Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 feb 2008 - Anul XIII, nr. 42 (3723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PIN îi cere din nou lui Tăriceanu să retragă Statutul minorităţilor din Parlament

Miercuri, 20 Februarie 2008 (15:54:44)


Preşedintele PIN, Cozmin Guşă, îi cere premierului Tăriceanu să retragă de urgenţă din Parlament Statutul minorităţilor naţionale şi i-a sugerat ministrului Ludovic Orban să demisioneze din funcţie, pentru a genera o criză care să ducă la retragerea acestui proiect din Parlament.
  El a mai spus că Statutul minorităţilor naţionale ar institui parlamentul regional, ceea ce ar crea o "situaţie similară Kosovo, într-o zonă enclavizată, cunoscută în termeni geo-politici româneşti cu numele Har-cov".

"Sfatul meu prietenesc pentru Ludovic Orban este să încerce să genereze o criză, să demisioneze din funcţia de ministru al Transporturilor, să-i arate domnului Tăriceanu că problema este foarte serioasă şi trebuie să ia atitudine. Poate să genereze o criză, care l-ar putea obliga pe colegul său, domnul Tăriceanu, să retragă proiectul Statutului", a mai declarat Guşă.

Liderul PIn a apreciat că, dacă Statutul minorităţilor naţionale era adoptat în 2005, în 2006 se înfiinţa un parlament regional, care începea să funcţioneze în 2007, şi, după modelul Kosovo, putea oricând să ceară independenţa "Har-cov".

"Nu există similitudini între Kosovo şi Har-cov dintr-un singur motiv: legea Statutului minorităţilor naţionale nu a trecut. Dacă această lege ar fi trecut, aveam parlament regional, erau situaţii similare şi, aşa cum liderii UDMR au cerut modelul Kosovo aplicat în România, atunci o cerea de la tribuna unui parlament regional. Nu a trecut pericolul şi putem să spunem că nu sunt posibile situaţii similare Kosovo doar în momentul în care acea lege va fi scoasă din Parlament", a declarat Cozmin Guşă.

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că UDMR ar trebui să iasă de la guvernare, din cauza poziţiei în privinţa independenţei Kosovo.

Liderul PIN Cozmin Guşă i-a cerut şi luni premierului să retragă de urgenţă din Parlament iniţiativa legislativă a Guvernului privind Statutul minorităţilor naţionale, în condiţiile în care UDMR apreciază drept un fapt pozitiv autoproclamarea independenţei în Kosovo.

Statutul minorităţilor a fost respins de Senat şi se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor de aproximativ doi ani, fiind amânat de multe ori din cauza lipsei de cvorum în comisii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PIN îi cere din nou lui Tăriceanu să retragă Statutul minorităţilor din Parlament.
 Vizualizări articol: 536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PIN îi cere din nou lui Tăriceanu să retragă Statutul minorităţilor din Parlament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Aripioare de pui cu varză de Bruxelles 2 porţii - 40 minute 10 aripioare de pui500g varză de Bruxelles50g unt50ml ulei (pref. măsline)50g ardei gras roşu1 lămâie± sare, piper Varza se opăreşte 1-2 minute în apă clocotită cu puţină sare, apoi se... Citeşte