Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 feb 2008 - Anul XIII, nr. 42 (3723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orban: UDMR este solidar cu Guvernul în cazul Kosovo sau pleacă din Executiv

Miercuri, 20 Februarie 2008 (18:09:40)

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că UDMR trebuie să respecte principiul solidarităţii guvernamentale în cazul Kosovo dacă mai doreşte să facă parte din Executiv, menţionând că, în caz contrar, trebuie să părăsească guvernarea.
  Invocând principiul solidarităţii guvernamentale, Orban a precizat că poziţia Cabinetului Tăriceanu cu privire la proclamarea independenţei provinciei Kosovo, exprimată atât la întâlnirea de la Preşedinţie, cât şi în Parlament, trebuie respectată de toate formaţiunile prezente la guvernare, în acest moment.

"UDMR face parte din arcul guvernamental şi trebuie să se alinieze acestei poziţii. Dacă nu, din punctul meu de vedere trebuie să plece din Executiv", a declarat Orban.

De asemenea, el a amintit că PD a părăsit guvernarea în urma unei astfel de încălcări a principiului solidarităţii guvernamentale.

În acelaşi timp însă, vicepreşedintele liberal a spus că, pentru moment, miniştrii UDMR din Guvernul Tăriceanu nu s-au exprimat public împotriva poziţiei oficiale a Executivului.

Totodată, el a subliniat că, la întâlnirea de la Cotroceni, liderul Uniunii Marko Bela a avut o atitudine "echilibrată".

Luni seară, după ce Parlamentul României a adoptat o Declaraţie prin care nu recunoaşte declararea unilaterală a independenţei Kosovo, Marko Bela a declarat că parlamentarii Uniunii au votat împotriva acestui document, considerând că singura soluţie raţională este proclamarea independenţei statului Kosovo.

Întrebat dacă UDMR va pleca de la guvernare, Marko Bela a făcut o analogie cu faptul că România face o opinie separată faţă de majoritatea ţărilor europene în privinţa Kosovo şi, totuşi, ţara noastră este solidară cu acestea.

"Aşa şi noi facem o opinie separată faţă de partidele politice, de la guvernare, dar dezideratele rămân aceleaşi", a adăugat liderul UDMR.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că nu doreşte ca problemele din Kosovo privind minorităţile să genereze o reacţie care să ducă România în urmă cu 20 de ani şi a arătat că şi reprezentanţii UDMR au exclus un paralelism între situaţiile din România şi Kosovo.

PSD va discuta, vineri, la Consiliul Naţional, despre necesitatea de a cere Guvernului scoaterea UDMR din Executiv din cauza poziţiei în privinţa Kosovo şi despre oportunitatea ca social-democraţii să iniţieze o moţiune de cenzură care să ducă la alegeri anticipate. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, după şedinţa extraordinară a BPN al partidului, că există "presiuni" din partea filialelor PSD, care pledează fie pentru "plecarea neîntârziată" a UDMR de la guvernare, fie pentru "necesitatea introducerii unei moţiuni de cenzură care să ducă inevitabil la alegeri anticipate ca unică soluţie" pentru ieşirea din "blocajul politic generalizat".

Şi deputatul liberal Relu Fenechiu apreciază că UDMR dispune de alternativa de a se retrage de la guvernare dacă nu este în acord cu deciziile Guvernului şi că poziţia Uniunii legată de Kosovo este de natură să alimenteze "atitudini nocive în mediul politic". Fenechiu apreciază că declaraţiile contrare deciziei României de a nu recunoaşte independenţa provinciei Kosovo, precum şi poziţia aparte a UDMR în această chestiune, sunt de natură a alimenta atitudini nocive în mediul politic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban: UDMR este solidar cu Guvernul în cazul Kosovo sau pleacă din Executiv .
 Vizualizări articol: 487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orban: UDMR este solidar cu Guvernul în cazul Kosovo sau pleacă din Executiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Aripioare de pui cu varză de Bruxelles 2 porţii - 40 minute 10 aripioare de pui500g varză de Bruxelles50g unt50ml ulei (pref. măsline)50g ardei gras roşu1 lămâie± sare, piper Varza se opăreşte 1-2 minute în apă clocotită cu puţină sare, apoi se... Citeşte