Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mai 2008 - Anul XIII, nr. 107 (3788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Olimpicii susţin examenul de bacalaureat în sesiunea specială din perioada 19-29 mai

Vineri, 9 Mai 2008 (13:30:50)


Elevii din loturile lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele şcolare şi competiţiile sportive internaţionale vor susţine examenul de bacalaureat în sesiunea specială din perioada 19-29 mai, organizată la Colegiul Naţional "Ienăchiţă Văcărescu" din Târgovişte, informează Ministerul Educaţiei.
  Sesiunea se adresează celor 203 absolvenţi de clasa a XII-a, selecţionaţi în vederea stabilirii loturilor olimpice care vor reprezenta România la olimpiadele de astronomie şi astrofizică, biologie, geografie, matematică, fizică, chimie, informatică, limba rusă şi sport, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT).

"Aceşti elevi îşi vor asuma întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care vor fi elaborate subiectele de examen. De asemenea, conducerea unităţii şcolare din care provine candidatul răspunde de încheierea situaţiei şcolare a acestuia în timp util", precizează MECT în comunicatul citat.

Fondurile pentru serviciile de cazare şi masă vor fi asigurate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi MECT, iar cele pentru transportului , de Inspectoratul şcolar judeţean sau şcolile din care provin candidaţii.

Înscrierea va avea loc în perioada 15 - 18 mai, la secretariatul Colegiului Naţional "Ienăchiţă Văcărescu" din Târgovişte. Elevii vor susţine probe la disciplinele de concurs stabilite de Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat.

Astfel, în 19 mai va avea loc proba la limba şi literatura română (probă orală), în 20 mai - la limba modernă (probă orală), în 21 mai - limba şi literatura maternă (probă orală), în 22 mai - limba şi literatura română (probă scrisă), în 23 mai - proba obligatorie a profilului (scrisă), 26 mai - proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (probă scrisă sau practică), 27 mai -proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, alta decât cele susţinute anterior (scrisă sau practică) şi în 28 mai - proba la limba şi literatura maternă (scrisă). Afişarea rezultatelor şi depunerea contestaţiilor va avea loc în 28 mai (după ora 18.00), iar în 29 mai sunt programate rezolvarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olimpicii susţin examenul de bacalaureat în sesiunea specială din perioada 19-29 mai .
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olimpicii susţin examenul de bacalaureat în sesiunea specială din perioada 19-29 mai0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei