Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 apr 2008 - Anul XIII, nr. 77 (3758)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinii

Onofrei: Intabularea terenurilor retrocedate ar trebui să fie gratuită

Marţi, 1 Aprilie 2008 (18:05:11)
Prefectul judeţului Suceava, Orest Onofrei, consideră că persoanele cărora li se retrocedează suprafeţele de teren confiscate ar trebui să fie scutite de la plata taxelor notariale pentru intabulare. Onofrei a precizat că va înainta Guvernului această solicitare, venită din partea celor cărora li s-a restituit dreptul de proprietate asupra unor terenuri. Prefectul a explicat că Executivul ar trebui să ia în considerare eliminarea taxelor de intabulare pentru cei cărora li s-a retrocedat terenul, cu atât mai mult cu cât o astfel de măsură a fost prinsă în programul de guvernare. „Nu cer Guvernului să-şi respecte promisiunea. Noi doar transmitem Guvernului ceea ce spun oamenii. Am discutat şi cu ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, şi răspunsul este acelaşi. Este o măsură prinsă în programul de guvernare, dar trebuie să se găsească resursele pentru că vorbim de bani foarte mulţi”, a spus Orest Onofrei. În opinia acestuia, o astfel de măsură ar constitui o „reparaţie morală completă” pentru cei care îşi primesc proprietăţile înapoi. Mai mult, prefectul a spus că existenţa unor taxe mari pentru intabulare face ca foarte multe terenuri să nu fie înscrise în Cartea Funciară. „Sunt oamenii care au primit înapoi terenurile, nu au bani pentru intabulare şi se trezesc mai devreme sau mai târziu că, atunci când se duc la Cartea Funciară, proprietarul respectivelor suprafeţe este altul”, a subliniat prefectul de Suceava. El a adăugat că o problemă similară, legată de nivelul ridicat al taxelor notariale, este şi în cazul producătorii agricoli care solicită moştenirea cotei de lapte. Onofrei a explicat că, de cele mai multe ori, taxele notariale care trebuie plătite în acest caz sunt mai mari decât valoarea cotei de lapte. Prefectul de Suceava a spus că atât în cazul intabulării terenurilor, cât şi a taxelor notariale pentru moştenirea cotei de lapte ar fi necesară modificarea legislaţiei în vigoare.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei: Intabularea terenurilor retrocedate ar trebui să fie gratuită.
 Vizualizări articol: 1384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Onofrei: Intabularea terenurilor retrocedate ar trebui să fie gratuită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   X trimis de
( 2 apr 2008, 09:49:29
Domnule prefect intabulativa cu toata curtea colegiului Petru Rares acum cit mai sinteti in functie ca poate dupa ce veti fi ce sinteti ( un medic veterinar) puteti face niste ferme de vaci, Iaz fara ferma este cam putin

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei