Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mar 2008 - Anul XIII, nr. 75 (3756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sulfina Barbu: Vlădescu, susţinut de Tăriceanu, a impus ca taxa auto să fie una fiscală

Duminică, 30 Martie 2008 (13:37:24)

 Fostul ministru al Mediului Sulfina Barbu (PDL) a declarat, sâmbătă, la Focşani, că taxa de înmatriculare nu a fost introdusă la solicitarea PD, ci a reprezentanţilor PNL, fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu şi actualulul ministru al Finanţelor, Varujan Vosganian.
  Sulfina Barbu a precizat că pentru introducerea acestei taxe s-a format, la solicitarea premierului Tăriceanu, un grup de lucru format din reprezentanţi ai ministerelor Transporturilor, Mediului, Internelor şi Finanţelor care a venit cu o propunere de taxă de mediu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sulfina Barbu a mai declarat că, iniţial, în anul 2006, taxa de mediu stabilită a fost una modică, dar a fost modificată la solicitarea expresă a reprezentanţilor primului-ministru.

"Prima propunere a fost ca taxa să fie una modică, iar banii să meargă la fondul de mediu, iar a doua propunere a fost ca să fie o taxă fiscală. Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a spus că trebuie să fie o taxă fiscală introdusă prin Codul fiscal. Acest lucru a fost impus de Vlădescu cu susţinerea primului-ministru Călin Popescu Tăriceanu", a afirmat Sulfina Barbu.

Ea a adăugat că au fost discuţii referitoare la această taxă. "S-a stabilit să nu ieşim public, ci să rezolvăm problemele în interiorul Guvernului. Încă mai funcţiona Alianţa", a spus Sulfina Barbu.

Fostul ministru al Mediului a menţionat că actualul ministru al Finanţelor, Varujan Vosganian, în calitate de preşedinte al Comisiei de buget-finanţe din Senat la acea vreme, a fost de acord cu creşterea taxei.

Sulfina Barbu a precizat că afirmaţiile premierului Călin Popescu-Tăriceanu, "că nu vrea să umple România de rable", sunt populiste.

"Declaraţiile populiste ale lui Tăriceanu, precum că nu vrem să umplem România de rable, este contrazisă de formula de calcul pe care o vor aproba în cursul săptămânii viitoare. Cele mai taxate vor fi maşinile noi, adică românii vor fi sancţionaţi că doresc maşini noi, iar cele mai puţin taxate vor fi maşinile vechi", a mai afirmat Sulfina Barbu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sulfina Barbu: Vlădescu, susţinut de Tăriceanu, a impus ca taxa auto să fie una fiscală.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sulfina Barbu: Vlădescu, susţinut de Tăriceanu, a impus ca taxa auto să fie una fiscală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei