Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mar 2008 - Anul XIII, nr. 73 (3754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Firmele şi persoanele autorizate vor fi scutite de taxe la actualizarea CAEN, până în martie 2009

Joi, 27 Martie 2008 (13:51:15)

Firmele, asociaţiile familiale şi persoanele fizice autorizate vor fi scutite de la plata taxelor pentru actualizarea obiectului de activitate la oficiile Registrului Comerţului, conform Clasificării Activităţilor din Economia Naţională-CAEN, facilitate valabilă timp de un an, până la 1 martie 2009.
  "Actualizarea obiectului de activitate pentru persoanele juridice şi dezmembrămintele fără personalitate juridică ale acestora, precum şi pentru persoanele fizice autorizate să desfăşoare activităţi economice în mod independent şi asociaţiile familiale se realizează de către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, prin oficiile de pe lângă tribunale, la cerere, fără plata taxelor aferente înregistrării menţiunii în registrul comerţului", se arată într-o hotărâre aprobată recent de Guvern.

Actualizarea obiectului de activitatea se înregistrează în registrul comerţului în baza deciziei/rezoluţiei directorului oficiului registrului comerţului de pe lângă tribunal, fără ca publicarea în Monitorul Oficial şi depunerea actului constitutiv actualizat să fie obligatorii.

Cererile de actualizare şi documentele aferente pot fi transmise şi prin corespondenţă, cu valoarea declarată, data primirii fiind considerată cea a înregistrării cererii, se mai arată în actul normativ.

Ministrul pentru IMM-uri, comerţ, turism şi profesii liberale, Ovidiu Silaghi, anunţa la începutul lunii martie că va propune Guvernului reducerea semnificativă a taxei percepute la modificarea codurilor CAEN ale firmelor, de la nivelul actual de 800 lei la maxim câteva zeci de lei.

"România trebuie să se alinieze la codurile CAEN europene, motiv pentru care firmele sunt obligate să schimbe aceste coduri. Registrul Comerţului taxează firmele care îşi schimbă codurile ca şi cum companiile ar face acest lucru benevol. Ar trebui să fie o sumă modică, de maxim câteva zeci de lei, şi nu de 800 de lei cât este în prezent", spunea atunci Silaghi.

El a precizat că actul normativ nu va avea caracter retroactiv, astfel încât firmele care au plătit taxa nu vor primi banii înapoi.

Codurile CAEN (Clasificarea Activităţilor din Economia Naţională) permit gruparea unor diferite date statistice pe criterii de omogenitate a informaţiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele şi persoanele autorizate vor fi scutite de taxe la actualizarea CAEN, până în martie 2009.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firmele şi persoanele autorizate vor fi scutite de taxe la actualizarea CAEN, până în martie 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei