Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mar 2008 - Anul XIII, nr. 73 (3754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Centrul Naţional de Sănătate Mintală trece în subordinea Ministerului Sănătăţii Publice

Joi, 27 Martie 2008 (17:59:15)


Centrul Naţional de Sănătate Mintală va fi reorganizat şi va trece din structura Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi Management Sanitar în cea a Ministerului Sănătăţii, întrucât nu avea autoritate care să-i permită intervenţia în cadrul spitalelor sau secţiilor de psihiatrie.

  Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că Guvernul a modificat şi completat Hotărârea nr.862/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii Publice.

"Principala modificare vizează înfiinţarea Centrul Naţional de Sănătate Mintală, ca unitate cu personalitate juridică, finanţată integral de la bugetul de stat, în subordinea Ministerului Sănătăţii Publice, prin reorganizarea Centrului Naţional de Sănătate Mintală aflat în structura Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi Management Sanitar", a explicat demnitarul.

Ca structură în cadrul Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi Management Sanitar, Centrul Naţional de Sănătate Mintală (CNSM) nu avea "nivelul de autoritate" care să-i permită intervenţia în cadrul spitalelor sau secţiilor de psihiatrie. Prin noua organizare, CNSM va avea competenţe în elaborarea şi aplicarea politicilor de sănătate mintală în unităţile de specialitate, a mai spus Nicolăescu.

Potrivit demnitarului, Centrul Naţional de Sănătate Mintală va avea mai multe atribuţii, printre care: stabileşte priorităţile în domeniul dezvoltării politicilor de sănătate mintală şi asigură consultanţa şi asistenţa tehnică în domeniul politicilor de sănătate mintală; stabileşte priorităţile în implementarea programelor specifice în dezvoltarea serviciilor de sănătate mintală şi coordonează acordarea consultanţei şi asistenţei tehnice în dezvoltarea serviciilor de sănătate mintală; asigură consultanţa şi asistenţa tehnică în formarea personalului care lucrează în reţeaua naţională de sănătate mintală şi organizează elaborarea şi diseminarea ghidurilor de practică în domeniul sănătăţii mintale, precum şi dezvoltarea de competenţe în organizarea şi conducerea serviciilor de sănătate mintală.

De asemenea, CNSM asigură colectarea, prelucrarea şi interpretarea de date în domeniul sănătăţii mintale, monitorizează şi evaluează serviciile de sănătate mintală, realizează şi întreţine Registrul naţional de psihiatrie, asigură dezvoltarea aplicaţiilor informatice în sectorul propriu de activitate, iniţiază şi elaborează programe şi campanii IEC în domeniul sănătăţii mintale, asigură cadrul desfăşurării activităţilor comisiilor consultative ale Ministerului Sănătăţii Publice pentru rezolvarea aspectelor legate de sănătatea mintală, urmăreşte implementarea sistemului de protecţie a informaţiilor clasificate, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, corespunzător cu domeniile sale de activitate şi utilizează cu eficienţă resursele umane şi materiale în vederea realizării obiectivelor stabilite pentru fiecare etapă, a mai spus Nicolăescu

Personalul Centrului Naţional de Sănătate Mintală aflat în structura Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi Management Sanitar se preia de unitatea nou înfiinţată.

Funcţiile de conducere, numărul de posturi, structura organizatorică şi regulamentul de organizare şi funcţionare se aprobă prin ordin al ministrului Sănătăţii Publice.

Ştatul de funcţii se aprobă de ministrul Sănătăţii Publice pentru 15 posturi, potrivit acordului cu Ministerul Economiei şi Finanţelor.

Membrii echipei Centrului Naţional de Sănătate Mintală au demisionat de la Şcoala Naţională de Sănătate Publică şi Management Sanitar, acuzând Ministerul Sănătăţii că nu s-a ocupat de finanţarea acestui domeniu şi a pus în pericol reforma sistemului public de îngrijiri de sănătate mintală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Centrul Naţional de Sănătate Mintală trece în subordinea Ministerului Sănătăţii Publice .
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Centrul Naţional de Sănătate Mintală trece în subordinea Ministerului Sănătăţii Publice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei