Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 feb 2008 - Anul XIII, nr. 42 (3723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Afişe cu textul "Ţinutul Secuiesc este şi va fi pământ românesc", la Cluj-Napoca

Miercuri, 20 Februarie 2008 (20:31:22)


Mai multe afişe cu inscripţia "Ţinutul Secuiesc este şi va fi pământ românesc" au fost lipite, miercuri, pe stâlpi de afişaj din zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, Primăria urmând să ia măsuri pentru îndepărtarea lor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Raimonda Boian, a declarat corespondentului MEDIAFAX că afişele respective sunt ilegale şi vor fi îndepărtate joi dimineaţă.

"Pentru orioce afişe este nevoie de aprobarea Primăriei. Noi nu am dat aprobare, astfel că aceste afişe sunt ilegale. Poliţia comunitară le va îndepărta joi dimineaţă", a spus Boian.

Afişele sunt alb-negru, în format A4, şi conţin harta României şi semne de întrebare peste cele două judeţe din Secuime, Harghita şi Covasna, precum şi textul "Ţinutul Secuiesc este şi va fi pământ românesc".

Surse din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj au declarat corespondentului MEDIAFAX că este posibil ca afişele să fie o reacţie la acţiunea de tip flash-mob organizată duminică de mai multe organizaţii maghiare în semn de solidaritate cu proclamarea independenţei provinciei Kosovo.

Jandarmii clujeni anunţau că vor amenda doi dintre participanţii la acţiunea de solidaritate cu proclamarea independenţei Kosovo desfăşurată, duminică seară, la Cluj-Napoca.

Şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, generalul de brigadă Aurel Litan, afirma că cele două persoane, Patrubany Miklos, preşedintele Uniunii Mondiale a Ungurilor (UMU) respectiv Sandor Krisztina, preşedintele Consiliului Tineretului Maghiar, vor primi amenzi pentru participarea la "adunări publice nedeclarate".

Litan a spus că organizatorii aveau obligaţia să anunţe Primăria Cluj-Napoca despre intenţia de organizare a acţiunii şi să primească aprobare de la Poliţie şi Jandarmerie.

"Îi vom amenda pe cei despre care avem certitudinea că au participat la acţiune. Legea nr. 60/1991, republicată, prevede amendă între 500 şi 5.000 de lei pentru participare la adunări publice nedeclarate. Legea nu face distincţie între adunări spontane şi cele care au nevoie de autorizaţie", a precizat Aurel Litan, adăugând că dispune atât de probe video proprii, cât şi de la televizor care atestă că participanţii au venit la Casa Matei cu pancarte, deci erau pregătiţi din timp.

Sandor Krisztina declara, luni, că acţiunea la care a participat a fost una spontană, de tip flash mob, care nu avea nevoie de autorizaţie.

"Mă voi consulta cu jurişti să vedem cum vom acţiona în ceea ce priveşte amenda", a spus Sandor.

Patrubany a participat, duminică seară, la un flash mob organizat de mai multe organizaţii maghiare în semn de solidaritate cu declararea independenţei Kosovo.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afişe cu textul "Ţinutul Secuiesc este şi va fi pământ românesc", la Cluj-Napoca.
 Vizualizări articol: 921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Afişe cu textul "Ţinutul Secuiesc este şi va fi pământ românesc", la Cluj-Napoca0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Aripioare de pui cu varză de Bruxelles 2 porţii - 40 minute 10 aripioare de pui500g varză de Bruxelles50g unt50ml ulei (pref. măsline)50g ardei gras roşu1 lămâie± sare, piper Varza se opăreşte 1-2 minute în apă clocotită cu puţină sare, apoi se... Citeşte