Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 feb 2008 - Anul XIII, nr. 42 (3723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Persoanele cu venituri reduse vor primi ajutoare între 10 şi 100 lei pentru factura la gaze

Miercuri, 20 Februarie 2008 (18:29:59)

Persoanele cu venituri lunare reduse, de până la 615 lei, şi care utilizează gaze naturale pentru încălzirea locuinţei vor primi lunar, în intervalul februarie-martie 2008 şi noiembrie-decembrie 2008, un ajutor financiar cuprins între 10 lei şi 100 lei, în funcţie de venit, pentru plata facturilor.

Persoanele cu venituri lunare reduse, de până la 480 lei, şi care utilizează gaze naturale pentru încălzirea locuinţei vor primi lunar, în intervalul februarie-martie 2008 şi noiembrie-decembrie 2008, un ajutor financiar cuprins între 20 lei şi 100 lei, în funcţie de venit, pentru plata facturilor.

O sumă de 100 lei va fi acordată familiilor şi persoanelor singure al căror venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure este de până la 155 lei, conform unei ordonanţe de urgenţă aprobate, miercuri, de Guvern.

Familiile şi persoanelor singure al căror venit net mediu lunar se situează între 155,1-210 lei vor primi 70 lei, iar pentru familiile şi persoanele singure cu un venit net mediu lunar între 210,1-260 lei a fost decis un ajutor lunar de 60 lei.

Cuantumul ajutorului financiar lunar scade proporţional cu nivelul venitului mediu al familiei.

Astfel, pentru familiile şi persoanelor singure cu un venit net mediu lunar între 260,1-310 lei va fi acordat un ajutor financiar de 45 lei, iar pentru familiile şi persoanele singure cu un venit net mediu lunar între 310,1-355 lei va fi alocată o sumă de 30 lei, conform unui comunicat al Guvernului.

Pentru un venit net mediu lunar între 355,1-425 lei, suma ajutorului va fi de 25 lei, iar pentru familiile şi persoanele singure al căror venit net mediu lunar se situează între 425,1-480 lei va fi acordat un ajutor de 20 lei.

Ulterior, Guvernul a anunţat, printr-un nou comunicat, că grila de acordare a ajutoarelor este extinsă până la familiile cu venituri de până la 615 lei.

Grila prevede astfel acordarea de ajutoare şi pentru familiile şi persoanele singure al căror venit net mediu lunar se situează între 480,1-540 lei, în cuantum de 15 lei, precum şi pentru familii şi persoane singure cu un venit net mediu lunar între 540,1-615 lei, în cuantum de 10 lei.

De acest ajutor vor beneficia aproximativ 850.000 de familii şi persoane singure.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat, la sfârşitul lunii ianuarie, că Guvernul va suplimenta fondurile alocate persoanelor cu venituri reduse pentru plata facturii la gazele naturale, a căror preţ a fost majorat cu 8,5% începând cu 1 februarie.

Preţul gazelor naturale pentru consumatorii casnici a fost majorat la 1 februarie cu 8,5%, din cauza majorării preţului gazelor importate şi a ajustării tarifelor de distribuţie.

Autoritatea naţională de Reglementare în domeniul Energiei a anunţat că sumele suplimentare care vor fi obţinute de producătorii de gaze în urma majorării, vor fi direcţionate către un fond social de gaze.

Înfiinţarea unui astfel de fond este un subiect discutat de autorităţi cu reprezentanţii companiilor din sectorul de gaze de peste un an.

Petrom şi Romgaz sunt cei mai mari producători de gaze naturale din România. Ambele companii au o producţie de circa şase miliarde de metri cubi fiecare, ceea ce acoperă aproximativ două treimi din consumul naţional. Aproximativ o treime din consum este acoperit cu gaze din import.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Persoanele cu venituri reduse vor primi ajutoare între 10 şi 100 lei pentru factura la gaze.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Persoanele cu venituri reduse vor primi ajutoare între 10 şi 100 lei pentru factura la gaze0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Aripioare de pui cu varză de Bruxelles 2 porţii - 40 minute 10 aripioare de pui500g varză de Bruxelles50g unt50ml ulei (pref. măsline)50g ardei gras roşu1 lămâie± sare, piper Varza se opăreşte 1-2 minute în apă clocotită cu puţină sare, apoi se... Citeşte