Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mai 2008 - Anul XIII, nr. 107 (3788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Braşovul ar putea găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret, în 2013

Vineri, 9 Mai 2008 (18:18:26)

O delegaţie austriacă, însoţită de ambasadorul Austriei la Bucureşti, Martin Eichtinger, a analizat, vineri, cu autorităţile locale braşovene posibilitatea ca oraşul de sub Tâmpa să găzduiască, în 2013, Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret, eveniment care ar trebui pregătit din acest an. 
  Pentru a intra în cursa pentru a deveni gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret, Braşovul trebuie să aibă aeroport, patinoar, capacitate de cazare, infrastructură ş.a, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ambasadorul Austriei la Bucureşti, Martin Eichtinger, consilierul comercial al ambasadei Austriei în România, ing. Magister Walter Friedl şi preşedintele Comitetului Olimpis Austriac, dr. Leo Wallner au fost însoţiţi de o delegaţie formată din aproximativ 70 de persoane, reprezentanţi ai 40 de firme şi asociaţii din Austria, care au analizat zona din toate punctele de vedere, în principal al infrastructurii şi al capacităţii de asigurare a tuturor cerinţelor impuse de o competiţie de o importanţă atât de mare.

În funcţie de aceste evaluări, Braşovul va deveni candidat pentru a găzdui competiţia din anul 2013, după care îi vor creşte serios şansele de a găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă din anul 2022.

Braşovul a mai găzduit în trecut competiţii sportive importante, însă nu la un nivel atât de mare. De exemplu, în anul 1951, Braşovul a fost gazda Jocurilor Universitare de Iarnă, iar în 1980, a găzduit Universiada de vară, un fel de "daciadă" adresată studenţilor.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, s-a întâlnit cu ambasadorul Austriei la Bucureşti şi cu delegaţia olimpică austrică pentru a prezenta oportunităţile oferite de Braşov, ca posibilă viitoare gazdă a Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret din 2013.

"Mai am 20 de zile din acest mandat, însă acest proiect mă obligă să fac tot ce ţine de mine pentru a aduce jocurile olimpice la Braşov. Acum am încă un motiv să lupt pentru cîştigarea alegerilor, pentru a putea organiza aici un eveniment atît de important pentru România", le-a spus primarul Braşovului membrilor delegaţiei austrice şi reprezentanţilor Comitetului Olimpic Român care îi însoţeau.

Dacă va trece de evaluările ale austriecilor, Braşovul ar fi în centrul atenţiei mondiale timp de câţiva ani, cât durează pregătirile pentru Jocurile Olimpice de Iarnă şi, apoi, pe perioada competiţiei.

În plus, ar găzdui sportivi, oficialităţi şi spectatori, toţi contribuind la dezvoltarea zonei din punct de vedere turistic şi nu numai.

"Suntem pregătiţi să facem ceea ce trebuie pentru ca aceste lucruri să se întâmple şi să nu avem nici un fel de probleme la momentul respectiv. Vom avea patinoar olimpic, capabil să găzduiască inclusiv competiţii de acest nivel. Execuţia lui începe în maximum o săptămînă, pentru că am dorit ca acest lucru să se întîmple în timpul mandatului meu, pentru a fi sigur că patinoarul va exista, indiferent de ce se va întîmpla la scrutinul din iunie. Braşovul este declarat cel mai frumos oraş din România, iar acest lucru va putea cîntări, la rîndul său, în luarea deciziei Dumneavoastră. În plus, vă asigur că municipalitatea, toate autorităţile publice şi toate instituţiile, private sau nu suntem foarte interesaţi de acest eveniment, care ar reprezenta un motiv de mîndrie pentru Braşov şi pentru România", a declarat George Scripcaru la întîlnirea cu oficialităţile austriece.

Delegaţia austriacă s-a declarat plăcut impresionată de frumuseţea munţilor Carpaţi şi de felul în care arată Poiana Braşov şi municipiul Braşov.

"Noi, membrii Comitetului Olimpic Austriac, privim cu admiraţie spre Braşov şi România şi vă asigur că vom reveni pentru a schia pe pârtiile din zona Braşov. Nu am ştiut că Braşovul este atât de frumos şi constat asta acum, cu surprindere. Vă mulţumim că ne-aţi întîmpinat cu imnul neoficial al Austriei, valsul vienez şi pentru că sprijiniţi jocurile de iarnă pentru tineret. Apreciem faptul că în această zonă sporturile de iarnă sunt la mare preţ", a declarat preşedintele Comitetului Olimpic Austriac, Leo Wallner.

Ambasadorul Austriei la Bucureşti, Martin Eichtinger, s-a declarat un susţinător al Braşovului în cursa pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret.

"Aici avem toate ingredientele pentru a obţine depunerea candidaturii, mai ales că autorităţile locale sunt foarte interesate de acest proiect. Din delegaţia austriacă fac parte şi experţi în infrastructură, care vă stau la dispoziţie pentru orice problemă", a spus ambasadorul Austriei.

Dacă oraşul Braşov va obţine dreptul de a găzdui Jocurile de Iarnă pentru Tineret din 2013, acestuia i se vor alătura oraşele Predeal, Râşnov, Azuga, Sinaia şi Buşteni, care vor găzdui, la rândul lor, câteva dintre probele competiţiei. De exemplu, oficialii ar putea fi cazaţi la un hotel din Poiana Braşov, iar oraşul Braşov, prin viitorul patinoar olimpic, ar putea găzdui competiţiile de patinaj artistic sau hochei pe gheaţă. La Râşnov s-ar putea desfăşura probele de sărituri, iar celelalte staţiuni din zona Braşov ar putea fi gazda altor probe din competiţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Braşovul ar putea găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret, în 2013.
 Vizualizări articol: 789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Braşovul ar putea găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret, în 20130.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei