Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mar 2008 - Anul XIII, nr. 73 (3754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ghidurile care vor permite IMM-urilor să acceseze fonduri UE pentru investiţii vor fi lansate luni

Joi, 27 Martie 2008 (15:59:51)

Ghidurile pentru investiţii şi consultanţă, care cuprind informaţiile necesare IMM-urilor pentru întocmirea dosarelor de finanţare din fonduri europene nerambursabile, în valoare de peste un miliard euro, vor fi lansate luni de Ministerul de profil, documentele fiind avizate de Comisia Europeană.
  "MIMMCTPL (n.r.- Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale), instituţia desemnată să gestioneze Axa 1 din Programul Operaţional Sectorial 2007-2013, a obţinut avizul favorabil al Comisiei Europene pentru lansarea celor trei ghiduri pentru investiţii şi consultanţă, cu ajutorul cărora întreprinzătorii din România vor putea accesa până în 2013 suma de 1,070 miliarde de euro, reprezentând fonduri europene nerambursabile", se arată într-un comunicat al MIMMCTPL.

Cele trei publicaţii vor fi disponibile pe pagina de internet a ministerului şi vizează trei domenii, respectiv investiţiile mici, de până la 250.000 de euro, investiţiile mari, cuprinse între 250.001 euro şi 1,5 milioane euro, şi consultanţă.

"Lansarea ghidurilor este un eveniment de maximă importanţă pentru sectorul IMM, în care activează nu mai puţin de 70% din forţa de muncă a României. Noi avem încredere în capacitatea întreprinzătorilor români de a accesa fondurile europene nerambursabile, de a-şi dezvolta afacerile şi de a crea produse şi servicii capabile să facă faţă concurenţei de pe piaţa europeană", a declarat, în comunicat, ministrul pentru IMM-uri, Ovidiu Silaghi.

Ghidurile cuprind toate informaţiile necesare depunerii dosarelor de finanţare, criteriile de eligibilitate a solicitantului sau a proiectului, lista cheltuielilor eligibile, cuantumul contribuţiei proprii a solicitantului şi valoarea maximă a finanţării nerambursabile în funcţie de activitatea desfăşurată şi operaţiunea pentru care se aplică, precum şi cererea de finanţare şi anexele care trebuie depuse în vederea obţinerii finanţărilor nerambursabile.

Domeniile de finanţare pentru care se acordă sprijin financiar nerambursabil, potrivit celor trei ghiduri, iau în calcul o arie largă de activităţi şi vizează în principal investiţiile productive şi pregătirea pentru concurenţa pe piaţă a întreprinderilor, modernizarea spaţiilor de producţie şi a tehnologiilor folosite, consultanţa acordată IMM-urilor pentru dezvoltarea şi extinderea afacerilor.

Beneficiarii eligibili sunt toate firmele mici şi mijlocii cu o vechime de minim un an, care au cel puţin zece angajaţi, nu înregistrează pierderi şi datorii şi îndeplinesc toate celelalte condiţii impuse în ghiduri.

IMM-urile pot aplica pentru realizarea de investiţii, precum construcţia de noi unităţi de producţie, extinderea unităţilor existente pentru creşterea capacităţii de producţie, diversificarea producţiei, achiziţionarea de bunuri intangibile, respectiv software, brevete, licenţe, know-how sau soluţii tehnice nebrevetate. De asemenea, vor sunt considerate eligibile investiţiile în activitatea de consultanţă şi training specializat, strict legate de activităţile de investiţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ghidurile care vor permite IMM-urilor să acceseze fonduri UE pentru investiţii vor fi lansate luni.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ghidurile care vor permite IMM-urilor să acceseze fonduri UE pentru investiţii vor fi lansate luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei