Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 apr 2008 - Anul XIII, nr. 77 (3758)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un escroc a încercat executarea silită a Ministerul Finanţelor în baza unor cambii false

Marţi, 1 Aprilie 2008 (17:24:27)

Reprezentul unui grup financiar a obţinut investirea cu formulă executorie a unor cambii false, inducând în eroare notari, magistraţi sau executori judecătoreşti, iar în baza acestor mijloace de plată a încercat să dobândească 10 milioane de euro în urma executării silite a Ministerului Finanţelor.
  Procurorii din cadrul Serviciului teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată pe Ion Răducanu Şinculeţ - un escroc condamnat deja la şapte ani de închisoare pentru fapte similare - este acuzat de înşelăciune şi fals sub semnătură privată.

Potrivit unui comunicat de marţi al DNA, în perioada septembrie - octombrie 2003, Ion Răducanu Şinculeţ, ar fi întocmit, în numele Grup Sicomiga Single Man ltd şi GSM ltd, mai multe acte care conţin date nereale (contracte de asociere, contracte de împrumut credal), prin inducerea în eroare a reprezentanţilor a trei societăţi comerciale din Constanţa şi a încredinţat spre folosire instrumente de plată false, încercând astfel să obţină pentru sine şi pentru alţii suma de 10.080.000 de euro din conturile Ministerului Finanţelor Publice.

Demersurile inculpatului nu şi-au produs rezultatul ca urmare a contestaţiilor formulate de minister, acţiuni ce au fost soluţionate favorabil, unele fiind încă în stare de judecată.

Potrivit DNA, Ion Răducanu Şinculeţ, asumându-şi calitatea de reprezentant al unui grup financiar care urmărea efectuarea de plasamente, a semnat contracte de asociere întocmite cu date fictive, cu cele trei societăţi comerciale şi, ca urmare a folosirii înscrisurilor false, ar fi emis sau ar fi solicitat investirea cu formulă executorie a unor mijloace de plată mai puţin folosite în tranzacţiile financiare, cum ar fi cambiile, prin inducerea în eroare atât a reprezentanţilor agenţilor economici, cât şi a unor notari, magistraţi sau a unor executori judecătoreşti.

În conformitate cu respectivele contracte, arată DNA, inculpatul a dobândit pentru sine 51 la sută din valoarea totală de 10.080.000 de euro care ar fi rezultat în urma executării silite a Ministerului Economiei şi Finanţelor Publice, în baza documentelor de plată - cambii întocmite în fals.

Asupra vinovăţiei lui Răducanu Şinculeţ se va pronunţa Tribunalul Constanţa, care îl va judeca pentru fapte concurente cu cele pentru care a fost deja condamnat la şapte ani de detenţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un escroc a încercat executarea silită a Ministerul Finanţelor în baza unor cambii false.
 Vizualizări articol: 598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un escroc a încercat executarea silită a Ministerul Finanţelor în baza unor cambii false0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei