Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mar 2008 - Anul XIII, nr. 75 (3756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Acuze

Tofan, acuzat că a folosit Poliţia Comunitară la distribuirea de pliante electorale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Fălticeni, fostul liberal Vasile Tofan, care candidează la un nou mandat, dar din partea PD-L, a fost acuzat că a distribuit materiale electorale cu ajutorul Poliţiei Comunitare pe care o are în subordine. Acuzaţiile au fost lansate de deputatul PSD de Suceava, Ioan Stan, care a declarat că în această acţiune au fost folosiţi toţi angajaţii Poliţiei Comunitare, de la şef până la ultimul salariat. Stan critică acest mod de lucru al primarului de Fălticeni, pe care-l consideră ilegal şi imoral.

„Este vorba de un pliant pe care l-a împânzit primarul Tofan în oraş sub forma unui raport al activităţii dumnealui în cei patru ani de mandat. Nimic anormal dacă nu ar fi folosit lucrătorii Poliţiei Comunitare, începând de la şef până la ultimul salariat al acestui organism. Au împărţit pliantele făcând chiar şi propagandă electorală. Nu ştiu dacă în fişa postului Poliţiei Comunitare există asemenea obligaţii de serviciu”, a declarat Stan.

 

Stan îi recomandă lui Tofan să nu mai mintă populaţia

Parlamentarul social democrat îi recomandă lui Vasile Tofan să nu mai sucească minţile fălticenenilor cu minciuni, pentru că nu-l mai crede nimeni.

„Domnul Tofan să lase injuriile la adresa cetăţenilor, pentru că în cei patru ani de mandat nu şi-a făcut cu nimic simţită prezenţa. Chiar şi acel pliant cu realizări pe care l-a distribuit în cutiile poştale ale oamenilor prezintă minciuni. Cea mai mare realizare a dumnealui, potrivit celor scrise în pliant, a fost acea asanare a reziduurilor cianhidrice, care a fost de fapt realizarea Guvernului Năstase. Vasile Tofan nu a făcut altceva decât să taie panglica”, a spus Ioan Stan.

 

Adomnicăi vede caracterul duplicitar al lui Tofan

De Vasile Tofan s-a legat şi deputatul PSD Mirela Adomnicăi. Aceasta l-a acuzat pe primarul de Fălticeni de duplicitate în condiţiile în care la distanţă de doar câteva zile edilul şef a dispus tăierea unor copaci din parcul Nada Florilor fără autorizaţie, primind şi amendă pentru acest lucru, pentru ca mai apoi să participe la o acţiune de plantare de pomi alături de „primul silvicultor al ţării, senatorul Gheorghe Flutur”.

„Atrag atenţia că memoria electoratului nu este aşa de scurtă. Electoratul va şti să aleagă şi să facă diferenţa între PD-L-istul Tofan, aflat în campanie electorală, şi primarul Tofan, aflat în exerciţiul funcţiunii, care găseşte scuze pentru nerespectarea legii, motivând că acea amendă aplicată de Garda de Mediu ar fi fost justificată, în condiţiile în care scopul defrişării ar fi fost pentru construirea unor vile sau spaţii comerciale, dar încălcarea legii este scuzabilă în momentul în care acolo va urma să se ridice o sală polivalentă deşi în municipiul Fălticeni există suficiente spaţii care ar fi putut fi folosite în acest scop”, a spus Adomnicăi.

 

„M-am obişnuit deja cu veşnica poziţie de tuşier pe scena politică locală a deputatului Ioan Stan”

Contactat telefonic, primarul Vasile Tofan a declarat că „m-am obişnuit deja cu veşnica poziţie de tuşier pe scena politică locală a deputatului Ioan Stan”.

Tofan a precizat că scrisoarea adresată cetăţenilor municipiului Fălticeni nu are caracter electoral, ci este un instrument de informare a opiniei publice prevăzut de Legea privind transparenţa decizională în administraţia publică.

Vasile Tofan a mai subliniat că, „la modul cum gândeşte deputatul Stan, orice ar face un primar în funcţie într-un an electoral poate fi interpretat ca activitate electorală”.

Edilul fălticenilor a subliniat că „pliantele de informare publică au fost distribuite de agenţii comunitari deoarece expedierea lor prin serviciul Infadres ar fi costat bugetul local peste o sută de milioane de lei vechi”. Tofan a mai arătat că distribuirea s-a făcut transparent, la lumina zilei, şi că, „dacă aş fi dorit să distribui materiale electorale aş fi făcut-o noaptea, plătind profesionişti ai PSD în materie”.

În ce priveşte minciunile cu care ar suci minţile electoratului, Vasile Tofan a declarat că „cetăţenii vor fi aceia care vor decide cine minte şi cine nu” şi a adăugat că, „în privinţa aportului la dezvoltarea municipiului, nu cunosc o altă realizare a deputatului Stan decât transformarea vilei acestuia în pensiune, cu fonduri PHARE”. Referitor la tăierea unor copaci din zona „Nada Florilor”, Tofan a explicat că a făcut deja publice motivele acţiunii, reamintind că în vecinătatea stadionului se va construi o sală de sport polivalentă. Primarul Tofan a încheiat spunând că apreciază feminitatea doamnei Mirela Adomnicăi, dar că nu crede că a auzit de un om politic pe care să-l cheme Mirela Adomnicăi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tofan, acuzat că a folosit Poliţia Comunitară la distribuirea de pliante electorale.
 Vizualizări articol: 2043 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tofan, acuzat că a folosit Poliţia Comunitară la distribuirea de pliante electorale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine mincinosule! trimis de
(29 mar 2008, 11:47:33
acest raport de activitate este plin de minciuni! Falticeniul arata groaznic fara parcari,locuri de joaca pt. copii,posibilitati de relaxare si distractie pentru tineret,locuri de munca etc.Acest individ numit primar a reusit recordul ca atunci cand toata lumea pune asfalt peste pietris,el sa puna pietris peste asfalt!Noroc ca scapam acusi de el ca altfel ajungeam ca in Afganistan!
2.   ASTA N-ARE RUSINE!!! trimis de
(29 mar 2008, 13:12:37
Inainte sa fie primar,Vasile Tofan era un om de onoare! Functia asta insa l-a facut sa isi piarda onoarea,rusinea si cinstea,iar caracterul sau a devenit mizerabil.nu are calitatile necesare pentru a fi un bun primar: este moale,nehotarat,slab organizator,se inconjoara de oameni lingusitori si nepriceputi,iar mai nou a devenit mincinos si nesimtit!nimeni nu i-a simtit prezenta cu nimic aproape 4 ani,iar acum brusc a devenit interesat de Falticeni.nu va lasati pacaliti falticineni de acest individ ca vedeti si voi cum ajuns urbea noastra.poate o mai putem salva sa devenim ce am fost odata si mai mult decat atat.
2.1  RE: ASTA N-ARE RUSINE!!! trimis de
(29 mar 2008, 13:22:47
cat a fost primar a invatat sa fure! stiu si altii,dar macar mai fac ceva si pentru oameni! oricum ascundeti gainile ca acum e in partidul ucigasului-sef de gaini pe bani publici,renumitul flutur spaima padurilor Bucovinei!
3.   Primarul-trompeta trimis de
(29 mar 2008, 14:26:56
nici nevastasa nu il mai voteaza pe acest primar trompeta! mare teapa a luat fluturas cu racolarea acestui lesinat!
4.   IN ORICE EXISTA SI BIE SI RAU trimis de
(29 mar 2008, 17:40:34
NU ZIC CA A FACUT NUMAI BINE! CUM NU ZIC CUM CA N-A FACUT SI RAU!

Nu-l cunosc personal pe primarul nostru, dar pare un om onest, preocupat de starea orasuluyi.Ceea ce este un plus: in toti acesti ani de cand este primar a fost in permanenta preocupat de situatia din scolile din oras; a gradinitelor;

vorbeste dl stan de acelasi PSD care ne-a lasat datori vanduti cand au pierdut alegerile?

si cine vorbeste de cinste?DL STAN? .....BUNA GLUMA!!!!!!

D-LE TOFAN ; ati facut mult bine; e drept ca puteati face mai mult.....sunt sigura ca veti face inca multe lucruri bune pentru falticeni in urmatorii ani!

sanatate si numai de bine!
5.   CATA IPOCRIZIE!! trimis de
(29 mar 2008, 19:15:08
Intradevar a fost preocupat de soarta scolilor si gradinitelor! la fel cum sunt eu foarte preocupat de curatenia de la vila lui Becali! dar nu fac nimic pentru asta ! la fel si primarul! stiti ca suntem singurul municipiu din tara in care cadrele didactice nu primesc tichete cadou? iar cele mai frumoase scoli si gradinite sunt in localitatile cu primar PSD.Cu o singura exceptie: Colegiul Agricol din Falticeni unde este director tot un mebru PSD: Mihai Vitcu! Omul sfinteste locul,altii raman vesnic doar "preocupati'!!!!
6.   Alegeri trimis de
(29 mar 2008, 20:07:51
lasa mai cetatene, ca Ghilea e candidat sa fie acum, da rla lansare oficiala a candidatului PSD la Primaria FAlticeni va fi Vitcu. Si atunci om vedea ce face
7.   Ghilea castiga! trimis de
(29 mar 2008, 21:22:58
PSD a facut cea mai buna alegere de primar de la revolutie incoace.Dl. Ghilea va castiga din primul tur.Este intradevar cea mai buna solutie pentru Falticeni.E timpul sa-si demonstreze valoarea.
8.   Casierii primarului trimis de
(29 mar 2008, 21:27:25
acele milioane de euro alocate pentru drumuri(din 20 reale au fost recunoscute 6)nu cumva sant banii de campanie ai partidului?cati metri de trotuar a reparat acest TOFAN? cate jeep-uri sau luat din banii dati pe peticirile asfaltice ? se vad prin oras conduse de acolitii sai...
9.   Lume de nimic trimis de
(29 mar 2008, 21:52:54
Daca Tofan ramanea in zdrentele PNL si facea jocul PSD, era caracterizat de voi, foarte bun.
Daca Tofan trecea in partidul ****** PSD/PCR era cel mai bun om din Suceava.

Fiindca a ales un partid cu oarecare credibilitate, PDL, Tofan automat a devent (in ochii sagetilor PSD/PNL) gorila Falticeni.
Comentariile voastre aici nu reprezinta vointa multimii, ci mai degraba o exprimare de gasca sau de partid, lume care formeaza conruptia.
Sa v-o dea **************
9.1  RE: Lume de nimic trimis de
(29 mar 2008, 22:01:17
acest individ platit de penalul flutur reflecta perfect modul in care acest partid de scursuri,tradatori si mafioti intelege sa faca politica.Prin santaj,amenintari si expresii de mahala! Suceveni nu votati aceasta gasca de dictatori ca sa dus cu libertatea castigata la Revolutie! Cat pt. tine briceag mi-e mila de tine! locul tau e la ospiciu sau la zoo!
10.   Sa curga banii !!!! trimis de
(29 mar 2008, 22:06:10
sa vedeti ce campanie o sa isi faca tov. tofan! ce-o sa mai curga banii! n-a facut nimic in oras,a furat,a pus banii la ciorap si impreuna cu banii lui flutur de la hotia cu gripa aviara vrea sa ne mai prosteasca odata! NU AVETI VOI ATATIA BANI CAT PUTEM NOI VOTA!!! RUSINE SA VA FIE !!!!
11.   Pt briceag trimis de
(29 mar 2008, 22:18:05
briceag ***** lui TOHAN si mandea lui FLUTUR din ***** pd-l-isti cu miros de **** politice,,,******
12.   Oportunistul trimis de
(29 mar 2008, 23:00:35
multe a mai facut TOFAN pentru oras, s-a preocupat sa-i rasplateasca pe cei ce l-au sponsorizat in campania trecura ,dandu-le servicii banoase, aprimit in audienta pe cei cu probleme stand picior peste picior , cu tigara in gura si in timp ce ei se jeluiau el se gandea cum sa mai prinda un mandat de primar , a lingusit bine , iar acum se lauda in loc sa-si vada de afacerile lui .Nu ne mai prostesti, secretarule de U T C.
13.   Stand-by trimis de
(29 mar 2008, 23:05:46
Buna seara, D.H. - administrator. Am trimis un mesaj, ar fi trebuit sa apara la etajul 14. Ati stins lumina? "Ora Pamantului" a fost intre 20 si 21.
14.   Obscen, dar cu fundita trimis de
(29 mar 2008, 23:18:51
Spuneti la subsolul paginii ca interziceti folosirea unui limbaj obscen. Ce a postat DL BRICEAG ('Sa v-o dea mandea la toti pe la mustata...') sau COHONES, care macar si-a ales corect numele (... briceag de ras ouale...) nu este OBSCEN? Este doar OB sau OBCS?
15.   Concluzii 1.1 trimis de
(29 mar 2008, 23:38:48
OK, mai incerc o data! Buna seara din nou, ma numesc CERBERUS, pentru cine vrea sa stie ce inseamna (in special pentru FALTICINEAN, oare corect nu e FALTICENEAN?), e ceva legat de Hades, de sufletele care doar intra fara sa mai poata iesi etc.). Va voi tine cu placere companie ori de cate ori timpul imi va permite si voi incerca sa-mi exprim opinia despre mesajele postate. Pentru FALTICENEAN: intrebati-l, de exemplu, pe viceprimarul Ghilea, candidat PSD la primarie, ce este minciuna in raportul (scrisoarea publica) primarului Tofan; singurul loc de joaca dupa 1989 a fost inaugurat anul trecut in Parcul Prefecturii; cum aratau in 2004 si cum arata astazi strazile Ion Creanga, Eminescu, Cuza Voda, Sadoveanu, Dragoslav etc.? Pentru VASILE, VIITOR PRIMAR, GUMITA: de ce nu dati exemple concrete de furt si de acoliti? va e teama ca Parchetul s-ar putea interesa de I.P.-ul dvs.?; Pentru CETATEAN: cadrele didactice primesc tichete cadou, intrebati-va fostii dascali, daca ati absolvit scoala.
15.1  RE: Concluzii 1.1 trimis de
(30 mar 2008, 00:42:14
ITI FACI CU PRISOSINTA DATORIA PENTRU CARE ESTI PLATIT! ORICUM TOT CEA CE SPUI INCERCAND SA-L APERI PE TOFAN SUNT DOAR SCUZE PENIBILE SI O NOUA SERIE DE MINCIUNI!
15.2  RE: Concluzii 1.1 trimis de
(30 mar 2008, 01:08:29
Presupun ca esti bugetar deoarece doar bugetarii sunt neplatiti (prost platiti). Oricum, comparativ cu 'stilul' celor mai multi coforumisti, iti apreciez exprimarea destul de asezata. Poate ne intalnim la o oranjada candva.
16.   Concluzii 2 trimis de
(29 mar 2008, 23:51:58
Pentru ALEGATOR: Ghilea, Vitcu, ce conteaza? PSD nu a castigat niciodata direct Primaria Falticeni. Cornia a fost PSD-ist, insa a castigat ca independent alegerile din 2000. Inchei aici... Noapte buna, pe maine sau pe cand o sa vreti sa-mi simtiti lipsa.
17.   Multumiri trimis de
(30 mar 2008, 00:07:31
V-am urat 'noapte buna', dar nu am putut sa ma abtin sa multumesc dhadministratorului pentru corectura. A mai ramas insa ceva, culmea, chiar in mesajul meu de indreptare, la nr. 16.happy Noapte buna, pe bune!
18.   Psdisti, obedienta totala! ciocul mic! trimis de
(30 mar 2008, 01:45:21
Dinamismul vostru de **** PSD/PCR ma inspaimanta.
Iar Stan, ************, la fel ca toti PSDistii.

Eu am sa votez PDL, partidul poporului!
18.1  RE: Psdisti, obedienta totala! ciocul mic! trimis de
(30 mar 2008, 09:56:45
asa inteleg membrii pdl sa faca politica.vrem sa fim europeni ? cu asa limbaj si modalitate de a face politica ? va supuneti doar puterii banului ! rusine flutur,tofan etc ! NU AVETI VOI ATATIA BANI CAT PUTEM NOI VOTA!!!!!!!!!!!!
19.   Pentru Briceag trimis de
(30 mar 2008, 08:57:46
Mai omule nici noaptea nu dormi te doare in c.... ce se petrece la Falticeni vedeti-va de mahalaua voastra de Suceava de .Gripa aviara de padurile bucovinene si ve-i zbura ca flutur din minciuna in minciuna. Vei vota tu si flutur dar va trebuie o majoritate,de unde tata?Nu mai crede lumea in minciunile pe care le debiteaza acesti Peledei.
20.   Aviara trimis de
(30 mar 2008, 11:19:25
ce marete infaptuiri a avut orasul Falticeni cu Tofan se vad in fata Policlinicii sau langa privatizarea lui Zaharia. In loc sa folosesti banii nostri ca sa te lauzi cu ce nu ai facut era mai bine sa ne informezi anual si chiar sa ne ceri parerea noua, stimabile.
20.1  RE: Aviara trimis de
(30 mar 2008, 11:44:19
cred ca e vorba de chioscul lui smek din fata casei tineretului , un alt membru marcant si important al pd l -ului care impreuna cu andreica romica , cu tofan ,sub conducerea inteleapta a maestrului Flutur vor duce orasul Falticeni spre noi culmi de progres si civilizatie.
21.   Re;pdsr trimis de
(30 mar 2008, 16:04:53
mai comunistilor de pdsr-isti lasati ciocul mic...nu aveti nici o sansa cu banditul de stan si fricosul de ghilea ..nu uitati ratatilor..in falticeni nu a cistigat si nici nu va cistiga niciodata alegerile...cu asemenea candidati compromisi..ce a facut ghilea 20 de ani cit a mincat piine la primarie ..??!!!a stat ca un catelus ascuns si a lins blidele...aratati ceva cxoncret facut la initiativa acestui intrus,chilea..?????!!!!!,cit despre stan nici nu incape vorba...este un om de nimic,fara scru****,nesimtit..stie sa se laude pe spinarea altora ...cit de curind vor aparea dovezile ce potlogarii ,falsuri si alte magarii a facut stan impreuna cu cumatrusul mirza..sa vedem pe unde o sa mai scoateti mineca....Asaca nu-l mai pupati pe tofan..el a facut cite fonduri a avut ,mostenind o datarie lasata de voi hotilor de pdsr-isti de 70 miliare de lei...deci coicul mic ....
22.   Stan cu bibilica de vostan trimis de
(30 mar 2008, 16:38:39
PSD./P.CR au pradat toata zona falticeni inca de pe vremea cand thovarasul Acatrinei era Imparat. Acum crescatorul de borci, Stan vrea sa devina si el os domnesc.
23.   Adio Tofane trimis de
(30 mar 2008, 19:06:09
Avand acelasi functionaras din Primarie care se ocupa din umbra de "castigarea alegerilor" care s-a ocupat si de fostu primar Cornia, succesul lui Ghilea sau Vitcu, pt. ca exista si surprise, este asigurat.

Sa nu uitam ca v-ati batut joc de falticeneni in nopatea de Anul Nou cu concertul Compact

Ati uitat sa repari strazile

Dupa 4 ani v-ati adus aminte ca trebuie sa ne informezi asupra realizarilor marete, care in realitate nu exista

Ati taiat copacii de la stadion fara sa indeplinesti procedura ceruta simplului contribuabil

De cand suntetiprimar ati marit de cateva ori taxele in piata si bazaar

V-ati batut joc de primarie anganjand numai directori, sefi de servicii si birouri, platiti cu zeci de milioane din banii nostri pentru incompetenta de care dau dovada. Mai exact ati marit numarul d efunctionari lasat de Cornia cu 25 %. Si numai posturi de conducere. Va urma

23.1  RE: Adio Tofane trimis de
(30 mar 2008, 21:35:16
Salut, Relutu, imi era dor sa mai schimbam o vorba! Ai scapat de maxilita? Nadajduiesc ca da, iti doresc multa sanatate! Imi cer scuze, mai mult timp nu am, dar 'va urma', vorba ta.
23.2  RE: Adio Tofane trimis de
(30 mar 2008, 23:06:13
CAND DORESTI PUTEM DISCUTA.LA CATE HOTII ATI FACUT AVEM MULTE DE DEZBATUT DRAG SCLAV AL MAFIOTULUI FLUTUR !!!
24.   Toooot PDL este mai bun trimis de
(30 mar 2008, 20:30:05
Relutu are dreptate, PNL + PSD nu au fauct nimic concret in Falticeni inafara de "confiscarea" fructelor si a pestelui.

De asta tot PDL=ul este mai bun decat manghlitorii astea a lui Vanghelie si harparetii lui Patriciu.

Eu cu familionl meu, prietenii si vecinii cu PDL votam.

Nea Stane, punga mare bre!

24.1  RE: Toooot PDL este mai bun trimis de
(30 mar 2008, 21:18:23
ERA VORBA DE SCURSURILE DIN PARTIDUL BANDITULUI SEF,SPAIMA PADURILOR SI STROPITORUL MASINILOR CU APA CHIOARA,PDL!
25.   Dnlui stan trimis de
(31 mar 2008, 20:01:16
domnule stan de ce nu vorbesti de cele 72 miliarde gaura lasate de guvernarea cornea de ce nu vorbesti de apa cu fecale de ce nu vorbesti de starea in care se aflau scolile si gradinitele de ce nu vorbesti de cum erau strazile de ce nu vorbesti de traficul de influenta de atunci de ce nu vorbesti de baroniada mai bine ati lasa critica si ati prezenta solutiile
26.   PSD/PCR partid de infractori trimis de
(31 mar 2008, 20:10:49
PSD/PCR partid de gomunisti si infractori politici, manca-v-ar Botosaniul!

Cancelaria lui dl Briceag

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei