Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mai 2008 - Anul XIII, nr. 109 (3790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deputaţii critică faptul că instituţiile nu au ţinut cont de raportul privind retrocedarea Branului

Luni, 12 Mai 2008 (18:31:22)

Mai mulţi deputaţi din Comisia pentru cercetarea abuzurilor au criticat, luni, în plen, faptul că Guvernul şi celelate instituţii implicate în retrocedarea castelului Bran nu au pus în aplicare măsurile stabilite de Parlament, după verificările făcute de subcomisia de anchetă în acest caz.
  Deputaţii au ridicat această problemă cu ocazia discutării în plen a raportului comisiei de abuzuri pe semestrul al II-lea al anului 2007.

Preşedintele Comisiei de abuzuri, Tudor Mohora, a spus că membrii comisiei sunt nemulţumiţi că Biroul permanent al Camerei nu a dat curs obligaţiei ca, în termen de 30 de zile de la decizia Parlamentului privind retrocedarea castelului Bran, să prezinte plenului o informare în legătură cu punctele de vedere ale instituţiilor statului sesizate cu acest caz.

Mohora a precizat că au trecut 6 luni de la finalizarea anchetei şi de la sesizarea Curţii Constituţionale, Parchetului şi Guvernului în legătură cu retrocedarea castelului Bran.

Deputatul PRM Ilie Merce a spus, la rândul său, că Parlamentul nu îşi exercită atribuţiile constituţionale care îi revin, arătând că el aduce critici Camerei Deputaţilor pentru că nu a luat atitudine când nu a fost luată în seamă de instituţiile statului. "Critic Camera Deputaţilor pentru că depinde de noi să fim respectaţi", a adăugat Merce.

Deputatul PC Dragoş Dumitriu a afirmat că rezultatul anchetei privind castelul Bran este zero şi că se doreşte ca Parlamentul să fie unul docil, care să răspundă unor comenzi. "Ce rost au aceste comisii de anchetă dacă o hotărâre adoptată nu este pusă în aplicare de către Guvern?", a întrebat Dumitriu.

Tudor Mohora a exprimat şi alte nemulţumiri ale membrilor Comisiei de abuzuri, referitoare la răspunsurile justiţiei la sesizările comisiei privind problemele ridicate de cetăţeni. El a precizat că membrii comisiei au făcut o evaluare pe ultimii doi an şi au constatat că, la toate sesizările comisiei privind încălcări ale regulilor de procedură ale unor instanţe de judecată, răspunsurile din partea justiţiei au fost "invariabil că nu se confirmă" şi s-a făcut apel la separaţia puterilor în stat. "CSM are ca atribuţie, prin lege, efectuarea unor inspecţii judiciare care să cerceteze eventualele cazuri de malpraxis în justiţie", a spus Mohora.

El a criticat şi autorităţile locale pentru că nu răspund sesizărilor comisiei şi dovedesc că nu înţeleg dreptul de petiţionare al cetăţenilor. Mohora a propus modificarea legislaţiei pentru introducerea unor sancţiuni funcţionarilor care nu răspund petiţiilor adresate de cetăţeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputaţii critică faptul că instituţiile nu au ţinut cont de raportul privind retrocedarea Branului.
 Vizualizări articol: 734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputaţii critică faptul că instituţiile nu au ţinut cont de raportul privind retrocedarea Branului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei