Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 apr 2008 - Anul XIII, nr. 77 (3758)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: România îşi va reconfirma angajamentul în Afganistan la summit-ul de la Bucureşti

Marţi, 1 Aprilie 2008 (20:47:30)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi, la deschiderea Formului Transatlantic organizat de The German Marshall Fund, că România, ca stat care participă în Afganistan din 2002, se alătură aliaţilor săi pentru a reconfirma, la summit-ul de la Bucureşti, angajamentul său ferm în această privinţă.
  "Ca stat care participă în Afganistan începând cu anul 2002, România se alătură aliaţilor săi pentru a reconfirma cu ocazia acestui summit, angajamentul nostru ferm şi viziunea unitară asupra succesului, alături de partenerii noştri", a spus Băsescu.

El a arătat că succesul NATO în Afganistan este crucial pentru viitorul acestei ţări, pentru războiul pe care NATO îl poartă împotriva terorismului şi implicit pentru securitatea NATO.

"Am realizat progrese notabile în angajamentul nostru ferm pentru Afganistan. Trebuie să ne asigurăm că progresul în Afganistan este ireversibil", a spus Băsescu, arătând că NATO a înţeles deja că securitatea europeană nu poate fi definită într-un sens strict geografic.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că România nu va fi un furnizor necondiţionat de trupe în continuare în Afganistan, spunând că ţara noastră este gata să pună forţe la dispoziţie, dar nu în timp ce alţii şi-au retras trupele sau le-au dislocat în zone mai puţin periculoase.

Băsescu a spus că planul pentru Afganistan va fi discutat în 2 aprilie, la Cotroceni, la întâlnirea informală a şefilor de stat şi de Guvern din NATO.

Întrebat cum va răspunde România unei eventuale solicitări privind suplimentarea trupelor pentru Afganistan, şeful statului a răspuns: "România nu va fi un furnizor necondiţionat de trupe în Afganistan."

El a amintit că, după summitul de la Riga, România şi-a respectat angajamentele asumate, suplimentând forţele militare trimise în Afganistan de la 500 la 780.

Traian Băsescu a spus că sigur se va veni o nouă propunere de suplimentare şi că România are deja o companie de aproximativ 120 de persoane. El a spus, însă, că România va pune această companie la dispoziţia NATO, dar nu în timp ce alţii nu răspund unor astfel de solicitări sau, în timp ce trupele româneşti sunt în sud, ei îşi ţin forţele în est, "unde nu se întâmplă mare lucru".

"Fac apel la aliaţi pentru a avea acelaşi tip de participare", a declarat şeful statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: România îşi va reconfirma angajamentul în Afganistan la summit-ul de la Bucureşti.
 Vizualizări articol: 664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: România îşi va reconfirma angajamentul în Afganistan la summit-ul de la Bucureşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei