Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 apr 2008 - Anul XIII, nr. 77 (3758)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Închisă

Tabăra Bucşoaia nu va funcţiona în această vară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În vara acestui an, tabăra suceveană de la Bucşoaia va rămâne închisă, şi aceasta din cauză că centrul de agrement nu are autorizaţie sanitară de funcţionare, iar Direcţia Judeţeană pentru Tineret nu dispune de fondurile necesare efectuării lucrărilor în vederea obţinerii autorizaţiei.

Autoritatea Naţională pentru Tineret nu a mai prins tabăra Bucşoaia în lista centrelor de agrement în care elevii pot să-şi petreacă vacanţa în acest an.

Şeful Direcţiei Judeţene pentru Tineret Suceava, Marius Boghian, a declarat că „anul acesta am primit un buget de 25 de mii de lei, bani total insuficienţi pentru a putea începe sau efectua o parte dintre lucrările necesare obţinerii autorizaţiei de funcţionare a taberei”.

În ceea ce priveşte problema apei potabile din tabără, care nu corespundea cerinţelor de calitate impuse de ASP, directorul Boghian a precizat că „această problemă s-a rezolvat, pentru că în tabără s-a pus staţie epurare cu ultraviolete”. Şi blocul alimentar şi cantina taberei au fost renovate şi igienizate, însă directorul Marius Boghian a spus că în tabără mai trebuie efectuate foarte multe lucrări de renovare, amenajare şi igienizare, însă fondurile de care Direcţia pentru Tineret dispune sunt prea mici pentru acoperirea cheltuielilor.

 

Ultimele fonduri pentru investiţii s-au alocat în 2003

Singurele fonduri acordate pentru investiţii au fost alocate în tabăra de la Bucşoaia în anul 2003, când s-au făcut lucrări pentru reabilitarea reţelei de apă şi canalizare din tabără. La acea dată s-au alocat de la Bucureşti 370 de mii de lei (3,7 miliarde de lei vechi), pentru proiectul de reabilitare a reţelei de apă, dar s-au plătit doar 200 de mii de lei, (2 miliarde de lei vechi), iar diferenţa se achită şi acum, în tranşe anuale, de către Autoritatea Naţională pentru Tineret. De asemenea, s-au mai alocat anul trecut încă 50.000 de lei pentru amenajarea unui parc de distracţii pentru elevi, situat în incinta taberei de la Bucşoaia.

Practic, de ani buni de zile, tabăra Bucşoaia a fost lăsată de izbelişte, iar Autoritatea Naţională pentru Tineret nu a mai alocat bani pentru investiţii în tabără. Singurele fonduri primite sunt pentru întreţinere şi plata angajaţilor.

Tabăra Bucşoaia este cel mai mare complex turistic pentru tineret din ţară, care se întinde pe o suprafaţă de 14 hectare. Terenul a aparţinut Casei Regale, şi a fost donat de către Carol al II-lea statului român. DJT Suceava are în administrare acest teren, iar clădirile îi aparţin. DJT Suceava mai are în administrare şi Tabăra Rusca din Dorna Arini şi Tabăra Balada din Gura Humorului, complexe turistice pentru tineret care, potrivit directorului Boghian, se află şi ele în starea avansată de deteriorare şi care de asemenea, nu au primit bani pentru investiţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabăra Bucşoaia nu va funcţiona în această vară.
 Vizualizări articol: 2047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tabăra Bucşoaia nu va funcţiona în această vară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Performerii de azi ... trimis de
( 1 apr 2008, 12:23:29
Nimic nu mai anima sufletele celor care ne conduc ! Inimi de piatra !
2.   SAU POATE ALTE INTERESE trimis de
( 1 apr 2008, 15:01:25
ERA UN PUNCT CUNOSCUT DIN BUCOVINA

NEPASARE...SAU POATE INTERESE ASCUNSE...
3.   ODIHNA trimis de
( 1 apr 2008, 16:18:51
Inca un an de chiul.I-au banii de pomana salariatii de acolo.Mai bine ar inchide de tot tabara bucsoaia sau sa o dea sa o cumpere cineva.Pacat de locul ala frumos.
4.   Intrebare trimis de
( 1 apr 2008, 21:38:42
dar mai va functiona ceva vara aceasta in frumoasa bucovina?
5.   Nepasare trimis de
( 1 apr 2008, 23:13:10
.........da ce sa faca copii in tabara daca in oras e pustiu ?..........a fost odata o tabara frumoasa in bucovina,acum se multumesc sa o declare inchisa.pacat
6.   Salvati o perla a Moldovei trimis de
( 2 apr 2008, 00:55:28
Oare numai sa ne plingem de mila suntem buni sau putem face ceva pentru ca tabara BUCSOAIA sa renasca ,de sponsorizari ati auzit sau nu are rost sa ,se sponsorizeze o ,,perla a Moldovei "acum cit inca se mai poate salva ceva de acolo, am fost am vazut tabara in 2007 Marius Boghian a incercat cit i-a stat in putere sa faca din paragina de acolo un loc de care sa se bucure copii .Asa ca nu mai faceti comentarii acide mai bine ati veni cu solutii viabile pentru ca se gasesc bani pentru toate mofturile parlamentarilor dar pentru ceea ce este nevoie nu .D-le Mirza fa ceva util daca vrei ca electoratul sa te mai sustina si mai lasati culorile politice cind e vorba de a pune osul la treaba.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei