Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mar 2008 - Anul XIII, nr. 75 (3756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

George Pruteanu a fost înmormântat, astăzi, la Cimitirul Bellu

Duminică, 30 Martie 2008 (15:48:47)

Senatorul, lingvistul şi omul de cultură George Pruteanu a fost înmormântat astăzi, în jurul orei 15.00, la Cimitirul Bellu din Bucureşti, la ceremonie fiind prezente câteva sute de persoane, printre care familia, diverşi politicieni, personalităţi publice şi oameni obişnuiţi..
  George Pruteanu, care a murit joi seară, din cauza unei afecţiuni cardiace, a fost condus pe ultimul drum de câteva sute de persoane, printre care soţia şi fratele lingvistului, dar şi politicieni, precum Codrin Ştefănescu (PC), moderatorii TV, Radu Moraru şi Emanuel Isopescu, dar şi prinţul Paul şi prinţesa Lia ai României.

De asemenea, foarte mulţi oameni obişnuiţi au venit să se reculeagă la sicriul cu trupul neînsufleţit al cunoscutului om de cultură. George Pruteanu a fost înmormântat pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu.

George Pruteanu a murit, joi seară, la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, unde fusese internat în urmă cu două zile, pentru o afecţiune cardiacă.

El a fost depus sâmbătă dimineaţa la Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR), de unde a fost transportat duminică, în jurul orei 13, la Biserica Amzei, pentru o slujbă de pomenire. Ceremonia a fost oficiată de un sobor de trei preoţi.

La slujbă au participat circa 50 de persoane, printre care soţia şi fratele lingvistului, dar şi politicieni, precum senatorul PSD, Şerban Nicolae, senatorului PRM, Viorel Dumitrescu. Trupul neînsufleţit al lui Pruteanu era înconjurat de mai multe coroane de flori, unele dintre ele trimise de Corneliu Vadim Tudor, Ion Iliescu, Dumitru Dragomir, Adrian Năastase, dar şi de revista România literară şi Uniunea Scriitorilor din România.

"George Pruteanu a fost o mare personalitate a culturii române, am colaborat excelent. A fost un om care a lăsat în urmă generaţii întregi de studenţi, care i-au trecut prin mână (...) Un om cu coloană vertebrală, care spunea ce avea de spus, direct. Este, într-adevăr, o mare pierdere. Întreg Senatul României este alături de George Pruteanu", a apreciat Nicolae Văcăroiu, prezent duminică dimineaţa, la MNLR.

Pe de altă parte, după slujba de la Biserica Amzei, Adrian Cristian Papari, prorector al Universităţii "Andrei Şaguna" din Constanţa, a anunţat că Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii va primi denumirea de "George Pruteanu", în memoria cunoscutului om de cultură.

Totodată, Papari i-a decernat lui George Pruteanu Ordinul "Spirtul şagunist", din partea Universităţii "Andrei Şaguna" din Constanţa.

George Pruteanu s-a născut la 15 decembrie 1947, în Bucureşti. A fost profesor universitar, politician, critic literar, colaborator al mai multor publicaţii şi realizator al unor programe despre folosirea corectă a limbii române. Cea mai cunoscută emisiunea a sa a fost "Doar o vorbă săţ-i mai spun", pe care a realizat-o la mai multe posturi de televiziune şi pentru care a şi fost premiat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului George Pruteanu a fost înmormântat, astăzi, la Cimitirul Bellu.
 Vizualizări articol: 537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
George Pruteanu a fost înmormântat, astăzi, la Cimitirul Bellu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei