinute de pe urma legumelor nu acoperă costul trimiterii în spaţiu a seminţelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chinezii au obţinut legume uriaşe din seminţe trimise în spaţiu .
 Vizualizări articol: 518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chinezii au obţinut legume uriaşe din seminţe trimise în spaţiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei