Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 feb 2008 - Anul XIII, nr. 42 (3723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Kastner îi cere lui Tăriceanu să revină asupra anulării facilităţilor fiscale pentru ONG-uri

Miercuri, 20 Februarie 2008 (20:24:03)

Vicepreşedintele Parlamentului Federal German, Susanne Kastner, îi reproşează premierului Călin Popescu Tăriceanu că a anulat facilităţile fiscale pentru ONG-uri introduse de Cabinetul Năstase şi îi cere şefului Executivului să revină asupra deciziei.
  "Scutirea investiţiilor din domeniul social de la plata TVA a fost introdusă de guvernul predecesor. Această exceptare a făcut posibilă construirea şi modernizarea de către ONG-uri a numeroase case de copii, cămine de bătrâni şi a altor instituţii sociale din România. Prin anularea de către dumneavoastră a facilităţilor fiscale pentru ONG-uri numeroase investiţii urgente şi absolut necesare în domeniul social nu au mai putut fi realizate. În interesul persoanelor neajutorate din România trebuie să reveniţi asupra acestei măsuri", se arată într-o scrisoare trmisă de Kastner lui Tăriceanu, conform unei traduceri neoficiale.

Kastner precizează că fundaţia a cărei iniţiatoare este a modernizat şi extins, în 2007, cu fonduri provenind de la guvernul federal german, o casă de copii din oraşul Lipova din judeţul Arad.

"Mii de euro prevăzuţi pentru copii au trebuit însă să fie plătiţi statului în formă de TVA. În aceeaşi situaţie se află şi numeroase alte ONG-uri. În timp ce aceşti bani nu joacă niciun rol la bugetul statului român, ei lipsesc copiilor şi celorlalte persoane neajutorate din ţara dumneavoastră ce au urgentă nevoie de ei", scrie Susanne Kastner.

Ea precizează că în octombrie 2007 l-a sesizat pe ministrul român de Finanţe asupra problemei şi că i-a atras acestuia atenţia asupra "posibilităţilor oferite de directiva UE 112/2006".

"După ce timp îndelungat ministrul nu a considerat necesar să se preocupe de tematică, în urma mai multor insistenţe am primit în data de 7 decembrie un răspuns în care este prezentată poziţia oficială a Guvernului României: «... datorită unor exigenţe legate de menţinerea echilibrului bugetar nu suntem în măsură să introducem o cotă redusă pentru locuinţe sociale» (Nr. 810825/27.11.2007)", se arată în scrisoarea lui Kastner.

Ea susţine că nu poate nici înţelege şi nici accepta această poziţie, deşi este o bună cunoscătoare a realităţii sociale din România.

"Eforturile depuse de ONG-uri, inclusiv de cele străine, sunt în continuare extrem de utile şi necesare în ţara dumneavoastră. Însă dumneavoastră refuzaţi să acordaţi acestor iniţiative o perspectivă clară şi stabilă. Refuzul de a excepta activităţiile sociale de la plata TVA îngreunează suplimentar situaţia. Această tematică am abordat-o în mod repetat în timpul discuţiilor purtate cu membrii ai Cabinetului dumneavoastră, subliniind de fiecare dată urgenţa problematicii. Însă nici Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de şanse şi nici Ministrul Finanţelor nu au putut fi sensibilizaţi", mai scrie Kastner.

În încheiere, ea precizează că ar fi de dorit ca dezbaterea publică iniţiată să ducă la ridicarea nivelului de prioritate cu care premierul abordează nevoile sociale din România.

Kastner a lansat, marţi, un atac dur la adresa Guvernului de la Bucureşti, apreciind într-o declaraţie publicată în pagina electronică a postului Deutsche-Welle, că unica ţintă a Executivului este să asigure condiţiile pentru ca "bogaţii să fie şi mai bogaţi".

Kastner a criticat dur ceea ce a apreciat drept o blocare sistematică a proiectelor sociale de către Guvernul "Flat-Tax-Tăriceanu".

Potrivit oficialului german, România a putut îndeplini criteriile de aderare din domeniul social şi a devenit membră UE la 1 ianuarie 2007, numai datorită activităţii organizaţiilor neguvernamentale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kastner îi cere lui Tăriceanu să revină asupra anulării facilităţilor fiscale pentru ONG-uri.
 Vizualizări articol: 555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kastner îi cere lui Tăriceanu să revină asupra anulării facilităţilor fiscale pentru ONG-uri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Aripioare de pui cu varză de Bruxelles 2 porţii - 40 minute 10 aripioare de pui500g varză de Bruxelles50g unt50ml ulei (pref. măsline)50g ardei gras roşu1 lămâie± sare, piper Varza se opăreşte 1-2 minute în apă clocotită cu puţină sare, apoi se... Citeşte