Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 apr 2008 - Anul XIII, nr. 77 (3758)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Forumul Transatlantic "Conferinţa de la Bucureşti" şi-a început lucrările

Marţi, 1 Aprilie 2008 (19:02:34)

Forumul Transatlantic "Conferinţa de la Bucureşti" şi-a început, marţi, lucrările, la Cercul Militar Naţional, în deschidere rostind un discurs şi preşedintele Traian Băsescu.
  Printre cei prezenţi la deschiderea Conferinţei, care are loc la Sala de Marmură a Cercului Militar, se numără ambasadorul român la NATO, Sorin Ducaru, fostul preşedinte Emil Constantinescu, precum şi secretarul general al PSD Titus Corlatean, eurodeputaţii PSD Ioan Mircea Paşcu şi Adrian Severin, secretarul executiv al PD-L Elena Udrea.

Transatlantic Forum "Conferinţa de la Bucureşti", organizată de German Marshall Fund în perioada 1 - 3 aprilie, va beneficia de prezenţa unui număr de 275 de participanţi din 34 de ţări, dintre care nouă şefi de stat.

La Conferinţă vor participa nouă şefi de stat şi de guvern, printre care Traian Băsescu, Hamid Karzai (Afganistan), Mihail Saakaşvili (Georgia), Valdis Zatler(Letonia), Toomas Hendrik Ilves (Estonia).

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a confirmat participarea la Conferinţă, el urmând să rostească un discurs în dimineaţa zilei de 2 aprilie.

Printre oficialii de rang înalt a căror prezenţă a fost confirmată se numără secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, preşedintele Comisiei de forţe strategice din Camera Reprezentanţilor, Ellen Tauscher, ministrul de Externe al Armeniei, Vartan Oskanian, premierul croat Ivo Sanader, premierul Canadei, Stephen Harper, ministrul de Externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski, ministrul de Externe al Turciei, Ali Babacan, şi Boris Tarasiuk, membru al Radei ucrainene.

La eveniment sunt aşteptaţi 24 de miniştri şi parlamentari, printre care şi şeful diplomaţiei de la Bucureşti, Adrian Cioroianu. Printre participanţi se vor număra şi 40 de şefi de institute de cercetare şi organizaţii.

În cursul nopţii de marţi spre miercuri sunt programate trei "night owl sessions", care se vor desfăşura în paralel.

În cea de a doua zi a conferinţei este aşteptat şi un discurs al premierului Tăriceanu. Ulterior sunt programate sesiuni axate pe teme precum extinderea NATO, problemele strategice ale Alianţei şi Afganistanul. Cea de-a treia şi ultima zi a conferinţei va avea ca teme de dezbatere problema parteneriatelor, apărarea antirachetă şi Rusia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Forumul Transatlantic "Conferinţa de la Bucureşti" şi-a început lucrările.
 Vizualizări articol: 615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Forumul Transatlantic "Conferinţa de la Bucureşti" şi-a început lucrările0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei