Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mai 2008 - Anul XIII, nr. 109 (3790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Provocări

Proiectele PD-L în domeniul urbanismului pentru mandatul 2008-2012

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Urbanismul şi arhitectura urbană a municipiului Suceava reprezintă pentru echipa PD-L condusă de primarul Ion Lungu, candidatul democrat liberalilor la un nou mandat, una dintre provocările perioadei 2008-2012, alături de fluidizarea circulaţiei rutiere.

Potrivit primarului Lungu, urbanismul reprezintă una din cele mai spinoase şi delicate probleme ale oraşelor româneşti. „Un semnal de alarmă a fost tras de specialiştii în urbanism, care au concluzionat că dezvoltarea urbană este în general lipsită de viziune şi nu este privită în context european. Oraşele sunt în derivă din punct de vedere urbanistic şi se pierde coeziunea spaţială şi socială datorită proiectelor imobiliare mari. Conceptul conform căruia tot ceea ce nu este interzis este permis este aplicat în urbanism mai peste tot, iar autorităţile locale au un dialog sporadic cu breasla arhitecţilor”, a declarat Lungu, care a arătat că arhitectura veche, cea contemporană şi cea viitoare fac parte integrantă din istoria României.

 

PD-L va promova legile necesare dezvoltării urbanistice armonioase

Lungu a enumerat principalele direcţii pe care le va urmări echipa PD-L în viitorul mandat pe linie de urbanism. El a început cu implicarea în activitatea urbanistică a tuturor actorilor care pot ajuta în acest domeniu, precum arhitecţi, constructori, autorităţi locale, administraţie publică, mass-media, Guvern şi Parlament.

A continuat apoi cu consolidarea instituţiei arhitectului şef, promovarea într-o mai mare măsură a concursurilor de arhitectură, acordarea unor condiţii egale pentru toţi dezvoltatorii imobiliari şi economici, promovarea prin parlamentarii partidului a legilor necesare dezvoltării urbanistice armonioase.

„Vom urmări, de asemenea, sancţionarea drastică a tuturor abaterilor de la reglementările legale şi a cerinţelor locale în domeniul urbanismului şi aplicarea unei politici urbanistice stricte pentru salvarea zonelor de patrimoniu şi istorice”, a subliniat Lungu.

 

Democrat-liberalii au în vedere dezvoltarea zonei metropolitane a Sucevei

Prin programul de administrare a municipiului reşedinţă de judeţ pentru perioada 2008-2012, democrat liberalii au în vedere şi dezvoltarea zonei metropolitane a Sucevei.

Lungu a arătat că densitatea mare de construcţii făcute în epoca comunistă în intravilanul municipiului, privatizarea fostelor unităţi de producţie şi retrocedările legale au lăsat municipiul Suceava fără terenurile necesare dezvoltării urbanistice şi industriale.

„Lipsa terenurilor intravilane este acută şi singura rezolvare o reprezintă asocierea cu comunele limitrofe în vederea creării unei zone metropolitane şi realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare. Beneficiile acestei asocieri vor fi de natură financiară, taxe, impozite şi de patrimoniu infrastructură rutieră, utilităţi atât pentru municipiul Suceava, cât şi pentru celelalte comune participante. În acelaşi timp se vor crea condiţiile venirii unor mari investitori în domeniul industrial care vor crea locuri de muncă”, a mai spus Lungu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectele PD-L în domeniul urbanismului pentru mandatul 2008-2012.
 Vizualizări articol: 772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectele PD-L în domeniul urbanismului pentru mandatul 2008-20120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   TARAN NOTORIU trimis de
(12 mai 2008, 11:15:17
ACEEASI SCARBA ION LUNGU.ACELEASI MINCIUNI.MARS GUNOIULE.
1.1  RE: TARAN NOTORIU trimis de
(12 mai 2008, 12:05:50
Domnule elector....macar ai citit articolul? Comparal pe Lungu cu ceilalti primari si ai sa tragi singur concluzia!
1.2  RE: TARAN NOTORIU trimis de
(12 mai 2008, 16:50:54
Eu l-am citit si nu pot decat sa rad de naivitatea lui. am mai intrebat si-l mai intreb odata, stie d-nul Lungu ce este o metropola??? Se tot vorbeste de urbanism, plan zonal etc. acest domn primar cu viziuni atat de inguste nu va reusi sa faca altceva decat chioscuri si blocuri pe fiecare loc de joaca, spatiu verde,parc. Priviti putin in jur si aratati-mi o zona protejata asa cum afirma d-nul Lungu. Totul se vinde pe bani frumusei, de catre un personaj din celebrul trio al primariei (si ma refer aici la d-nul Floristeanu) ,parcurile, locurile de joaca vizate de asa zisii intreprinzatori se trec din domeniu public in domeniu proprietate a statului, proprietate de care primaria dispune cum vrea si uite asa ramanem fara spatii verzi.Cat despre metropola.........mai asteptati.....daca va mai permite timpul. Oare vom avea vreodata in Romania asa ceva???? Ma indoiesc cu asa guvernanti.
1.3  RE: TARAN NOTORIU trimis de
(12 mai 2008, 17:46:40
Suntem satui de gogosile actualului primar.
1.4  RE: TARAN NOTORIU trimis de
(13 mai 2008, 09:25:50
A PROMIS PARCARI IN CART. G. ENESCU IN 2004, DAR DUPA CE A FOST ALES A UITAT CU DESAVIRSIRE CE A PROMIS . IN SCHIMB A APROBAT CONSTRUIREA A SUTE DE AP. IN G. ENESCU, CA TERENUL ERA A LUI ANDRONACHE -SEFUL DE LA DOMENIUL PUBLIC.

SI UITE ASA DUPA FINALIZAREA BLOCURILOR A-TI SUFOCAT UN CARTIER.
2.   D-lui R Ionescu trimis de
(12 mai 2008, 12:22:04
Nu ai termene de comparatie.

Daca primarii dinainte s-au marginit la maruntisuri gen garaje, anexe, extinderi de spatii comerciale pe domeniul public, sub Lungu s-a atins apogeul.

S-au constrit si se construiesc blocuri pe toate peticele de pamant ( cei care cumpara nu cred ca au ce face cu banii ca altfel nu-mi explic cum sa dai atatia bani si sa nu ai decat cativa metri de betoane in jur in cel mai bun caz).

Tot su Lungu s-au facut Supermaketuri in zone centrale, Metro care era la margine va ajunge sa fie inconjurat si el de cladiri si blocuir, etc.

Totui se mai poate repara cate ceva.

D-nul Lungu nu le vede. Primaria ar trebui sa fie cel mai mare investitor imobiliar.

Ar trebui sa prevada bani pentru achizitii de terenuri, cladiri care ulterior sa fie demolate si amenajate parcari si locuri verzi si multe altele.

Toate astea sunt foarte greu de facut la noi si mai ales cu astfel de oameni.

3.   Prea tarziu trimis de
(12 mai 2008, 12:53:16
Dupa ce ai distrus toata arhitectura cu incopetenta ta, acum ce vrei sa mai faci?

Poate niste Hulubarii la mansarda. Cu toate ca nu am cu cine vota, Tu nu ai ce cauta la oras, tarane!!!!!!!
4.   DILETANTISM DOAR ? trimis de
(12 mai 2008, 13:06:29
Domnul LUNGU a avut ocazia sa ne arate ce viziune are ,impreuna cu echipa domniei sale, in problema urbanismului .Am vazut ca i-au lipsit cu desavarsire arhitectii si specialistii in urbanism , mai ales un corp serios si ferm care sa vegheze la respectarea disciplinei constructiilor si care sa sanctioneze,sisteze,demoleze orice constructie ilegala,abuziva . Si a pierdut aceasta ocazie.... in chip umilitor,scandalos,afectand grav interesele legitime ale cetatenilor de rand ,adica a celor multi si a domeniului public ! Nu ni s-a explicat in nici-un fel de ce si pentru ce ?
5.   Mar ma prostituata trimis de
(12 mai 2008, 13:06:41
Un primar de **** pentru o primarie de ****.
6.   ... trimis de
(12 mai 2008, 17:47:42
La tara merg asemenea declaratii. Dar ce te faci cand in fata ta sunt oameni care au trait la oras si care au mai vazut prin vecini cam ceea ce inseamna un oras bine administrat?

Nimic mai sumplu: organizezi un bal cu fanfara, mici si bere in centru orasului la care o sa participe toti ghertanii, le dai de baut apoi le dai drumu pe starda. Garantat o sa ai cateva sute de voturi.
7.   Bancuri trimis de
(12 mai 2008, 18:42:04
4 ani a aplicat exact contrariul. I s-a aratat acu' ca trebuie sa schimbe orasul. Probabil ca nu a aflat ca un oras nu e acelasi lucru cu o pereche de ciorapi jegosi intr-o pereche de cizme de cauciuc. Nu poti sa-l schimbi dupa cum vrea muschii tai. Intai iti trebuie oameni competenti care sa vrea sa faca ceva si pe urma iti trebuie bani. DAR in primul si in primul rand iti TREBUIE COLOANA VERTEBRALA DREAPTA SI CULTURA IN TARTACUTA. Ca sa schimbi urbanistic un oras ca Suceava iti trebuie o viziune pe cel putin 25 de ani. Ori Lungu si echipa lui de ciubucari din primarie au o singura viziune: BANUL IMEDIAT!!!!
8.   Stiu ce-o sa zica trimis de
(12 mai 2008, 23:08:15
O sa spuna ca astia 4 ani a fost liberal nemernic,i-a spurcat pe Flutur si pe Base,acuma i-a venit mintea la cap,asa cum a facut cismele,fantani si carute false,o sa faca si niste spatii verzi(cu colorant)false,din lemn,niste parcari false,o sa transforme orasul de n-o sa-l recunoasteti!(de asta mi-e frica,zau)asa ca votati-l,saracul,drumurile sunt proaste de la inghet-dezghet,fenomen intalnit preponderent la noi,alti-s norocosi,alte orase au doar luna mai sau iunie tot anul,asa ca votati-l,e gospodar,l-a facut gospodar si pe fra-su,dar la un singur lucru sa fiti atenti;cand vorbeste,dati-va mai in spate sau deschideti umbrela,ca stucheste!
9.   Astept un raspuns pertinent trimis de
(13 mai 2008, 15:21:43
Va rog sa-mi spuneti care este primarul cel mai in masura sa faca treaba mai buna decat a facut domnul primar Lungu.Sa-mi spuneti si ce proiecte are acel primar ca sa putem dialoga.
9.1  RE: Astept un raspuns pertinent trimis de
(13 mai 2008, 19:51:28
Care sunt proiectele bune, gandite de primarul in functie ,de credeti ca ar fi cel mai bun pentru un nou mandat. Motivati. Descrieti cateva proiecte finalizate in cei patru ani de mandat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei