Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mar 2008 - Anul XIII, nr. 75 (3756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stolojan: Vom analiza noua taxă auto, dar cerem în continuare restituirea banilor către cetăţeni

Duminică, 30 Martie 2008 (13:36:25)

 Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, duminică într-o conferinţă, că formaţiunea pe care o reprezintă va analiza noua formulă a taxei de primă înmatriculare ce va fi adoptată prin OUG, dar va solicita în continuare restituirea banilor cetăţenilor care au plătit această taxă ilegală.
  "Este incredibil să vedem un prim-ministru care în pofida avertismentelor de la Comisia Europeană, a hotărârilor luate de justiţia română privind taxa de primă înmatriculare, în pofida respingerii de către populaţie a unei taxe aberante, dă dovada, pe deplin, a lipsei de respect faţă de cetăţeni, un dispreţ incredibil", a declarat Theodor Stolojan.

El l-a acuzat pe premierul Tăriceanu că "trage în continuare de timp cât poate pentru a menţine în funcţiune o taxă care favorizează importatorii de maşini noi din România".

Stolojan a arătat că premierul Călin Popescu Tăriceanu a prezentat nu doar o dată scopul taxei de primă înmatriculare, care ar fi de protecţie a mediului.

"Este fals, este o manipulare a opiniei publice", a precizat liderul PDL, adăugând că "atât timp cât este în vigoare această taxă, Tăriceanu nu are dreptul să vorbească despre protejarea mediului, ci despre protejarea importatorilor de maşini noi".

El a mai afirmat că PDL îi cere premierului Călin Popescu Tăriceanu să anuleze această taxă nedreaptă şi să urgenteze prezentarea în Parlament a noii taxe de înmatriculare, rezultată în acord cu cerinţele Comisiei Europene.

Referindu-se la noua taxă care urmează să fie prezentată, sub forma unei OUG, în şedinţa de Guvern de luni, Theodor Stolojan a arătat că "PDL trebuie să vadă noua formulă şi să o analizeze".

"Vom cere în continare restituirea banilor plătiţi în mod nedrept de cetăţeni. Asta trebuie să facă Tăriceanu când va abroga această lege nelegală. Nu putem lăsa fiecare cetăţean să se ducă în justiţie şi să îşi cheltuiască banii", a spus Stolojan.

Noua formulă a taxei de poluare auto, care va fi discutată, luni, de Guvern în primă lectură, pune în acord prevederile legislaţiei româneşti cu obiectivele UE de reducere a poluării, cetăţenii nemulţumiţi având posibilitatea să se adreseze justiţiei, a declarat, vineri, premierul Tăriceanu.

Comisia Europeană a acceptat principiile ultimei formule de calcul a taxei auto propusă de Guvern, în care emisiile CO2 sunt luate în considerare la taxarea maşinilor Euro 4 şi Euro 3, criteriul principal de calcul fiind emisiile poluante, au declarat, anterior, agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stolojan: Vom analiza noua taxă auto, dar cerem în continuare restituirea banilor către cetăţeni .
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stolojan: Vom analiza noua taxă auto, dar cerem în continuare restituirea banilor către cetăţeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei